|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
torrent problem
pozdrav ljudi... ovak, imam jedan problem, koji god da skinem .toorent file, nikak ne mogu postiči full brzinu, imam 1 mbps dsl, recimo danas hoču skidati jedan fajl a skida mi sa 6 kbps, peerova ima 5700 a seedova oko 2 soma, znači dobar je torent file. e sad neznam kaj trebam slagati, jel trebam neki port otvoriti ili kaj? dajte, znam da ste majstori u tome pa pliz help. e da od programa sam probao Azareus, BitComet, mikrotorrent... same shit u firewallu mi je pod torrent program allowed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
veliki je (mozda i pre veliki) odnos peerova u odnosu na seedove. ako imas router sa UPnP opcijom, ukljuci ju i radit ce bez problema. a i inace moras malo pricekati da se torrent stabilizira, nece to nikad odmah krenuti maximalnom brzinom.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
normalno. Win XP SP2 ima limitiran broj TCP konekcija na 10. mozes imati brzinu koju hoces jer ako surfas istodobno po nekoliko stranica to ti je vec recimo pola peerova zauzeto (5). ako imas neki npr. widget, to je 6. i onda skidas 4 torrenta, koji tada gube svaki smisao jer na svakom mozes imati maksimum 1 peera spojenog. ako pretpostavimo da nitko nece od tebe skidat ![]() evo ti 1 link pa ti mozda vise bude jasno bilo s tim... http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1497 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() @Pantera: http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm tu ti je objašnjen port forwarding za svaki router (ako imaš router). A što se tiče uploada, on ne bi smio utjecati na brzinu DLa (barem meni to ne igra ulogu), jedino ako ti je bed za promet to ograniči, ali ne preporučujem da ograničiš na manje od 5 KB/s jer onda torrent client (kako koji) ograniči i brzinu downloada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
µTorrent ima ugrađen dobar speed guide sa kojim se može testirati brzina veze i okvirno podesiti upload limit. Drugo rješenje je korištenje nekog od 'traffic shaping' programa (npr. Cfosspeed) koji vrše automatsku prioritizaciju paketa tako da ne dolazi do zagušenja veze bez ograničavanja uploada.
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da je upload bolje ograničit na 60% - sve iznad toga utječe na smanjenje downloada. Testirao sam nedavno...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ja od danas na Flatu, jer me gamad tcomovska uredno potkrada u prometu.. tako da sam za ovaj mjesec (sad već prošli, napravio 11gb prometa.... a paket je 5Gb ![]() i odlučio ovaj mjesec uzet FLAT ![]() I sad molim za savjete što kako podesiti za najuspješniji download!! znači, nemam ograničenja uploada... također, ako netko ima savjete odakle, što, neka se javi na PM ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Cekaj malo. Cekaj. Potkrada? Yeah right. Mozda zivimo u cudnom djelu svijeta, ali od pokradanja TEBE nemaju apsolutno nista ![]() Provjeri to malo bolje onda pocni ovakve optuzbe pisati. Nesto je trulo u tvojoj priči. Ispricavam se na OT. Ako zelis mozes na PM, pa da probamo rijesit problematiku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
nemam se što tebi opravdavati, ali znam što downloadam, i pratim uredno svoj račun, i svakih malo vidim daleko veći broj Mb na nekoj od konekcija od onoga što sam skinuo. jednom prilikom sam pregledavao news grupe, jedno sat vremena, i ono mi za to skine 60mb! prometa... kako misliš potkradanjem mene nemaju ništa?! pa ja plaćam te yebene Mb. Tek od danas sam na FLAT-u... možemo na PM ako se razumiješ u torrente i download dotičnih, pomoglo bi mi objašnjenje Strong DC-a ili DC++.. ![]() tnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|