|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Router pitanje!
Ovako stoje stvari. Šogor je kupio komp, a komp imam i ja. Oboje bi htjeli Maxdsl. Sad me zanima dal onaj router u t-com ponudi za 1kn "Combo modem" ima mogućnost prikopčavanja dva računala i istovremeno surfanje ili moram uzet neki drugi?
![]() |
#2 |
Premium
|
kombo ima tu mogucnost, ali to nije to. Kad vam vec treba u tu svrhu onda fino uzmite za 100 kunica se555. Doduše u tom slucaju je obvezan potpis na ugovor od 24 mjeseca. Pa odlucite... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Uuu pa nije on tak jeftin. Imam osjećaj da ćemo imat dva dsl priključka. Šogi ima komp na jednom kraju kuće a ja pak na sasvim drugom. Razmak je cca 30m. A možda i više ak se picajzli s kablom.
![]() |
#5 |
Premium
|
Moguce je istovremeno, ali s tim da bi taj "modem/router" koji dobijes(kako si ti rekao-kombo) morao iskonfigurirat da radi kao router. To naravno nije problem, ali ti nitko ne garantira da ce kvalitetno odrađivat taj posao. A ako ces se zalit sluzbi za korisnike zbog loseg rada tvog "routera" samo ce te lagano odhebat jer ti taj uređaj nisu dali s namjerom da ga koristis kao router nego kao modem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
zato jer modem nije na netu nego ti kucaš user i pass preko kompa,a ne mogu 2 ista usera biti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Iako neki tvrde da je smeće, Kasda ima 4 LAN porta i ako ga iskonfiguriraš kao router (naći ćeš upute na ovom forumu), možeš spojiti više kompova na jednu ADSL liniju i svi zajedno surfati. Dobiješ ga za 1 kn kao i svaki drugi 'žičani' model. Naravno, bilo bi dobro porazgovarati s monterom koji će ti doći monitrati ADSL (čovjek se najavi i dogovori s tobom kada će doći montirati) da ti donese baš njega, a ne neki drugi.
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: nicko. 22.09.2006. u 20:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() @Matt: Ili kako su ti već predložili, možeš potpisat ugovor na 2 godine i dobit njihov router za 100kn, ili si možeš kupiti router. Ja sam kupio D-Link-ov, 300kn, obavlja svoj posao normalno, nemam zamjerki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ok, evo ti onda prijedlog broj 2: uzmi 200kn i sastavi kantu koja ce ti stajat na balkonu i radit 24/7, te konstantno biti spojena na net. LAN sa kante u druge kompove, bridge konekcija i to je to. ili si postavis IPCop na tu kantu i uzivas... to je onda na kraju krajeva, router/splitter komp - s tim da uzivas u sigurnosti i bespucima neogranicenih LAN mogucnosti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
@Matt - ako ne zelis potpisivati ugovor na 24 mjeseca i placati siemensa 555 100kn, kasda ce obavljati posao sasvim solidno..
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
1) spojiti modem i router 2) spojiti router i komp A dakako i glede zauzimanja prostora, nema uopće zbora o tome što je bolja opcija ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|