![]() |
Router pitanje!
Ovako stoje stvari. Šogor je kupio komp, a komp imam i ja. Oboje bi htjeli Maxdsl.
Sad me zanima dal onaj router u t-com ponudi za 1kn "Combo modem" ima mogućnost prikopčavanja dva računala i istovremeno surfanje ili moram uzet neki drugi? |
kombo ima tu mogucnost, ali to nije to. Kad vam vec treba u tu svrhu onda fino uzmite za 100 kunica se555. Doduše u tom slucaju je obvezan potpis na ugovor od 24 mjeseca. Pa odlucite...
|
Kako to misliš? Nije moguće istovremeno ili?
|
Uuu pa nije on tak jeftin. Imam osjećaj da ćemo imat dva dsl priključka. Šogi ima komp na jednom kraju kuće a ja pak na sasvim drugom. Razmak je cca 30m. A možda i više ak se picajzli s kablom.
|
Citiraj:
|
kupiš se555 za 100kn i mirna bosna
|
ZA 100kn? PA u njihovom cjeniku su po 1039kn. Ili ima neki paket. Napominjem da bi uzeli 1gb paket
|
citiram se:
Citiraj:
|
nikad nisam ni imao ADSL ali ako se spaja putem etherneta ne vidim zasto za 50kn nebi uzeli obican splitter i to je to..
|
zato jer modem nije na netu nego ti kucaš user i pass preko kompa,a ne mogu 2 ista usera biti
|
Iako neki tvrde da je smeće, Kasda ima 4 LAN porta i ako ga iskonfiguriraš kao router (naći ćeš upute na ovom forumu), možeš spojiti više kompova na jednu ADSL liniju i svi zajedno surfati. Dobiješ ga za 1 kn kao i svaki drugi 'žičani' model. Naravno, bilo bi dobro porazgovarati s monterom koji će ti doći monitrati ADSL (čovjek se najavi i dogovori s tobom kada će doći montirati) da ti donese baš njega, a ne neki drugi.
|
Citiraj:
|
gle imam simesn se555 gigaset router i nema problema s njim,jedino kada nije radio je kada je tcom ispao inače radi savršeno,i ko router se iskazao,tako da ne vidim razloga da se ***eš sa kasadom
|
Citiraj:
Ovim te imenujem predsjednikom kluba dragog kamenja (a.k.a. Biser d.o.o.) za juznu Europu... |
Citiraj:
@Matt: Ili kako su ti već predložili, možeš potpisat ugovor na 2 godine i dobit njihov router za 100kn, ili si možeš kupiti router. Ja sam kupio D-Link-ov, 300kn, obavlja svoj posao normalno, nemam zamjerki. |
ok, evo ti onda prijedlog broj 2:
uzmi 200kn i sastavi kantu koja ce ti stajat na balkonu i radit 24/7, te konstantno biti spojena na net. LAN sa kante u druge kompove, bridge konekcija i to je to. ili si postavis IPCop na tu kantu i uzivas... to je onda na kraju krajeva, router/splitter komp - s tim da uzivas u sigurnosti i bespucima neogranicenih LAN mogucnosti... |
Citiraj:
Citiraj:
@Matt - ako ne zelis potpisivati ugovor na 24 mjeseca i placati siemensa 555 100kn, kasda ce obavljati posao sasvim solidno.. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
1) spojiti modem i router 2) spojiti router i komp A dakako i glede zauzimanja prostora, nema uopće zbora o tome što je bolja opcija :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:31. |