|
![]() |
#1 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() Imam CHIEFTEC Dragon big tower kučište, i podosta mjesta za ventilatore, koja su prazna (i samo čekaju), pa bih molio prijedloge koje ventilatore da kupim ide promjer 80 ako se ne varam, mislim gdje god gledam svi ti ventilatori su podosta jeftini! Koji su najbolji, zna li netko, kakva su iskustva, preporuke..? Namjeravam kupiti za sad dva jedan da puše unutra, a jedan van! P.S namjeravam u neko dogledno vrijeme kupiti vodeno hlađenje najviše iz razloga što mi komp zvući zastrašujuće, pa ne bi volio da ti ventilatori preuzmu ulogu mlažnjaka!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Uzmes bilo koji 80mm ventilator (sunon, evercool, antec, Tt...) i spojis ga na 7v. Ventovi ce biti besumni a ipak ce cirkulacija zraka kroz kuciste biti dobra. Kad dode vodeno slobodno te ventove spojis na 5v ili ih prodas nekome jer ti nece trebati (eventualno 1 za hladjenje Hdd-a) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Devil
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
kao sto je marac rekao, imas sunon u chipoteci i kosta ok 80kn, a vidio sam i spire u feniksu za 40kn i ima ledice(mislim da su plave). ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Kaj je bilo neko poskupljenje jer zadnji put kad sam kupovao su bili 50kn. Btw, moj bi savjet bio da stavis na 5V umjesto 7, jer se na 7 itekako cuje (toliko puse da susti zrak i stvara buku), naravno sve je to relativno, naime ako ti procesor hladi neko cudo tipa Dragon ORB3 onda ti je sve dobro i besumno... ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Devil
|
Citiraj:
Sorry, ja sam nekaj drugo gledo. Cijena za sunon 12V 80*80*25 je 46kn. Moja duboka isprika! Mozdane vijuge mi blokira ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I feel devilish today ...
Datum registracije: Oct 2001
|
Ma uzmi bilokakvo smece od venta i pukni ga na 7 i bit ces sretan. Jedina iznimka je, kao sto matijas kaze, Sunon jer on puca 47 cfm-a u odnosu na 30tak cfm-a kolko daju obicni fanovi. Njega treba na 5V. PS cfm = cubic feet per minute. 30cfm ti je oko 0.5 kubicnih metara po minuti, ako ti je SI sustav zgodniji ![]()
Athlon 64 X2 4400+; Gigabyte GA-M57SLI-S4 nForce 570 SLI MBO; 2x1 GB DDR800 AData; Gigabyte 8600GTS Silent; Antec P180; Tagan 380W SuperSilent; 3x120mm FAN; 3x320 GB Seagate 7200.10; Samsung 226BW 22" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
slusajte me...najtisi ventovi na svijetu su defintli Papst (iliti System Papst). probajte, ja imam jedan (izvadio iz zubotehnicke peci za keramiku ![]() ![]() ![]() i da, dost su skupi, mislim da ih kod nas ni nema (GERMAN PRODUCT)
![]() |
#8 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
ja sam ga vidio u muncehneu prije 2 godine... i poslije jos negdje u zg... ali mislim da oni imaju foru da prodaju pod dva imena...jedno je papst a drugog se nemrem sjetiti .. treba malo kopati po netu... mozda ih ima chipoteka a da ni ne znaju..negdje sam ih vidio samo kaj je cijena bilo ohooohoooo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ekspert iz sjene ...
|
Mogu samo preporućiti Enermax ventove. Doduše koristim 120 mm, ali u Melcompu imaju od 80 - 120 mm. Stvarca ima potenc metar za regulaciju brzine vrtnje 1250 - 2500 o/min. Trenutno rade njih 2, jedan na vodi, a drugi za kučište i faking su bezčujni ![]() Rade ko urice, a košta 150 Kn komad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Ma već sam kupi Spire za 30 kn (bio je još samo jedan), a za koji dan namjeravam kupiti još jedan ili dva jeb...š 30 kn, a iznenađen sam kako jako puše i nije preglasan uopće ga ne čujem od coolera! Čak sam razmišljao da ga probam nekako namontirati na cooler!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|