PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Cooler za kučište (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4364)

dario-RUS 15.04.2003. 16:08

Cooler za kučište

Imam CHIEFTEC Dragon big tower kučište, i podosta mjesta za ventilatore, koja su prazna (i samo čekaju), pa bih molio prijedloge koje ventilatore da kupim ide promjer 80 ako se ne varam, mislim gdje god gledam svi ti ventilatori su podosta jeftini!
Koji su najbolji, zna li netko, kakva su iskustva, preporuke..?
Namjeravam kupiti za sad dva jedan da puše unutra, a jedan van!

P.S namjeravam u neko dogledno vrijeme kupiti vodeno hlađenje najviše iz razloga što mi komp zvući zastrašujuće, pa ne bi volio da ti ventilatori preuzmu ulogu mlažnjaka!

marac 15.04.2003. 16:47

Uzmes bilo koji 80mm ventilator (sunon, evercool, antec, Tt...) i spojis ga na 7v. Ventovi ce biti besumni a ipak ce cirkulacija zraka kroz kuciste biti dobra.
Kad dode vodeno slobodno te ventove spojis na 5v ili ih prodas nekome jer ti nece trebati (eventualno 1 za hladjenje Hdd-a)

Majestic 16.04.2003. 00:26

Citiraj:

Originally posted by marac
Uzmes bilo koji 80mm ventilator (sunon, evercool, antec, Tt...) i spojis ga na 7v. Ventovi ce biti besumni a ipak ce cirkulacija zraka kroz kuciste biti dobra.
Kad dode vodeno slobodno te ventove spojis na 5v ili ih prodas nekome jer ti nece trebati (eventualno 1 za hladjenje Hdd-a)

kao sto je marac rekao, imas sunon u chipoteci i kosta ok 80kn, a vidio sam i spire u feniksu za 40kn i ima ledice(mislim da su plave).

:smoke:

matijas 16.04.2003. 12:03

Citiraj:

Originally posted by Majestic
kao sto je marac rekao, imas sunon u chipoteci i kosta ok 80kn, a vidio sam i spire u feniksu za 40kn i ima ledice(mislim da su plave).

:smoke:

Sunon za 80 kn?!
Kaj je bilo neko poskupljenje jer zadnji put kad sam kupovao su bili 50kn. Btw, moj bi savjet bio da stavis na 5V umjesto 7, jer se na 7 itekako cuje (toliko puse da susti zrak i stvara buku), naravno sve je to relativno, naime ako ti procesor hladi neko cudo tipa Dragon ORB3 onda ti je sve dobro i besumno... :)

Majestic 16.04.2003. 19:42

Citiraj:

Originally posted by matijas
Sunon za 80 kn?!
Kaj je bilo neko poskupljenje jer zadnji put kad sam kupovao su bili 50kn. Btw, moj bi savjet bio da stavis na 5V umjesto 7, jer se na 7 itekako cuje (toliko puse da susti zrak i stvara buku), naravno sve je to relativno, naime ako ti procesor hladi neko cudo tipa Dragon ORB3 onda ti je sve dobro i besumno... :)

Sorry, ja sam nekaj drugo gledo. Cijena za sunon 12V 80*80*25 je 46kn. Moja duboka isprika!

Mozdane vijuge mi blokira :beer: , pa onda pricam gluposti. Hik!

numa 16.04.2003. 19:58

Ma uzmi bilokakvo smece od venta i pukni ga na 7 i bit ces sretan. Jedina iznimka je, kao sto matijas kaze, Sunon jer on puca 47 cfm-a u odnosu na 30tak cfm-a kolko daju obicni fanovi. Njega treba na 5V.

PS cfm = cubic feet per minute. 30cfm ti je oko 0.5 kubicnih metara po minuti, ako ti je SI sustav zgodniji :D

z3D 18.04.2003. 01:39

slusajte me...najtisi ventovi na svijetu su defintli Papst (iliti System Papst). probajte, ja imam jedan (izvadio iz zubotehnicke peci za keramiku :D :D :D)
i da, dost su skupi, mislim da ih kod nas ni nema (GERMAN PRODUCT)

msvrtan 18.04.2003. 02:44

ja sam ga vidio u muncehneu prije 2 godine... i poslije jos negdje u zg...

ali mislim da oni imaju foru da prodaju pod dva imena...jedno je papst a drugog se nemrem sjetiti .. treba malo kopati po netu...

mozda ih ima chipoteka a da ni ne znaju..negdje sam ih vidio samo kaj je cijena bilo ohooohoooo

Paske 18.04.2003. 09:08

Mogu samo preporućiti Enermax ventove.

Doduše koristim 120 mm, ali u Melcompu imaju od 80 - 120 mm.

Stvarca ima potenc metar za regulaciju brzine vrtnje 1250 - 2500 o/min. Trenutno rade njih 2, jedan na vodi, a drugi za kučište i faking su bezčujni :D

Rade ko urice, a košta 150 Kn komad :beer:

dario-RUS 18.04.2003. 09:25

Ma već sam kupi Spire za 30 kn (bio je još samo jedan), a za koji dan namjeravam kupiti još jedan ili dva jeb...š 30 kn, a iznenađen sam kako jako puše i nije preglasan uopće ga ne čujem od coolera! Čak sam razmišljao da ga probam nekako namontirati na cooler!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:21.