|
![]() |
#1 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Fora sa pozadinom na slikama i snimcima - kako?
Oduvijek me zanimalo kako se neki objekti izrežu iz slike i stave na neku drugu pozadinu. Pri tom ne mislim na izrezivanje na silu (photoshop->selektiraj->obriši i sl.) ili bilo kakvim drugim postupkom u photoshopu (magic select ili sl.)... Recimo neki sam se dan išao slikati. I kad sam sjedio iza mene je bila crna pozadina, a ona ženska što je obradila sliku je stavila bijelu... mogla je staviti bilo šta... kako? Isto tako kod video materijala. Recimo, puno televizijskih kuća koristi virtualni studio (oni sjede u nekoj zelenoj kutiji, a mi vidimo neki ultra-moderni-studio-sa-milijun-kerefeka). Je li to nedostižno (za amatere)? Ako nije, kako se to da napraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
pa jednostavno. extract, i onda imaš samo ono šta ti treba... lako onda to staviš na neku pozadinu.... i da, prvo napišeš da ne misliš na selektiranje nego nešto drugo. a šta misliš da je ženska vuduom te selektirala? kada se snima video, i oni su okruženi "zelenom kutijom" to je zato jer ona boja (plava ili zelena) je potpuno umjetna i nema je nigdje u prirodi, te se onda lako makne sve osim glumaca... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
U PSP-u je ključna riječ MASK, znači kopiraš jednu sliku preko druge te onda uzmeš neki brush i brišeš pozadinu nalijepljene slike tako da se vidi ona slika koja je iza nje. Prozirnost ovisi o nijansama crne i bijele boje, ako uzmeš potpuno crnu boju tada se briše cijela pozadina naljepljene slike dok ako uzmeš bijelu boju ta pozadina se "vraća", znači ao uzmeš sivu boju da ćeš vidit pozadinu i jedne i druge slike u nekoj prozirnosti |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
AMD user
Datum registracije: Jun 2006
|
@immo ja koristim canopus edius 3.01 ali to je profesionalni program za video i dosta ga je tesko nabavit.... ne znam kak sad pinnacle stoji sa svojim progamima... probaj studio 10, mislim da ima chromu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|