|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Maxtorov roštilj
Imam, nažalost, Maxtor 6Y080L0 (76 GB) koji je čini mi se polako na izdahu jer mu se temprature kreću oko 44-45C što je previše, kolko sam čito normalna bi trebala biti oko 38C, a sve iznad 40C kao povećava dvostruko rizik da će hard crknuti: nono : E sad moje pitanje je dal da stavim neki vent da puše po njemu, jer su možda takve tem. zbog vrućine ili da si počnem razmišljati o kupnji novog HDD i počnem raditi backup? ![]() Inače mogu reći da je hvalevrijedan(ali užasno bučan) s obzirom da je izdržo i još izdržava skoro 4godine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
HW&WLAN expert
Datum registracije: Mar 2003
|
i moj radi isto tako iako preko njega puše jedan 80mm vent na 5v probat cu ga stavit na 12 pa vidjet sto ce bit s temperaturom
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
omg meni se u programima osjeti kada je preko 40° C tak da sam morao stavit 2 venta da pušu po njemu i skinut bočnu stranicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
moj 200gb maxtor isto je oko 39-41... nema venta ni nicega, to je sljedeci modding.. stavit cu 92mm vent da puse po njemu... stavi i 80mm vent dovoljan je i nemas frke |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
hot, hot ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
ja imam taj isti disk Maxtor 6Y080L0, samo sam ga stavio kao zamjenu 4 god starome 6Y060L0. novi je zasad je jos kao beba, tep 36-38, i to ocekujem od njega u narednih 4 god . neki dan sam ovog starog malo stavio da ga formatiram i pripremim kao backup uredaj, i nakon 2satnog formata kad sam ga isao vaditi doslovno sam se opekao, nemoze se drzati dulje od 2 sec odma pece. stvarno sam se iznenadio. da sam ga imao jos danas , na ovim vrucinama bi se zapalio sigurno LOL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
a moj 200 gb maxtor trenutno je na 30 stupnjeva (puše na njega 92 mm vent), a seagate na 27. seagate je uvijek hladniji za par stupnjeva... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Re-Registered User
|
Ako mogu nadodat.... imam IBM-ov disk od 2000 i NIKAD ama bas NIKAD nije bio hladen sve do prije 3 tjedna (od kada su vrucine).. radi ko veliki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Evo sad konačno stavio vent od 80mm TT da puše po njemu i temperature se muvaju od 27-33C : goood : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|