|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() prvenstveno se nadam da se ovo neće shvatiti kao neka reklamacija... ![]() da ne duljim..htio bih naučiti programirati...znanje mi je 0,00 promila... za oko su mi zapele 4. knjige: 1. c++ - programiranje za apsolutne početnike 2. Php/mySQL 3. Delphi 8 4. Visual Basic 6 E, sad, što bi mi preporučili za početak? Od kojega bi se trebalo početi, najbolje, i to, već neš napišite malo... Opet ponavljam: programiranje, tj. znanje iz programiranja mi je 0,00..... Tnx! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Pitanje je šta želiš naučiti programirati? Ovo što si naveo su 4 potpuno različita programska jezika, a sa PHP/MySQL se rade aplikacije za net. Ali, znaš što bih ti ja toplo preporučio: nauči programirati u QBasicu ili Pascalu, čisto da savladaš osnove programiranja, a onda kreni dalje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
win neke aplikacije, qbasic sam prošao.. ![]() stvar je da mi je u ova 4. jezika znanje 0, a vb-u znam napraviti da se dva broja zbroje i pomnože i sl.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Ako želiš programirati lokalne aplikacije, PHP izbaci. Mislim da bi bilo dobro da malo proučiš Visual Basic, čisto da se ubaciš malo u objektno orijentirano programiranje (ja cijelo vrijeme nešto čistim ![]() Eh, onda - ili Delphi, ili C++. Ja malo učim programirati u c++ i mogu reći da je dosta težak, a za Delphi ne znam. E pa narode, kakav je Delphi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
e, a zakaj uopće svi izbjegavaju vb? nije baš tak teški ako se primiš posla.... *edit* da ne bi izgledalo da ja sve znam ![]() ![]() čul sam da se u vb-u može dosta napraviti LOL ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
nemojte se molim vas vrachati u pascal. uz "obichan" borland-ov C se da jako puno nauchiti, a kada sve savladate lako to znanje prenesete u c++, ili kuda vas vech zhelje nose.
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
C++ je slozen jezik ali s njega uistinu mozes lako na sve ukljucujuci i Javu. To je moj savjet ali znaj ceka te puno truda da prodes osnove i steknes neku logiku ali poslije je milina. Vjeruj mi ![]() Andeo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
možda... C Windows programiranje ili C programer za 15 dana ili neku drugu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
uzmi knjigu "c za neznalice" imas je u nasim knjiznicama i iskopiraj je!- "c for dumies" 2 sveska su po 500 str. al objasnjeno ti je sve od a-z i vjeruj mi neces pozaliti sto si uzeo tu knjigu i poceo raditi c , a kasnije se lako malo naucis c++ ako bas zelis ! VB nije bas moja preporuka jer je on win orijentirani tako da ces biti ogranicen , a sa c-om mozes radit na bilo kojem sistemu ! Delphi nisam siguran , navodno je dobar ! php nije lose znati ako zelis pisati skripte za svoje web stranicei sl, al onda trebas automatski znati barem nesto recimo o nekoj bazi podataka tipa mysql... ako zesli sta bolje raditi... (PS to nije programski jezik to je skriptni-za web aplikacije!) Obecavam neces pozaliti ako pocnes s c-om i ako uzmes knjigu koju sam ti napisao gore ! poz! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
tnx na informaciji...u međ. vremenu sam uzeo - c++ za apsolutne početnike...budem sad uzel tvoju preporuku dok ovu proučim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|