PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Knjige (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=37614)

IP9 16.04.2006. 17:50

Knjige

prvenstveno se nadam da se ovo neće shvatiti kao neka reklamacija...:argue:

da ne duljim..htio bih naučiti programirati...znanje mi je 0,00 promila...

za oko su mi zapele 4. knjige:

1. c++ - programiranje za apsolutne početnike

2. Php/mySQL

3. Delphi 8

4. Visual Basic 6

E, sad, što bi mi preporučili za početak? Od kojega bi se trebalo početi, najbolje, i to, već neš napišite malo... Opet ponavljam: programiranje, tj. znanje iz programiranja mi je 0,00.....

Tnx! :)

frANZi 16.04.2006. 17:52

Pitanje je šta želiš naučiti programirati? Ovo što si naveo su 4 potpuno različita programska jezika, a sa PHP/MySQL se rade aplikacije za net.

Ali, znaš što bih ti ja toplo preporučio: nauči programirati u QBasicu ili Pascalu, čisto da savladaš osnove programiranja, a onda kreni dalje.

IP9 16.04.2006. 17:55

win neke aplikacije, qbasic sam prošao.. :)

stvar je da mi je u ova 4. jezika znanje 0, a vb-u znam napraviti da se dva broja zbroje i pomnože i sl..:D...mislil sam početi s c++, netko veli da je preteško...8)

frANZi 16.04.2006. 18:04

Ako želiš programirati lokalne aplikacije, PHP izbaci.

Mislim da bi bilo dobro da malo proučiš Visual Basic, čisto da se ubaciš malo u objektno orijentirano programiranje (ja cijelo vrijeme nešto čistim :D).

Eh, onda - ili Delphi, ili C++. Ja malo učim programirati u c++ i mogu reći da je dosta težak, a za Delphi ne znam. E pa narode, kakav je Delphi?

IP9 16.04.2006. 18:10

e, a zakaj uopće svi izbjegavaju vb?

nije baš tak teški ako se primiš posla....

*edit*

da ne bi izgledalo da ja sve znam:D:D

čul sam da se u vb-u može dosta napraviti LOL :D

atha 16.04.2006. 18:38

nemojte se molim vas vrachati u pascal.

uz "obichan" borland-ov C se da jako puno nauchiti,
a kada sve savladate lako to znanje prenesete u c++,
ili kuda vas vech zhelje nose.

Hamm 16.04.2006. 18:42

ljudi java je buducnost..i web shpire (valjda se tako pise)

E.T. 16.04.2006. 20:14

C++ je slozen jezik ali s njega uistinu mozes lako na sve ukljucujuci i Javu. To je moj savjet ali znaj ceka te puno truda da prodes osnove i steknes neku logiku ali poslije je milina. Vjeruj mi :)

Andeo

IP9 17.04.2006. 10:23

Citiraj:

Autor atha
nemojte se molim vas vrachati u pascal.

uz "obichan" borland-ov C se da jako puno nauchiti,
a kada sve savladate lako to znanje prenesete u c++,
ili kuda vas vech zhelje nose.

pošto mi je znanje kao trijeznom čovjeku, koju bi mi knjigu preporučil?

možda...

C Windows programiranje

ili

C programer za 15 dana

ili neku drugu?

gangbanger 21.04.2006. 13:07

uzmi knjigu "c za neznalice" imas je u nasim knjiznicama i iskopiraj je!- "c for dumies"

2 sveska su po 500 str. al objasnjeno ti je sve od a-z i vjeruj mi neces pozaliti sto si uzeo tu knjigu i poceo raditi c , a kasnije se lako malo naucis c++ ako bas zelis !

VB nije bas moja preporuka jer je on win orijentirani tako da ces biti ogranicen , a sa c-om mozes radit na bilo kojem sistemu !

Delphi nisam siguran , navodno je dobar !

php nije lose znati ako zelis pisati skripte za svoje web stranicei sl, al onda trebas automatski znati barem nesto recimo o nekoj bazi podataka tipa mysql... ako zesli sta bolje raditi... (PS to nije programski jezik to je skriptni-za web aplikacije!)

Obecavam neces pozaliti ako pocnes s c-om i ako uzmes knjigu koju sam ti napisao gore !

poz!

IP9 04.05.2006. 19:40

tnx na informaciji...u međ. vremenu sam uzeo - c++ za apsolutne početnike...budem sad uzel tvoju preporuku dok ovu proučim ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:33.