|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
choice ispis u batu?
ovako, imam jedan problemcic koji se nadam da bi netko mogao pomoci rjesiti radim jedan batch file koji ce mi sluziti za detekciju prckanja po mom pc-u. e sad imam jedan problem, ako imam: <code>if '%choice%'=='1' goto jedan/o:gen >uljez.txt if '%choice%'=='2' goto dva/o:gen >uljez.txt if '%choice%'=='3' goto tri/o:gen >uljez.txt </code> kako mogu ispisati u "uljez.txt" naziv choice-a. u ovom slucaju "1", "2" ili "3" ? zajedno s vremenom i datumom kada je odabran odabir pokusao sam ovako jednostavno : <code>if '%choice%'=='1' goto jedan/o:gen "%date% u %time% sati">uljez.txt if '%choice%'=='2' goto dva/o:gen "%date% u %time% sati">uljez.txt if '%choice%'=='3' goto tri/o:gen "%date% u %time% sati">uljez.txt </code> ali tako nejde bas... isto tako me zanima postoji li nacin da za svaki put se stvori novi txt file (npr. uljez1.txt uljez2.txt itd") ili da se popis nadoveze samo na postojeci "uljez.txt". to bi mi dobro doslo jer ako ce samo pregaziti postojeci "uljez.txt" onda imam informacije samo o zadnjem "uljezu" hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
rješio sam prvi problem, sad jos samo neznam kako mu narediti konstantno upisivanje u isti file. znaci ako se stvar ponovi nekoliko puta da ne dobim na kraju samo zadnjeg nego ili vise "uljez.txt"-ova ili svaki put kad je pokrenut batch da se upisuju dalje u isti "uljez.txt" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Umjesto > stavi >>
![]() |
#5 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Kako koristiti ovaj choice? Našao sam na internetu ovo: @echo off choice /N /C:12 izaberi (1 ili 2)%1 if errorlevel ==2 goto dva if errorlevel ==1 goto jedan goto end :dva echo dva goto end :jedan echo jedan :end Ali tako mi ne radi. Piše: "choice is not recognized as...".
![]() |
#6 | |
Moderator
|
To ti je za DOS/WIN95 i 98 Za win2k i xp mozhesh rabiti: Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
@Costa: radi!! hvala...
![]() |
#10 |
Premium
|
evo ga ovo: http://www.computerhope.com/batch.htm a costa je dao ovo: http://www.computerhope.com/sethlp.htm#04 sto je dodatak prvom buduci da vjerojatno koristis xp ![]() to dvoje sam ja proštudirao nedavno i naletio na jos par slicnih (koje vise ni u historyu nemam) proguglaj malo sa "batch files", "ms-dos help" i sl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|