|
![]() |
#2 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
za obradu slika Photoshop, a panorame ti je najbolje i najlakse raditi sa Panorama Factory- imas wizard koji ti u par koraka slozi panoramu sa super preklapanjima i podesavanjima svega od brightnesa, contrasta, levelsa itd. ![]() ovdje imas vise o panorami http://www.hrphotocontest.com/index....18&r=15&id=191
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Još linkova : http://www.telfon.net/dig/ http://www.e-fotografija.com/artman/publish/index.shtml http://www.index.hr/forum/default.aspx?q=f&idf=52
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Bemti onaj njihov softver. Ak' nisi slikal s lijeva na desno nema šanse da ih spojiš s njihovim softverom. Funkcije su mu totalno zbunjujuće, a ima ih pet. Photolightning 4.2 radi fenomenalno i uz pomoć onih uputa skužio sam ga za 5 minuta i pospojio sve slike. widowmaker hvala za odličan programčić. Inače imam instaliran Adobe Photoshop 7.0, ali je prekompliciran puno jednostavnija je Corelova inačica sličnog programa.
![]() |
#5 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
AMD-jac je tak debeli da ne stane na običnu fotku (autoportret) nego mora slagat panoramu iz 2-3 komada ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Citiraj:
A ti kao staneš u autoportret. ![]() Naravno da staneš kad te slikam sa 50 metara. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
inače photoshop IMHO najbolji program za obradu slika
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
Mislim da ću si instalirati Corel 11, u njemu se puno bolje snalazim. ![]() Krivo, sad sam vidio da imam 12.
![]() |
![]() |
#12 | |
m e m b e r
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Pa da se i ostali PCEkspertovci malo kur... ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
m e m b e r
|
: sweating evo najosnovnije File- open- fotka za obradu Image- adjustments- auto levels- auto contrast Filter- sharpen- unsharp mask Unsharp mask ovisi o fotki, no za vecinu mozes staviti na Amount- 500 Radius - 0.2 Treshold- 0 Ovo ti je sve cista automatika ali ce svaka fotka sigurno izgledati bolje, ako hoces bolje rezultate ne koristis automatske postavke nego sam podesavas. Ja koristim CS2 gdje pod adjustments imas jos par dobrih alata kao shadows-highligts, photo filter, exposure, a pod filter- blur imas zgodan alat- Lens blur s kojim mozes dobiti efekte kao da je snimljeno sa "pravim" aparatom, mislim dslrom s pravim objektivom. ![]()
![]() |
#15 |
m e m b e r
|
Zaboravih jos jedan odlican program za uklanjanje shuma na fotki, pogotovo za nocne snimke i skenirane fotke, a to je Neat image. Skines profil za aparat koji koristis i imas takodjer automatske i manualne postavke , zavisi kaj vise volis
![]() |
#16 |
Moderator
|
Evo tratinčice nakon male obrade. http://www.slibe.com/image/0520f274-P4040024_Obrada_/ Makar razlika je skoro nikakva.
![]() |
#17 | |
driver
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
m e m b e r
|
Citiraj:
evo male obrade ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
driver
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
selektira se tratinčica, invert select, i onda ovisno o verziji PS-a, ili gaussian blur ili lens blur ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
Citiraj:
A otvor blende nemogu štelat jer je u principu poluautomatika, imam samo makro i supermakro način rada i to je to. Automatika baš i nije za takvo slikanje. Jedino što mogu je isključiti blic. Makro i Supermakro mogu se kombinirati sa sljedećim predefiniranim scenama: kulinarstvo, plaža u zatvorenom, dostupno osvjetljenje, muzej, iza stakla, dokumenti, svijeće. Koji od tih scena bi imao najvišu vrijednost blende?
![]() |
![]() |
#22 |
driver
|
Ja bih po defaultu izabrao kulinarstvo :clap: ali za ostalo nisam siguran. Bilo bi logično da uz automatsko izoštravanje za slikanje na blizu ne bi trebala mala blenda. Najbolje je isti motiv okinut sa svakom opcijom i usporediti rezultate. Žao mi je što si prenaglio u kupovini, kad već imaš volju fotkati nestandardne motive gdje treba malo poraditi na podešavanju, trebalo je uzeti Canon power shot A 530, po meni, best buy.
![]() |
#23 | |
m e m b e r
|
Citiraj:
Zato selektiras tucak, napravis novi layer iz selektiranog tucka pa ga provuces kroz unsharp mask i sharpen edges te spojis layere nazad u jedan, te nakon toga se sve provuce i kroz neat koji pocisti sum i cijelu fotku jos malo posharpa ![]() by the way kak se imas srca tak rano buditi -05.04.2006. 05:31-:clap: :clap:
![]() |
![]() |
#24 | |
m e m b e r
|
Citiraj:
comaktni digitalci po meni sluze samo za obiteljske fotografije i izvjestaje npr. sa zderonja, ako hoces napraviti dobru fotku npr. cvijeca, ptica, zivotinja , portret ili sl. treba ti dslr i par dobrih objektiva. Ja sam fotoamater jos od osnovne skole i ziv se pojedem kad sa sadasnjim olympusom 750 UZ ne mogu dobiti fotku koja bi bila bar upola dobra kao fotke koje sam radio sa starim zenitima i practikama ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
m e m b e r
|
Citiraj:
o tome ti govorim- cijela druga fotka ti je malo mutna ili neostra , ostar ti je samo dio krila kukca, dok bi sa dobrim objektivom mogao birati sta sve da bude u fokusu odnosno ostro. EVO ti jedne moje ose , makar imam 10 puta opticki zoom nisam mogao dobiti postenu fotku upotrebom zooma nego sam morao koristiti macro i biti na par centimetara od gnijezda kaj bas i nije pametno ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
driver
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
evo sam ja napokon ovdje pronašao nešto zanimljivo, a da se ne svodi sve na računala... ![]() ja isto volim amaterski "slikati", aj baš ću staviti nekoliko fotografija što sam radio.. aparat Canon A60... samo da ih nađem.. a vidim da ipak ima i ovdje ljudi koji se kuže u fotografiju. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|