|
![]() |
#1 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Kučište od bakra?
Ok dali je tko ikada pokušao napraviti kučište koje je u potpunosti od bakra. I naravno još ga premazao bezbojnim lakom da ne pozeleni.? Zanima me dali je to itko napravio... Ja sam imao zamisao napraviti kucisšte od drveta..sve..ali sve od drveta...khm...what do you say? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
to nikom ne treba ja sam siguran... a i to bi bilo jako teško. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pod naletima kopita zla
|
da bilo bi jaaako tesko ali zamisli...jaaako puno volje...vaoko...trebalia bi stvarno jaaaaka pumpa..da se svaka komponenta hladi s vodom..i naravno da kroz kuciste prolaze kanali kroz koje prolazi voda..naravno sve zatovreno da nebi bilo proljevanja..to bi bilo kuciste..mmmm...to bi bilo jaaako tesko za izvesti..ali mislim da bi to bilo najhladnije kuciste ikada...savreseno za overlock...svega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ideja ti nije losa, doduse ja sam slicno razmisljao samo je u igri aluminij, ali ne u ovakvom obliku od kakvih se prave kucista, vec puno pono deblji, oko 1cm. Aluminij je puno laksi za obradu, a ne moras ga ni posebno tretirati, posto nece oksidirati. Kuciste bi iovako bilo dosta tesko ali puno lakse nego varijanta od bakra. U biti nesto slicno je i ono zalmanovo kuciste od nekih 10-tak tisuca kn. Ako imas mogucnosti i volje za tako nesta, zasto ne, vjerujem da bi bilo vrlo dobro hladjenje i najvaznije besumno i pasivno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
1. materijal - a)nabavka - otkuda ti toliko bakra b)težina - izračunaj težinu takve kante c)obrada - tokar? dalje neću... mislim da je to potpuno nepotrebno... što se tiče drveta... ono ti ne provodi toplinu, tako da ti obavezno treba protok... ja se sada dvoumim između kante od aluminija i kante od drva (kao dio namješataja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pod naletima kopita zla
|
1) a barem je to lako nabaviti...barem mislim...pa nije bakar ilegalan 2) težina...pa ja bi reko cca 50ak kg...nije to ništa za kršnog momka poput mene ![]() 3) obrada...ee viš...to je vec malo zahebaniji dio price ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
[QUOTE=Hamm 2) težina...pa ja bi reko cca 50ak kg...nije to ništa za kršnog momka poput mene ![]() [/QUOTE] : lol2 : Uzmi vreću cementa pa nosaj naokolo ![]()
![]() |
#9 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Za konstrukciju koja se ne bi savijala bilo bi potrebno zalemiti uzdužna "L" ojačanja s unutarnje strane kao i na ugaonim spojevima. Ista ojačanja mogla bi poslužiti kao nosač MB. Kao prvo trebalo bi, koristeći dimenzije postojećih kućišta, napraviti kvalitetan nacrt, strojno isjeći lim kod nekog majstora. Potrebna lemljenja napravio bi svaki majstor za oluke a ni bakreni lim više nije skup kao nekad.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
bakar se cijeni negdje oko 30kn/kg, znaci da bi istovario samo 1500kn za 50kila ![]() a sto se obrade tice, ako bi nekome dao da ti to istokari, izbusi, izreze ili sta vec po tvojim nacrtima vjerujem da bi te izaslo jos barem toliko, jel je bakar zajeban za strojnu obradu,tj. treba puno vremena. Jedino bi bilo fora da znas nekoga tako da mozes sam raditi na stroju van radnog vremena, onda bi to bilo sigurno kvalitetnije (posto radis sebi, radio bi pazljivije) i jeftinije. Ili neka treca varijanta, koja se i meni u zadnje vrijeme vrti po glavi, a to je da si napravis sam svoj stroj za obradu ... npr. CNC glodalicu ... e onda mozes raditi sta god hoces i zamislis ... dodatak: na sta sam slucajno naletio http://www.extremetech.com/article2/...1915934,00.asp ![]() Zadnje izmijenjeno od: turpija. 29.03.2006. u 23:39. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|