|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
zvuk krckanja hard diska???
...kupio jucer hdd maxtor 120 gb i postavio ga a kod prebacivanja datoteka malo krcka? dali je to normalno??? ili problem??? a brzo prebacuje podatke!!! kako da provjerim dal ima bad sectora??? unaprijed hvala na pomoći...
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
tako svi maxtori. nis se ne brini, sve je ok ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sigurno je prije njega imao onog Maxtora serije 8 od 40 GB (slim) koji su bili bešumni ili pak Baricu IV od 40 GB, tko zna... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja imam 4 maxtora i fakat nisam nikad imao nikakvih bedova s njim al sam zato imao sa wd i ibm diskovima ja mislim da je to stvar srece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma vidio sam tu na foumu da se puno ljudi zali na taj maxtor, nemam pojima mozda ja imam srece, i dok sam radio kompove na crnjaka preko oglasnika stavljao sam samo maxtore i jos mi se nitko nije zalio, valjda ni nece, ja se nadam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Moja barica od 120GB zna šrotat kad se prebacuje neki veci file ili ucitava igra... Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
She`s back...
|
Čudna je to stvar... Neki su diskovi glasniji, neki tiši. I mislim da to ne ovisi o proizvođaču, nego je specifično za svaki različiti model. Moj novi SATA Maxtor je potpuno tih. Kad sam već tu, da ne otvaram novu temu...može li mi netko preporučiti neki ok ATA disk do cirka 500kn?... Bitnije mi je da nije previše bučan, nego da ima veliki kapacitet...sasvim mi je dosta 80GB. I bilo bi lijepo da je dobavljiv u Rijeci. : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
|
ve-ce-mil: hitachi 80gb, ata100, 2mb cache, tih, solidno brz, cca 420kn a ja kazem da maxtor buci kako se kojem primjerku sprdi, ali da ne otkazuje... ![]() i da je ibm legenda, samo me hebe onaj visoki ton koji proizvode... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ja imam dva wd od 40 gb ista srija a jedna duplo bucniji od drugog |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Archangel Of Light
Datum registracije: Feb 2005
|
Takodjer posjedujem 3xMaxtor 80GB.... prezadovoljan sam s njima...
![]() |
#14 | |
She`s back...
|
Citiraj:
![]() : cheers2 Idem kasnije po tog hitachia( ATA100 80GB 2Mb - 392 kn) u Ve-mil...za divno čudo, imaju ga ![]() Sutra ili prekosutra ću ga upogoniti, pa vam javim koliko je bučan/tih ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
1. u nemotiviranim chimpanzama preobucenim u ljudsku kozu koji rade u shipping kompanijama i koje boli dupe za posiljke, pa stave armirani betonski blok na paket s diskovima. 2. nepravilnom pakiranju hard diskova od strane onih koji ih predaju cimpanzama pod 1. (naime diskovi trebaju biti fiksirani u kutiji pomocu spuzve). 3. opasnost za diskove su i shopovi, (npr. slaganje diska jedan na drugi je losa praksa) inace 99.9% diskova kad izadje iz tvornice je apsolutno ispravno. (osim ako se ne radi o greski u dizajnu hdd-a - sjetimo se ibm deathstar serije). vise o tome: http://www.storagereview.com/guide20...kHandling.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Jedan stari wd od 2 Gb još radi brzo i korektno (brzo u smislu brzine za PI konfu, 9 godina star disk) i ovaj sad wd od 40 gb je isto dobar. Ima ove fdb motore i uopće se ne čuje. Prijatelj je imao Maxtora od 60 Gb koji je riknuo, a meni je riknuo jedan IBM od 10 Gb dok je bio kratko kod mene...
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
She`s back...
|
Eto, upogonih ovog svog Hitachia... Dosta struže. Zvuči kao kad netko mahnito piše olovkom po papiru na drvenom stolu (neodoljivo podsjeća na atmosferu sa ispita, kad profesor na trenutak izađe iz učionice, a ti zgrabiš knjigu i udri prepisivačinu) ![]() Inače nikakvih posebnih primjedbi nemam za sada. Garancija je tri godine, pa se baš i ne brinem previše. Ako za tri godine ne pređem na SATA ili nešto treće, onda me stvarno treba : wtf : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
BTW NQC je uključen,da li možda on zahebava?
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Škljocaju i moji... BTW, namjestite si AAM p aće bit tiši...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
She`s back...
|
"Kaj je to AAM?" - upita on nevino. ![]() E, da...moj ima cijelu hrpu mogućnosti postavljanja ona dva jumpera otraga. Ostavio sam kako sam ga i dobio... ali me kopka malo kaj mu znači ono 15 head, 16 head, ili tako nešto...? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
prcknedl
|
kolko ja znam 15 head mode je za JJAAAKKOOO stare kompove ciji biosi nepodrzavaju velke diskove. na mom 20gb ibm-u imas cak i 2gb clip, kojim se omogucava da jse disk prijavi kao 2gb. btw, jel hitachiji jos uvijek mjaucu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Oni kojima Hitachi krcka kod seeka, i to bome jako, skinite si sa Hitacijeve stranice mislim da se zove feature tools, s njim mos staviti AAM na najmanje pa se nece toliko cuti. Inace, Hitachi sa AAM na max. je uzas, struganje je glasno do boli.... A sto se maxtora tice, furam jedan 40GB, mislim da je serija Diamondmax 8, imam ga vec 2 ili 3 godine i nikad s njim problema. Kad se kod oba harda (maxtora i hitachija) stavi AAM na min., kod seeka je hitachi glasniji malo, al je zato u radu tisi, mislim na onaj visoko frekventni zvuk koji cujes odma pri paljenju diska i tijekom cijelog rada...
![]() |
#24 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ovako imao sam Maxtora 80gb 2mb cache ATA. Kažem imao. I toliko mi je žao što sam ga prodao jer je TIŠI od ovog Sky-evog Hitachi 160 kojeg sada imam. Ima na netu za skinuti prog kojim se naštima AAM (Advanced Acoustic Management ako se ne varam) i ja sam na svom maxtoru bio stavio na quiet, time taj maxtor je postao toliko tih, da ja skoro pa nisam mogao skužiti kada "radi". A kolko je znano, ja sam silence freak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma mene ne smeta toliko taj seek i krckanje, vec onaj zvuk kad hard radi, to nemrem nikak utisat... Kod hitachija se prog. za snizivanje AAM-a zove mislim Hitachi feature tools, a kod maxtora neznam, jedva sam ga nasel preko google-a, brijem da ga na njihovom sajtu nema... A svi ti toolsi postoje na hirens boot cd....
![]() |
#27 |
EMP moderator
|
To je već onda APM (Advanced Power Management)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
hard je brz ko munja...
...malo se čuje ali ništa zato
![]() |
#30 | |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
PS. Kad nađem malo vremena postat ću vam slike reklamacija diskova u mjesec dana. Pa da vidite odnos. Onako, samo informacije radi, nakupilo se cca 24.5TB ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|