|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Windows XP - kolko ste ga modificirali
Zanima me kolko ste modificirali svoje Win XP instalacije, kaj ste izbacili, kaj ste dodali ( ak jeste dodali išta ), i s čim? ![]() Ja sam svoju WinXP SP2 instalaciju sa početnih cca. 650 MB smanjio na 135 MB, izbacio sam bezvezne nepotrebne drivere, odmah u startu sam uklonio debilne servise koje ne trebam, te Mikrošrotove šit aplikacije (Outlook E., remote assistance, itd.. ) : pirate : Powered by nLite ![]() http://www.nliteos.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Iz instalacije ništa ne bacam jer nikad ne znaš kad će ti zatrebat, samo dodam drivere za SATA (RAID) kontroler i to je to, a nakon instalacije ubijem nepotrebne servise...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
ASUS A3500N Centrino 725 1.6GHz, 15"(1024x768), 4X +/- DVD-RW, HDD 60GB, DDR 512MB, Li, Fax/Mod, LAN, IEEE1394, 4xUSB2.0, 0.35 millijuna pixela integrirana video camera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bran. 07.03.2006. u 09:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja imam SP1 gore jer mi SP2 radio probleme sa DX9.0c :? Inače poskidao sam dosta stvari, ali opet imam sve što mi treba, znači ništa funkcionalnosti što mi treba nisam žrtvovao... Potweakao sam one stvari koje inače radim u registryu, stavio unassisted install itd... Veličina image-a je 260Mb... E da, koje servise se može bezbolno isključiti, to još nisam sasvim prokužio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Servise gasiš ovisno o tome šta ti treba ili ne treba... Da vam sad postam tu šta sam ja pogasio, javljali bi se da vam ne radi ovo ili ono...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Adobe LM Service ATi KotKey ATi Smart Alerter Automatic Updates Background Intelligent Transfer Service ClipBook COM+ Event System COM+ System Application Distributed Link Tracking Client Distributed Transaction Coordinator Error Reporting Service Fast User Switching Compatibility Help and Support Human Interface Device Access IMAPI CD-Burning COM Service Indexing Service Messenger MS Software Shadow Copy Provider NetMeeting Remote Desktop Sharing Network DDE Network DDE DSDM NT LM Security Support Provider Performance Logs and Alerts Portable Media Serial Number Service QoS RSVP Remote Desktop Help Session Manager Remote Registry Removable Storage Routing and Remote Access Secondary Logon Security Accounts Manager Smart Card SSDP Discovery Service System Restore Service Task Scheduler TCP/IP NetBIOS Helper Telnet Terminal Services Uninterruptible Power Supply Universal Plug and Play Device Host Volume Shadow Copy WebClient Windows Time WMI Performance Adapter Wireless Zero Configuration |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
-------
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
Samo slipstreamao SP2, i to je sve ![]() Drivere za SATA (RAID) kontroler imam na disketi, procese pogasim kasnije, a kao što je netko već rekao, uopće mi nije bitno hoću li 700 mb na cedeju smanjiti na 100 ili 400 ![]()
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
I ja sam si to zgasio ali opet ako ti neke stvari nece raditi nemoj doci ovdje plakati ![]()
![]() |
#15 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Gledam ove servise... i skužio da mogu sve poskidat... samo me ovaj QoS zanima? jel on može radit kakva sranja? I imali napretka u brzini nakon deaktivacije svih tih servisa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
-------
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Evo popisa servisa koji se mogu ugasiti bez problema sa njihovim opisima. Stvar je skinuta iz BUG-a pa bi trebala biti sigurna ![]() http://www2.shrani.si/files/servisi321583.xls PS otvoriti bez straha, nema virusa ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|