|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
95-ica
Poz Ovako: Imam na kompu fajlove za instalaciju win95 (treba mi za stari komp): 1) Ako ja u nero-u idem na create bootable cd i stavim te fajlove ocel mi moci bootat sa tog cd-a 2) Gdje mogu nabavit start disketu za win95 i jel mi ona uopce treba ako je u biosu namjesten first boot cd drive 3)jel velika razlika u instalaciji XP-a i 95-ice. Ajde molim vas ako netko ima da mi posalje cijeli tijek instalacije 95-ice , nisam ga nikad instalirao unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
|
http://bootdisk.com/bootdisk.htm Ovdje skini boot datoteke za Win 98 jer 95 nema podršku za rad CD/DVD pogona iz DOS-a. Napravi s tim boot CD i potrpaj na njega te datoteke za instalaciju Wina 95. Sad normalno u BIOS-u namjestiš da se boota sa CD-a i kad ti se u komandnom retku pojavi A:\> ti ćeš napisat "setup" (bez navodnika) i time će započet instalacija Wina. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
kad pokrenem setup javi mi poruku: ------------------------------------------------------ This version of Microsoft ScanDisk will work only with MS-dos version 5.0 and later. Setup found a compressed volume or a disk-cache utility on your computer.Quit Setup and check your compressed volume with your disk compression software or remove the disk-cache utility, then run setup again. ------------------------------------------------------- Ocel to javljati ako pomocu "fdisk" formatiram disk i napravim nove particije inace trenutna particija mi je NTFS |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ovaj problem najjednostavnije ces rijesit bez cd-roma izvuci iz starog kompa disk, kopiraj instalaciju windowsa 95 na njega u direktorij recimo win95 napravi i boot disketu (desni klik na floppy u my computeru, pa format i oznaci Create startup disk ili Copy system files ili sta vec imas) vrati disk u stari komp, zbootaj ga s diskete, prebaci se u win95 direktorij i pokreni setup dalje je jednostavno, samo nemoj windowse instalirat u onaj isti direktorij di je instalacija masu puta san ima problema s instalacijom windowsa 95 sa cd-a s diska je jednostavnije i brze
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Ja uvijek radim onak kak sam gore napisao i uglavnom nema problema. Naravno da particija na koju se instalira mora bit u FAT16 (za "običnu" 95-icu) ili FAT32 (za Win 95 OSR2) datotečnom sustavu. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma što ga plašite, skoro je i uspio ![]() Problem je bio u NTFS-u, formatiraj to i onda ponovi postupak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ma ja sam sad formatiro u FAT , al opet ista stvar...sad mi trazi da mora biti nekakva MS-DOS boot partition. kako to napravit @tooma kopiro sam one instalacijske fajlove na hard (particija f: ) , ubacim boot disk i boota mi se . pajavi se a:\ .... sad : kako da otvorim onaj folder sa win95 , upisem ime foldera ... f:\ ... ovo ono i nikako mi nece otvorit onaj folder sa win fajlovima. please help |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Particija na koju instaliraš mora biti aktivna, to možeš preko fdiska napravit ili Partition Magica. I za pozicioniranje ideš ovako: A:\>f: F:\>cd win95 F:\WIN95>setup
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.02.2006. u 12:26. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|