|
![]() |
#1 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ko Ima samsung Syncmaster 997MB?
Ko Ima samsung Syncmaster 997MB? Imam par pitanja iz prakse....
__________________ |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Imam ja 957MB ako ti šta može pomoć , koliko ja znam između 957/997 modela je razlika jedino u Highlight III kod tebe - Highlight II kod mene... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
|
A ovak je pitanje.. Dal se ponekad dogodi.. Da kad upalis hladan ,monitor i slika se vec pojavi i imas desktop...ponekad nesto kao da zasprica slika ti se smanji recimo jedno pol centimetra i nakon toga je dalje ok STO S E TOGA TICE.. Cijela ta radnja traje jako kratko 1/10 sekunde ili kraće.. Kaj se tiće highlights 3 to je bezvezarija totalna.Barem za mene.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
Ma kakvi , nikad (kucam od drvo) ![]() Međutim na jednom hunday monitoru sam vidio istovremeno smanjivanje i potamljivanje slike prilikom otvaranja mapa a kad slika miruje - sve ok. Banalno pitanje ali jesi probao s nekom drugom grafičkom ? Probaj spojit BNC kablom... Hmm.. hladan monitor ? Nije valjda da svaki put isključuješ monitor na glavnom dugmetu ? To nije zdravo baš za trafo , zamisli da svaki put kad ugasiš tv na daljinski još ideš gasit i glavni prekidač. Ja ga isključim jedino ako neće biti u upotrebi 4-5 dana itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Nema ama baš nikakve razlike između tv-a i monitora na stendby. Nisam ja tu mudrost izmislio nego mi ljepo majstor serviser nakon izmjene trafoa u tv-u rekao da ga je dovoljno ugasit na daljinski te da se trafo svakodnevnim ukjučivanjem-isključivanjem opterećuje,trga itd... Sad ja ne vidim zašto bi za monitor bilo zdravo ono što je za tv nezdravo. Gasim ga samo kad grmi ili nekorištenje kompa duže vrijeme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
LOL@serviser Znaci struja haba zice ,opterecuje i nepovratno ostecuje trafo svojom pojavom ? ![]() Svasta sam cuo, ali ovakvu glupost....
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
stublina dobro govori, istina je to za prekidache. tata je znao gasiti tv i na prekidach, osim kad bi stari kramp zaspao uz tv, onda ne, no prekidachi su se na tom i svim drugima do sada kod nas chesto mijenjali. nakon shto mu je rtv serviser rekao da nema potrebe gasiti tv na prekidach (jer mene nije slushao) prekidach je ziv i zdrav vec dugo vremena, i tv uredno radi. ![]() @cat killer za to nisam niti ja chuo, a nisam neki elektrichar da bi znao jeli to tochno, no ovo za prekidache je true. ![]()
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
Sad ja vas pitam , čupate li ziče iz utičnice za sljedeće uređaje : Printer , Tv , HiFi , Linije , VCR , Sat.. itd... Svi ti uređaji još razno razni drugi kad se "ugase" su i dalje pod naponom t.j. trafo. @CatKiller , struja itekako haba zice - malo razmisli ili da ti citiram gradivo iz 5-tog razreda svoje kćerke... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ah, izvini, mora da su me krivo ucili u elektrotehnickoj skoli i na FERu... ![]() Meni je isto vrisnuo prekidac na TVu, ali iskljucivanje i ukljucivanje nema pogubnog utjecaja na trafo, to nije mehanicka komponenta koja se haba i trosi, mislim moze ti se kroz par tisuca godina ostetiti pod utjecajem vremenskih uvjeta, moze pregoriti ako je preopterecen itd. uglavnom, nije terminator i svakako je "unistiv", ali paljenjem i gašenjem tesko ![]() /flame mode off - uredjaji se ne gase zato da ostanu u standby modu tako da ih mozes svakog trena probuditi sa daljincem ili nekim drugim impulsom (npr. monitor dobije iz racunala signal i upali se). Nadji mi neki stariji TV/radio bez daljinskog i vidi da li ga moras ugasiti/upaliti na prekidac ili jednostavno ode u standby ? ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
cccc, offtopičari... ![]() Ajmo u dučan po 997MB pa onda da vidimo ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
Kaj s etiče gašenja monitora, i hladnog.. mislio sam softwaerski ugasenog na gumbić na monitoru, on ni nema pravi šalter.. A garantiram da gašenej na šalter TV-a koji ima šalter nema veze sa VF trafom... i sigurno da je dobro takav uredjaj povremeno isključit ako radi ničeg inda radi demagnetzacije.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Studiram elektroniku ali iz rtv serviserskog iskustva znam da je za vecinu uređaja bolje što manje ukljucivati i iskljucivati ih direktno iz gradsje mreže. U svim elktronickim uređajima postoji mrežni sklop zadužen za napajanje. U njemu se nalaze elektrolitski kondenzatori koji dožive lagani šok kada su potpuno prazni (bez naboja) a onda ih se naglo nabije. Isto je i sa tranzistzorima koji imaju svoju radnu temperaturu. Da to nije tako nebi svaki elektronicki uređaj imao stand by funkciju koja ga drži u pripravnosti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|