PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ko Ima samsung Syncmaster 997MB? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=33061)

BrunoZG 03.02.2006. 20:53

Ko Ima samsung Syncmaster 997MB?

Ko Ima samsung Syncmaster 997MB?

Imam par pitanja iz prakse....

stuc 04.02.2006. 22:46

Imam ja 957MB ako ti šta može pomoć , koliko ja znam između 957/997 modela je razlika jedino u Highlight III kod tebe - Highlight II kod mene...

BrunoZG 04.02.2006. 23:15

A ovak je pitanje..

Dal se ponekad dogodi.. Da kad upalis hladan ,monitor i slika se vec pojavi i imas desktop...ponekad nesto kao da zasprica slika ti se smanji recimo jedno pol centimetra i nakon toga je dalje ok STO S E TOGA TICE..

Cijela ta radnja traje jako kratko 1/10 sekunde ili kraće..

Kaj se tiće highlights 3 to je bezvezarija totalna.Barem za mene.

stuc 05.02.2006. 09:14

Ma kakvi , nikad (kucam od drvo):D
Međutim na jednom hunday monitoru sam vidio istovremeno smanjivanje i potamljivanje slike prilikom otvaranja mapa a kad slika miruje - sve ok.
Banalno pitanje ali jesi probao s nekom drugom grafičkom ? Probaj spojit BNC kablom...
Hmm.. hladan monitor ? Nije valjda da svaki put isključuješ monitor na glavnom dugmetu ? To nije zdravo baš za trafo , zamisli da svaki put kad ugasiš tv na daljinski još ideš gasit i glavni prekidač. Ja ga isključim jedino ako neće biti u upotrebi 4-5 dana itd...

Emissary 05.02.2006. 11:16

Citiraj:

Originally posted by stublina
Hmm.. hladan monitor ? Nije valjda da svaki put isključuješ monitor na glavnom dugmetu ? To nije zdravo baš za trafo , zamisli da svaki put kad ugasiš tv na daljinski još ideš gasit i glavni prekidač. Ja ga isključim jedino ako neće biti u upotrebi 4-5 dana itd...
Je li ti to ozbiljno ili? Ja svoga gasim svaki put kad i komp.

stuc 05.02.2006. 13:32

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Je li ti to ozbiljno ili? Ja svoga gasim svaki put kad i komp.
Najozbiljnije...:smoke:
Nema ama baš nikakve razlike između tv-a i monitora na stendby. Nisam ja tu mudrost izmislio nego mi ljepo majstor serviser nakon izmjene trafoa u tv-u rekao da ga je dovoljno ugasit na daljinski te da se trafo svakodnevnim ukjučivanjem-isključivanjem opterećuje,trga itd...
Sad ja ne vidim zašto bi za monitor bilo zdravo ono što je za tv nezdravo.
Gasim ga samo kad grmi ili nekorištenje kompa duže vrijeme.

CatKiller 05.02.2006. 13:39

Citiraj:

Nisam ja tu mudrost izmislio nego mi ljepo majstor serviser nakon izmjene trafoa u tv-u rekao da ga je dovoljno ugasit na daljinski te da se trafo svakodnevnim ukjučivanjem-isključivanjem opterećuje,trga itd...
Sad ja ne vidim zašto

LOL@serviser

Znaci struja haba zice ,opterecuje i nepovratno ostecuje trafo svojom pojavom ? :rolleyes:

Svasta sam cuo, ali ovakvu glupost....

atha 05.02.2006. 13:40

stublina dobro govori,
istina je to za prekidache.
tata je znao gasiti tv i na prekidach,
osim kad bi stari kramp zaspao uz tv, onda ne,
no prekidachi su se na tom i svim drugima do sada kod nas chesto mijenjali.
nakon shto mu je rtv serviser rekao da nema potrebe gasiti tv na prekidach
(jer mene nije slushao) prekidach je ziv i zdrav vec dugo vremena, i tv uredno radi. ;)

@cat killer
za to nisam niti ja chuo,
a nisam neki elektrichar da bi znao jeli to tochno, no ovo za prekidache je true. ;)

CatKiller 05.02.2006. 13:47

Tako je atha!

Ishabao se PREKIDAČ, nema to veze sa trafom...

atha 05.02.2006. 13:49

:D :D

stuc 05.02.2006. 14:13

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
Tako je atha!

Ishabao se PREKIDAČ, nema to veze sa trafom...

Uopće ništa ne tvrdim niti namećem a niti sam stručnjak za trafoe te niti znam kako se dotični ponašaju pod stalnim naponom nego samo razmišljam logički....

Sad ja vas pitam , čupate li ziče iz utičnice za sljedeće uređaje : Printer , Tv , HiFi , Linije , VCR , Sat.. itd... Svi ti uređaji još razno razni drugi kad se "ugase" su i dalje pod naponom t.j. trafo.

@CatKiller , struja itekako haba zice - malo razmisli ili da ti citiram gradivo iz 5-tog razreda svoje kćerke...

CatKiller 05.02.2006. 14:31

Citiraj:

@CatKiller , struja itekako haba zice - malo razmisli ili da ti citiram gradivo iz 5-tog razreda svoje kćerke...

/flame mode on

Ah, izvini, mora da su me krivo ucili u elektrotehnickoj skoli i na FERu... :rolleyes:

Meni je isto vrisnuo prekidac na TVu, ali iskljucivanje i ukljucivanje nema pogubnog utjecaja na trafo, to nije mehanicka komponenta koja se haba i trosi, mislim moze ti se kroz par tisuca godina ostetiti pod utjecajem vremenskih uvjeta, moze pregoriti ako je preopterecen itd. uglavnom, nije terminator i svakako je "unistiv", ali paljenjem i gašenjem tesko :D

/flame mode off

- uredjaji se ne gase zato da ostanu u standby modu tako da ih mozes svakog trena probuditi sa daljincem ili nekim drugim impulsom (npr. monitor dobije iz racunala signal i upali se).

Nadji mi neki stariji TV/radio bez daljinskog i vidi da li ga moras ugasiti/upaliti na prekidac ili jednostavno ode u standby ? :rolleyes:

BrunoZG 05.02.2006. 14:40

cccc, offtopičari...:D

Ajmo u dučan po 997MB pa onda da vidimo:)

BrunoZG 05.02.2006. 14:47

Kaj s etiče gašenja monitora, i hladnog.. mislio sam softwaerski ugasenog na gumbić na monitoru, on ni nema pravi šalter..

A garantiram da gašenej na šalter TV-a koji ima šalter nema veze sa VF trafom...
i sigurno da je dobro takav uredjaj povremeno isključit ako radi ničeg inda radi demagnetzacije.

Caligula 08.02.2006. 12:54

Citiraj:

Probaj spojit BNC kablom...

Daj mi reci ima li i u čemu poboljšanja slike kad ste spoji monitor tim BNC kablom umjesto klasičnog SUB-15?

Doom 08.02.2006. 15:51

Studiram elektroniku ali iz rtv serviserskog iskustva znam da je za vecinu uređaja bolje što manje ukljucivati i iskljucivati ih direktno iz gradsje mreže. U svim elktronickim uređajima postoji mrežni sklop zadužen za napajanje. U njemu se nalaze elektrolitski kondenzatori koji dožive lagani šok kada su potpuno prazni (bez naboja) a onda ih se naglo nabije. Isto je i sa tranzistzorima koji imaju svoju radnu temperaturu. Da to nije tako nebi svaki elektronicki uređaj imao stand by funkciju koja ga drži u pripravnosti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:39.