|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Konverzija sa DVD na MPEG2 bez gubitka kvalitete videa....kako?
Htio bih konvertirati jedan DVD u MPEG2 jer moram malo editirati taj dvd,ali kadgod izripam taj dvd s bilo kojim toolom dobijem malkice losiju sliku.najvise se vidi u pokretu kamere (konkretno,to je jedno vjencanje). Zanima me kako konvertirati a da dobijem MPEG file sa cistom slikom. Hvala. P.S. Probao sam razne rippere od no1 dvd ripper do intervidea DVDCOPY i dvdX platinum ali svi mi malo zeznu sliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Ripaj taj video takav kakav je u jednu VOB datoteku. Možeš pomoću DVD Decryptera. 2. Otvori dobiveni VOB u VirtualDubModu i tu napravi šta želiš. Malo pričekaj dok učita. 3. Snimi taj video MPEG pomoću TMPGEnca preko VirtualDubMod frame servera ili u DivX/XviD (trebat će ti encoder).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
DVD Decrypter. Kao mod ripanja izaberes IFO, ukljucis "Stream Processing" i biras demux za video i audio (svaki posebno). Prije ripanja podesi: Tools > Settings > IFO Mode > "File Splitting" = None Jos ti je korisno ukljuciti ispisivanje chaptera (ako postoje) za kasnije vracanje: Create Additional Files > Chapter Information - DVD Maestro/IFO Edit Ripanje ces dobit m2v (video) i ac3/mp2 (zvuk, ovisi o materijalu). Ovim ti nece doci do nikakve promjene u kvaliteti jer radis cisto demuxanje.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja bih ti mogao preporucit MPEG VCR jer jedini (koliko ja znam) od program moze MPEG 2 nakon editiranja ponovno spremiti u MPEG 2 bez ponovnog encodiranja cijelog filma. Ali namjenjen je za druge stvari pa tako nema puno efekata, filtera itd., ali za rezanje i ubacivanje je najbolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
http://www.svcd2dvd.com/downloads.aspx#VOB2MPG
![]() |
![]() |
#7 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ja sam napravio ovako: 1. Rip sa dvd decrypterom u jedan vob 2. Preimenovao sam VOB u MPG i sve sljaka ok. Pitanje. Jel moguce da sam nesto propustio? Nisam konvertirao nista a taj "mpeg" mogu editirati u svakom programu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
DVD video zapravo i jest u MPEG-2 formatu, nisi ništa propustio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Hvala svima. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Nemoj samo zaboraviti da i DVD Shrink može editirati DVD u smislu izrezivanja i dodavanja dijelova, bez gubitaka u slici i zvuku i uz očuvani subtitle ukoliko on postoji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|