|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Hlađenje
Zanima me malo više o programima za hlađenje proca. Koji su najbolji Kakva su iskustva Neki navodno prave probleme u radu? Ja sam stavio za probu CPUCooL,koristim ga kad sam samo na netu ili kad se dela na kompu nekaj nezahtjevno. Drži mi proc na 32" Kak taj program dela uopće-snižava napon? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Imas ih vise Asus maticna koristi PC PROBE on na windowsima 9.x smanjuje temperaturu nekoliko stupnjeva. ne smanjuje napon cuj njega kako ce smanjit napon uci ce u zicu preko ide kabela od cdroma pa putovat kroz kabele napajanja pa u maticnu i rec stop struji od procesora ![]() I nakon svega sto sam ovo napisao vidim da se ti mozda zajebavas samnom i da zelis pizdit kako ti drzi procesor na 32 ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
|
Kad je uključen taj program pizdi mi napon na 3.3 liniji i program moje ploče me upozorava na to. Išao nekaj poklopat,komp ostavio pola sata na miru i 30" Kad sam na netu 31-32 Temperatura je dakle pala dosta |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Faraon
|
nisi rekao imas li vodeno hladenje niti koji procesor ali najvjerovatnije se beba zabunila pa cita temperaturu chipseta ili unutrasnjosti kucista okoliko nisi a imas air cooler ja i ti naravno ja kao tvoj menader ![]() a chipseta maticne 26.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
evo ja sam se malo zajebavo s nekim athlonom 900 - jer ti nije malo previsoka temperatura?????? meni je stajao u idle na oko 33 a bas kad se ufura na 45 pcidle ga je spustao ponekad i ispod 25....... inace cooler je neki speeze na oko 4000 rpm-a ali divljacki vuce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Ma nisam se još zajebavao sa finim podešavanjem-ima one parametre za namjestit,a i ne da mi se,ovak mi ga je baš lijepo gledat na 30-32 ![]() Proc je 1600+,vent DR.THERMAL-inače mi je 39-40 idle,42-43 igre. Ma ovo mi izgleda predobro,zato sam i otvorio temu-stvar dela super...ali me zanimaju iskustva onih koji ga non-stop koriste. Za sad se pokazao dobro,mislim to je fakat velika razlika Gospar-ne budi lijen,skini program,probaj-pa ćeš vidjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Faraon
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Jebiga Gospar... Mi o jednom-ti o drugom Ove temperature kaj spominjemo smo dobili softwerskim hlađenjem-ne normalnim zračnim On je koristio CPUidle program,ja CPUCool |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
imas i operativne sisteme koji po defaultu salju HLT instrukciju kad procesor nista ne radi.. linux, nt i ostali na nt jezgri... tamo su svi ti softverski cooleri beskorisni. a i bolje da to radi kernel nego neki shareware programcic ![]()
![]() |
#10 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Mislim stvar dela fino,samo me je zanimalo iskustvo nekog tko to duže koristi-da li ima kakvih problema i tako to... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Faraon
|
ja sam se svojim postom osvrtao na post GREGSE i to dio ovaj: evo ja sam se malo zajebavo s nekim athlonom 900 - jer ti nije malo previsoka temperatura?????? meni je stajao u idle na oko 33 a bas kad se ufura na 45 tu se govorilo bez softwarskog hladenja a ostaviti athlon 900 da stoji par sati i naci ga na temperaturi 33 bez softwarskog pa i SA njime je ravno ukazenju djevice marije na trgu bana jelacica u zagrebu. toliko
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
CPUidle na disable, sat vremena surfanja......... rezultat = 34°C u nazovimo to pulu idle........ nakon toga pol sata BF 1942 - 45°C sobna temeratura oko nekih 21°C (danas je prilicno toplo vani pa sam odjebo grijanje) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Bitno je naglasiti da različite ploče daju različite vrijdnosti za iste stvari. Pripazite na to. Nije li se govorilo na ovom forumu da velika razlika u temperaturi između idle i full nije baš dobra. Tako i ti programi nisu baš preporučnjivi. Mogu se u tome i složiti. ASUS Probe je jedna velika spačka od programa. Ukoliko budeš imao bilo kakvih problema s kompom, skini ga a onda traži pomoć. Negdje sam našao čitav popis grešaka kojima je on krivac. I na kraju daje nenormalno visoke temperature. Čak bi rekao da je povisuje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Pa ja tu ne vidim neki problem. Kad većinu vremena nekaj pišem,slušam muziku ili zujim po netu- baš mi paše da mi je manja temp. A kad se idem igrat...pa uvijek taj program prije mogu i isključiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
Ja sam uglavnom skroz zadovoljan sa tim programom-ostavljam ga na računalu. Super radi,temperaturu skida dosta,ne radi mi pizdarije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |