![]() |
Hlađenje
Zanima me malo više o programima za hlađenje proca.
Koji su najbolji Kakva su iskustva Neki navodno prave probleme u radu? Ja sam stavio za probu CPUCooL,koristim ga kad sam samo na netu ili kad se dela na kompu nekaj nezahtjevno. Drži mi proc na 32" Kak taj program dela uopće-snižava napon? |
Imas ih vise Asus maticna koristi PC PROBE on na windowsima 9.x smanjuje temperaturu nekoliko stupnjeva. ne smanjuje napon cuj njega kako ce smanjit napon uci ce u zicu preko ide kabela od cdroma pa putovat kroz kabele napajanja pa u maticnu i rec stop struji od procesora :) ok sorry tezak sam. nego pokrece HLT komandu procesora koja hladi procesor zaustavljajuci ga kao da je rijec o hibernaciji ili slicnom kada nesto radis na kompjuteru ta komanda prestaje ali cim nesto zavrsis rijec je o sekundama opet se pali i tako hladi uvijek ali manje kad radis puno manje naravno napon je nizi jer procesor ne radi kad je HLT u procesu. Imas i CPU IDLE koji je bio shit jer prije nije radio bez motherboard monitora ali je jako dobar i najbolji je. naravno na xp ti ne radi jer xp ima svoje neke procese koje hlade procesor zapravo tamo gdje vec postoje procesi koji hlade procesor cpu idle dize temeperaturu jer cpu radi zbog tog programa koji pokusava izvrsit odredene komande svakim trenom. Tako igraj se igraj se.
I nakon svega sto sam ovo napisao vidim da se ti mozda zajebavas samnom i da zelis pizdit kako ti drzi procesor na 32 :D sta imas vodeno hladenje nemoj mi samo reci da je to normalna temperatura da si reko 42 ni po jada :D |
Kad je uključen taj program pizdi mi napon na 3.3 liniji i program moje ploče me upozorava na to.
Išao nekaj poklopat,komp ostavio pola sata na miru i 30" Kad sam na netu 31-32 Temperatura je dakle pala dosta |
nisi rekao imas li vodeno hladenje niti koji procesor ali najvjerovatnije se beba zabunila pa cita temperaturu chipseta ili unutrasnjosti kucista okoliko nisi a imas air cooler ja i ti naravno ja kao tvoj menader :D prodavat cemo kombinaciju tvog coolera i konfiguraciju kucista na trzistu ocekivam veliki uspjeh. evo moj kompjuter vec radi bez odmora 3 dana igrao sam mafiju, surfao przio cdeove u ta 3 dana temperatura amd 900mhz trenutacna 44
a chipseta maticne 26. |
evo ja sam se malo zajebavo s nekim athlonom 900 - jer ti nije malo previsoka temperatura??????
meni je stajao u idle na oko 33 a bas kad se ufura na 45 pcidle ga je spustao ponekad i ispod 25....... inace cooler je neki speeze na oko 4000 rpm-a ali divljacki vuce :) |
Ma nisam se još zajebavao sa finim podešavanjem-ima one parametre za namjestit,a i ne da mi se,ovak mi ga je baš lijepo gledat na 30-32:D
Proc je 1600+,vent DR.THERMAL-inače mi je 39-40 idle,42-43 igre. Ma ovo mi izgleda predobro,zato sam i otvorio temu-stvar dela super...ali me zanimaju iskustva onih koji ga non-stop koriste. Za sad se pokazao dobro,mislim to je fakat velika razlika Gospar-ne budi lijen,skini program,probaj-pa ćeš vidjet |
Citiraj:
|
Jebiga Gospar...
Mi o jednom-ti o drugom Ove temperature kaj spominjemo smo dobili softwerskim hlađenjem-ne normalnim zračnim On je koristio CPUidle program,ja CPUCool |
imas i operativne sisteme koji po defaultu salju HLT instrukciju kad procesor nista ne radi.. linux, nt i ostali na nt jezgri... tamo su svi ti softverski cooleri beskorisni. a i bolje da to radi kernel nego neki shareware programcic :)
|
Citiraj:
Mislim stvar dela fino,samo me je zanimalo iskustvo nekog tko to duže koristi-da li ima kakvih problema i tako to... |
Citiraj:
|
ja sam se svojim postom osvrtao na post GREGSE i to dio ovaj:
evo ja sam se malo zajebavo s nekim athlonom 900 - jer ti nije malo previsoka temperatura?????? meni je stajao u idle na oko 33 a bas kad se ufura na 45 tu se govorilo bez softwarskog hladenja a ostaviti athlon 900 da stoji par sati i naci ga na temperaturi 33 bez softwarskog pa i SA njime je ravno ukazenju djevice marije na trgu bana jelacica u zagrebu. toliko |
Citiraj:
CPUidle na disable, sat vremena surfanja......... rezultat = 34°C u nazovimo to pulu idle........ nakon toga pol sata BF 1942 - 45°C sobna temeratura oko nekih 21°C (danas je prilicno toplo vani pa sam odjebo grijanje) |
Citiraj:
Bitno je naglasiti da različite ploče daju različite vrijdnosti za iste stvari. Pripazite na to. Nije li se govorilo na ovom forumu da velika razlika u temperaturi između idle i full nije baš dobra. Tako i ti programi nisu baš preporučnjivi. Mogu se u tome i složiti. ASUS Probe je jedna velika spačka od programa. Ukoliko budeš imao bilo kakvih problema s kompom, skini ga a onda traži pomoć. Negdje sam našao čitav popis grešaka kojima je on krivac. I na kraju daje nenormalno visoke temperature. Čak bi rekao da je povisuje. |
Pa ja tu ne vidim neki problem.
Kad većinu vremena nekaj pišem,slušam muziku ili zujim po netu- baš mi paše da mi je manja temp. A kad se idem igrat...pa uvijek taj program prije mogu i isključiti:D |
Citiraj:
|
Ja sam uglavnom skroz zadovoljan sa tim programom-ostavljam ga na računalu.
Super radi,temperaturu skida dosta,ne radi mi pizdarije :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:27. |