|
![]() |
#1 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
RAID 0 & video obrada
Par pitanja u vezi RAID 0 : 1. i najvažnije! Trebao bih 100-ak sati video materijala prebaciti sa VHS-a , editirati i zapržiti. Hoću li dobiti na brzini ako spojim dva diska u RAID 0 polje ? 2. Mogu li na to novonastalo RAID 0 polje prebaciti sadašnju instalaciju windowsa koristeći neki od programa tipa Ghost ili Drive Image ? 3. Ako mijenjam tip polja iz RAID 0 u RAID 1 gubim li postojeće podatke tj. trebam li ponovo prebacivati/instalirati sistem ? 4. Preporuka za diskove ? Mislio sam uzeti 2 x 80Gb HITACHI Deskstar GST 7K80 (~430.00 Kn/kom) ili ...? tnx
![]() |
#2 | ||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: RAID 0 & video obrada
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
The Geek Wants Out
|
Re: Re: RAID 0 & video obrada
Hvala na odgovoru Bubba Citiraj:
RAID polje bi služilo kao tranzit za brže hvatanje videa i editiranje .Podaci bi se odmah prebacivali dalje tako da me nije strah od gubitka... Zanima me koliko(ako uopće) mogu dobiti na brzini u varijanti istovremenog hvatanja i editiranja videa ? Ne namjeravam 100 sati 'čamiti čekajuči' dok se sav video prebaci na računalo ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo da dodam, Ghost se može koristit na diskovima u RAID-u. Sebi sam prvo prebacio stari image Windowsa na eksterni hard, napravio RAID, particije na njemu i vratio nazad image. Što se tiče brzine, najviše se osjeti kod baratanja velikim datotekama, a to je ono što tebi treba, te vrlo malo kod, recimo, bootanja Wina, igrica,... Ne znam sad točno kolke su razlike jer nisam testiro, al naoko se osjete.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Geek Wants Out
|
@domy_os vidim iz tvoga siga da imaš baš 2x80Gb Hitachi diskove , kako si zadovoljan s njima...buka, grijanje,pouzdanost...?
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Brzina - odlična, 100 MB/s prosječno. Buka - nepodnošljiva kad je AAM na performance, podnošljiva kad je na quiet. Grijanje - jako slabo, al ispred imam 80 mm vent na nekih 1500 rpm. Pouzdanost - o tome je malo prerano govorit, imam ga tek kojih mjesec dana.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Captain
Datum registracije: Aug 2004
|
imas malo nize post Raido + Sata2
|
|
Oglas