|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Stavljanje stiropora u kuciste ?
Naime, vec me malo zivcira buka koje mi kuciste dela po noci...pa me sad nes zanima: Naime, kako mi se stavlja zbuka na kucu ostalo je malo stiropora-barem mislim da je to stiropor, tanko je cca 1,5cm i roze je boje ![]() ![]() No, sad si ja mislim s time oblozit komp iznutra (kaj uopce oblozit!? i kako? ima neki link na net-u?) i sad ja vas pitam jel ima to kakva smisla...? Naime, najvecu buku u kucistu mi radi stok cooler od grafe al ubrzo dolazi Zalman na nju, a malo za njime zaostaje HDD od maxtora... Sad ja vas pitam, imali to uopce sve smisla? Oce li mi se povecati temp. u kucistu (ovo sam se kladio s bratom) ako je dobro provjetreno (naprijed 92mm i 120mm koji upuhuju, bocno 120mm koji ce najvjerojatnije ispuhivati i straga 80mm koji ispuhuje) Kako to poljepiti iznutra (gdje)? s kojim ljepilom? Ima li koji nacin da samo oblozim HDD u to rozo sranje? P.S: Dal da ovaj bocni 120mm vent stavim da ispuhuje zrak ili da ga upuhuje posto za izbacivanje zraka postoji samo jedan 80mm iza a naprijed upuhuju 1x92 i 1x120mm)? Naime, na straznjoj strani kucista nemam mogucnosti ispiliti jos jednu ikakvu rupu...
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
Mislim da "to roze sranje" nece imati neki veci utjecaj na buku, ali svakako pokusaj. Temperatura se nece povisiti, bar ne znacajno. BTW nemoj to ljepit, nego ga samo uglavi negdje, jer najverojatnije ces ga skinut ![]() Bocni vent stavi da upuhuje, a za ispuh izrezi rupu na vrhu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
A jesi mi pomogao ![]() a ovo sto se venta tice, imam big tower kuciste, tako da izrezivanjem rupe gore, mislim da necu dobit nis manje temp. jer ima pregrada izmedju mjesta di je maticna i di je napajanje... tanki lim (pregrada) je izmedju napajanja i postolja za maticnu...a postoji prostor jos izmedju napajanja i vrha kucista (tu si 5.25 utori). U tom limu , kad se gleda iz odozgo kuciste ima malu rupu (cca. 8x4cm) i sumnjam da ce kroz tu rupu ici topli zrak prema gore tj. prema ventu kojeg bi onda stavio gore... zato sam mislio da mi bocni upuhuje...
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ukoliko imas bucan komp nemoj puno ocekivat od zvucne izolacije utisaj najprije ventilatora pa izolacija mozda i napravi neke promjene
![]() |
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Na disku stavi aam na quiet. dosta poboljša stvar... onda sredi ventove. onda razmisli o izolaciji, nećeš dobit puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja imam Akasa izolaciju u kućištu, napravljena je od neke gumene spužve. Nisam primjetio neko pretjerano stišavanje buke. Ove male zujalice nešto bolje utišava (chipset, grafa,...) dok ove veće ventova baš i ne. S tom izolacijom ćeš obavezno morat imat dobar propuh jer začepi ove rupice na kućištu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Evo mene nakon poduzeg vremena... To "rozo sranje" je ipak stiropor ali onaj tvrdi koji se ne mrvi... Sad, probat cu s ovim kaj mi je roller reko oko AAM, s ventovi su i tako relativno tihi (drzim ih smanjene sa Speed fanom) a najglasniji je, kako sam rekao, HDD...onaj viskoko frekventni zvuk... Nista, budem probao jer to mi je ionako besplatno (sve imam doma) pa ako ce imalo valjat onda cu postat to sve ovdje... Fala i pozdrav ![]()
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma ja u opce ne vidim neke potrebe za stisavanjem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|