|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
odličan osvrt na ploču, ali kako su smanjili te razlike performasni među pločama, to je nevjerojatno. Sjećam se prije (još u doba p3/durona) dok su razlike u performansama između low end i high end ploče (isti chipset) bile i do 30%, sad je to toliko marginalizirano da razlike praktički nema. Ono što je pohvalno je količina priključaka za USB, ventilatore, SATA, PCI-e konektora, no ne znam koliko to opravdava toliku cijenu. 370€, vrlo lako moguće da će cijena u našim dućanima biti i preko 3000 kn kad dođe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Bit ce debelo preko 3000 kod nas. Jos samo da asus rijesi bugove sa usb portovima bit ce ok. Meni na deluxici malo rade malo ne. Prednji rade dobro,ali straznji samo zadnja dva,a koliko sam nasao na netu to im je boljka na x99.
![]() |
#4 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
dobro, možda nije bilo baš 30%, ali je razlika bila osjetna. Tu se vidjela npr razlika ako si išao na high end ploču, a ne na neku low end. Danas , kao što i vidimo na ovom testu, razlika je gotovo nepostojeća. Samo nadoplaćuješ dizajn (boja) i broj konektora. Jedino što je sad u zadnje vrijeme bitno je jamstvo, gdje su neke firme počele inovativni pristup koji mi se osobno sviđa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Implementacija i rad chipseta nekad, dok je memorijski kontroler jos bio sastavni dio istog, je bila presudna u performansama. Danas za vecinu korisnika tu nema neke pretjerane razlike u performansama koje su vecini bitne, iako daleko od toga da ne postoje.
![]() |
![]() |
#7 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() (generalno gledano kvaliteta je isla naprijed, os je bolji, driveri su stabilniji i tako to, ali meni je to sve isto ako gledamo po chipsetu, i naravno ove "normalne" proizvodjače tipa asus itd) u biti razlika je sto si prije kupio plocu i nakon 3-4 godine je sve bilo za mjenjat, a sad nakon 3-4 godine je sve i dalje super , pa zelis da ta ploca drzi dulje i mozda zato obracas vise paznje na "jamstvo" i "da traje" ![]() PS razlika je i u tome sto si prije kupio najjacu plocu za 1500-2000kn (puno sam i rekao), graficku za cca 3300kn i high end kanta nije mogla ici preko 10000kn , ali eto izgleda da taj dolar radi probleme pa su sad i ploce i graficke daleko skuplje, i high end nije dosta nego imas i različite enthusiast levele ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 01.05.2015. u 02:09. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|