Citiraj:
Autor alengrosevic
(Post 2772844)
dobro, možda nije bilo baš 30%, ali je razlika bila osjetna. Tu se vidjela npr razlika ako si išao na high end ploču, a ne na neku low end. Danas , kao što i vidimo na ovom testu, razlika je gotovo nepostojeća. Samo nadoplaćuješ dizajn (boja) i broj konektora. Jedino što je sad u zadnje vrijeme bitno je jamstvo, gdje su neke firme počele inovativni pristup koji mi se osobno sviđa.
|
osim sto je manji izbor proizvodjaca chipseta, ja ne vidim neke razlike.. :stoopid:
(generalno gledano kvaliteta je isla naprijed, os je bolji, driveri su stabilniji i tako to, ali meni je to sve isto ako gledamo po chipsetu, i naravno ove "normalne" proizvodjače tipa asus itd)
u biti razlika je sto si prije kupio plocu i nakon 3-4 godine je sve bilo za mjenjat, a sad nakon 3-4 godine je sve i dalje super , pa zelis da ta ploca drzi dulje i mozda zato obracas vise paznje na "jamstvo" i "da traje" :fiju:
PS
razlika je i u tome sto si prije kupio najjacu plocu za 1500-2000kn (puno sam i rekao), graficku za cca 3300kn i high end kanta nije mogla ici preko 10000kn , ali eto izgleda da taj dolar radi probleme pa su sad i ploce i graficke daleko skuplje, i high end nije dosta nego imas i različite enthusiast levele :D
|