|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Problem s brzinom interneta
Pozdrav. Imam Bnet 50Mbit internet doma (Cisco EPC3925) i spajam se preko WiFi-a. Racunalo ima Win 7 i spaja se preko Airlive WL1700, a mobitel je Samsung Galaxy S5. Ista WiFi mreža i ista udaljenost od rutera. Mobitel dobiva brzinu 48Mbit, a racunalo 7Mbit. Nemogu nikako otkrit gdje je problem... Racunalo: ![]() Mobitel: ![]() I zaboravih napomenut da je u QoS WMM Support stalno na Enabled i nemogu iskljucit. Nekako imam osjecaj da je do toga... Zadnje izmijenjeno od: frunc. 20.04.2015. u 13:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mogao si prvo potražiti jer Google čuda radi > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=205867 očito taj 1700 ima problema u nekim kombinacijama, spoji oba konektora prema kompu, stavi zadnji drajver sa Realtek supporta za RTL8187L, nađi na kojem wifi kanalu ima najmanje "susjeda" tj. slobodan kanal i podesi da fiksno u routeru, ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Proba sam drivere s stranice od AirLive i cak sam software instalira i isto je bilo. Sada sam s Realtekove stranice skinia beta drivere i dobivam bolje brzine: ![]() Al zbog cega sumnjam da je u tome problem je zato sta doma imam Edimax EW-7228APn zbog nekih mrtvih tocaka. Routeri su jedan nasuprot drugog i između njih je dva para tankih sobnih vrata. Kada su vrata otvorena onda imaju opticku vidljivost. Ako se s mobitelom spojim na Edimaxa onda i preko mobitela dobivam 10mbita. Zato mislim da je negdje drugdje problem... Ako je vec problem u adapteru onda se nebi treba isti problem događat s edimaxom. Edimax je podesen na WiFi extender mode. Kanal je 1. Koliko znam najbolje je koristit kanale 1,6,11. Na kanalu 1 je moj ruter, extender i jos jedna mreza. Kanali 6 i 11 imaju puno više mreža. Jedino da probam stavit kanal 2,3,4... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Skeniraj sve kanale i fiksno postavi slobodan kanal, ili onaj s najmanje "smetnji" od susjeda, bez obzira na broj. Svi bi trebali radit podjednako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Bez obzira sto se taj kanal preklapa s drugim mrezama? Ok. Prebacim pa cemo vidit rezultat. Btw jos sam malo testira brzinu i to sve odstupa od 7-12mbita kada mjerim preko kompa. Tako da promjena drivera nista nije pomoga... Kanali 3,4,8 i 10 su slobodni i sad sam na kanalu 3. Nema nikakve razlike... Zadnje izmijenjeno od: frunc. 20.04.2015. u 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Drugi put u startu opiši cijelu mrežu / situaciju. Noviji drajver je obično bolje rješenje, mada ne uvijek, tako da "nema štete". Ajde za test, ugasi privremeno EW-7228APn i probaj se spojiti wireless - om na EPC3925, a ako slučajno imaš dovoljno dugi mrežni kabel probaj preko njega, samo da vidimo koliko dobivaš "na žici". Uz dobivenu brzinu na wirelesss - u pogledaj koliki je tada nivo signala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Nisam opisiva detaljno zato jer u pocetku je samo moj komp bia spojen na mrezu. Posli sam dodao Edimaxa i vidia da i preko njega imam iste brzine. Kabel dovoljno dug nemam al sam s jednim starim laptopom testira i ovo su dobiveni podaci: Preko kabela: ![]() Laptop odmah pokraj routera: ![]() Laptop pokraj stolnog racunala: ![]() Laptop preko Edimaxa: ![]() I udaljenost od Cisca do Edimaxa je 7m (vidljivi kroz dvoja sobna vrata), stolnog racunala od Edimaxa je 2m (vidljivi kroz jedna sobna vrata). I pod vidljivim mislim da se tocno gleda antene kroz vrata, a ne kroz zid. Kada su sva vrata otvorena onda nema nikakvih prepreka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
OK, iz ovog vidiš šta možeš dobiti preko wireless - a. Šta / koliko dobiješ kad se komp spoji preko WL1700 na router a EW-7228APn ugašen ? Za EW-7228APn pogledaj koju fw verziju imaš i koja je na supportu, ako tamo ima novija trebalo bi napraviti update, vidi ispravnu proceduru. Nakon toga prvo factory reset pa kompletni konfig iz početka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Registered User
|
Zar nema neki nacin za dobit sto vecu brzinu? Zasto na mobitelu dobivam puno vecu brzinu i sve leti, a na racunalima nece? Citiraj:
Sada sam prebacio kanal na 40Mhz pa dobivam oko 15mbita. Citiraj:
Proba sam Edimaxa podesit u AP nacin. Spoija sam ga kabelom na router i bezicno se spoija na njega. Razlike u brzini nije bilo... Evo brzine kada spojim mobitel preko USBa i dijelim vezu na komp: ![]() Zadnje izmijenjeno od: frunc. 20.04.2015. u 22:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Web konfigu EW-7228APn pristupi isključivo lokalno preko žice (Lan), nikako preko wireless - a. Pogledaj njegov manual, po defaultu mu je ip adresa na 192.168.2.1. Evo manual za Cisco EPC3925 > http://www3.truecorp.co.th/assets/fi...tails_3925.pdf ima detaljno objašnjeno u vezi advanced opcija u wireless - u. Ako nešto mijenjaš vjerojatno je aktivno tek nakon reboot - a, pazi šta mijenjaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
wl1700 glupost ne podržava 802.11n standard, na 802.11g u većini slučajeva možeš dobit 20-25 mbps a s obzirom da je čipset u tom adapteru smeće kao što vidiš neće više od 10-15 mbps. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Sada sam premjestia Edimaxa pokraj racunala i spojem LAN kabelom na njega. Dobivam oko 30Mbita brzinu na kompu. Sada routeri nemaju "opticku vidljivost" pa je ta brzina ocekivana. Kada imaju opticku vidljivost i povezan sam preko LANa onda dobijam max brzinu. Kako stvari stoje kupit cu duzi LAN kabel i povezat se na Edimaxa. To mi se cini najbolja opcija... Al ono sto me buni je jos zato Edimax preko LANa daje max brzinu, a preko WiFia nije? Ovo govorimo kada mjerimo mobitelom. Mobitel mi s Cisca dobiva 50Mbita, a preko Edimaxa 10Mbita. Naravno mobitel je blize Edimaxu, a ne Ciscu. Nije da mi za mobitel znace tako velike brzine, al neznam gdje je problem. I na Edimaxu je zadnji firmware (1.18). S zadnjom verzijom i je i kupljen... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Znam "da je gnjavaža", je i nije rješenje na tvoj problem, ali ako možeš provuci Lan kabel od Cisca do kompa. Definitivno EW-7228APn unosi neko ograničenje preko wireless - a, sad treba otkriti kako - zašto ... Po specs wireless mu je 802.11n 150 Mbps. Nadam se da si mu ip promjenio u 192.168.1.2, ako jesi može se pogledati preko Team Viewer - a. Čitam ponovo, kada je u Client modu za spojit komp na Cisca i dobiješ oko 30Mbita brzinu je sasvim ok. Kakav mu je tada (brojčano / opisno) nivo signala ? Možda možeš još nešto dobiti ako na antenu EW-7228APn nasadiš neki reflektor (hint windsurfer ili sl.) i usmjeriš u dobrom smijeru, isti štos vrijedi i za drugu stranu (Cisco). Još nešto, rekao si da je na kompu W7, šta je sve aktivno osim browsera ? Da ti ne vuče kakav update ili nešto slično u pozadini ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Pristupam mu preko browsera. Team Viewer koristim samo za spajanje na tuđi komp. Više od toga neznam ![]() Citiraj:
Za kvalitetu signala Edimax kaze "48". Drugih oznaka nema. Pretpostavljam da je to dBm, al nerazumim se toliko. Nakon investiranja u Lan kabel cu vidit da li je potreban reflektor. Citiraj:
------------- Bnet kroz jutro daje bolje brzine i sada dobivam: ![]() Brzina je odlicna. Mobitel dobiva 20Mbps. Mislim da nema potribe se gnjavit zbog cega Edimax limitira brzinu. Ako netko ima kakav prijedlog mogu probat ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Za dužinu kabela nije bitno, može biti do 100 M, još nabaviš kanalice i sve izgleda fino i pristojno. Ograničavanje samo na 11n standard ovisi o klijentima koje imaš, možeš probati ali mislim da ti to nije rješenje problema. Team Viewer sam spomenio ako ti treba "pomoć" pa da zajedno zavirimo u postavke Cisca i EW-7228APn. Ni u manualu ne piše šta predstavlja broj pod kvalitetu signala, vjerojatno i je dBm, pa bi ovih 48 bilo "vrlo dobro". Šta možeš dobiti sa "windsurfer" - om ili sl. lako testiraš na način da uzmeš poklopac teće ![]() dobit ćeš nekakvo povećanje nivoa signala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Proba sam samo s 11n standardom i nema nikakve razlike. Ma zadovoljan sam s trenutnom brzinom. Vidit cu samo da nabavim malo duzi kabel i Edimaxa stavim da ima sto bolju opticku vidljivost s Ciscom. Tako samo preko laptopa, s kojima sam testira, ima max brzinu. Tnx na pomoci |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|