Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.09.2014., 06:18   #1
k1z+
Registered User

k1z+'s Avatar

Datum registracije: May 2011
(riješeno) remotan sam na ip 31.13.81.49

svchost.exe skinuo mi je gigu I pol podataka I jos skida.vatrozidom ga ne mogu diskonektati.moze pomoc? W7

http://whois.domaintools.com/31.13.81.49

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 10.09.2014. u 06:31.
k1z+ je offline  
Staro 10.09.2014., 07:43   #2
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
editiraj hosts file za pocetak i tu IP adresu preusmjeri na lokalnu. mislim napamet da je 127.0.0.1
pa proskeniraj sa nekim antivirusom.
Paxton je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2014., 08:20   #3
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Skini Combofix i provrti ga...
Sinac je online  
Staro 10.09.2014., 09:01   #4
k1z+
Registered User

k1z+'s Avatar

hvala....sam od sebe je stao..skinuo je oko 30 gigi....skenirao sam sa online nodom I nis nije pronasao.....combofix? skidam ga za svaki slucaj.....
I imam jos jedno pitanje.kakva je ovo stranica http://whois.arin.net/ ,kaj oni rade?na skajpu mi je non stop,a pokusava se I spojiti preko netbiosa.
k1z+ je offline  
Staro 10.09.2014., 09:17   #5
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ne pokusava ti se ta stranica na nista spojiti to tebi neki program nesto krivo pokazuje. Radi se o americkom registraru IP adresa.
the_ghost je offline  
Staro 10.09.2014., 09:21   #6
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor k1z+ Pregled postova
hvala....sam od sebe je stao..skinuo je oko 30 gigi....skenirao sam sa online nodom I nis nije pronasao.....combofix? skidam ga za svaki slucaj.....
I imam jos jedno pitanje.kakva je ovo stranica http://whois.arin.net/ ,kaj oni rade?na skajpu mi je non stop,a pokusava se I spojiti preko netbiosa.
Još uvijek imaš nešto na kompaču, to je tipično za botove koji rade DDoS napade. Daj ti provrti Combofix.
Sinac je online  
Staro 10.09.2014., 09:42   #7
k1z+
Registered User

k1z+'s Avatar

jesam,hvala.izbrisao je dosta toga.a isprobao sam puno vatrozida I svi su "javljali" o tom arinu.
a u pm,sad outpost kaze da ovi skidaju http://whois.domaintools.com/91.235.171.59 10 miliona bajta(to je 10 gigi,ne?) moram kod zubara.nemam nikakakav program za trojance,jel znate koji su besplatni najbolji?a windovsi su mi stari 2 mjeseca,samo sam dr.hausa skinuo,mozda sam u njemu nes popusio.
k1z+ je offline  
Staro 10.09.2014., 10:38   #8
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Skini i provrti:
1. OVO
2. OVO
Sinac je online  
Staro 10.09.2014., 13:52   #9
k1z+
Registered User

k1z+'s Avatar

1.nista nije nasao
2.je obrisao hrpu toga I rjesio problem hvala puno Sinac !!!!I normalno veliko hvala svima ostalima!!!!

jos je jedino arin remotan na tri ip adrese I skine oko 10 mb za 10 min.arin se skinuo I pojavio se opet ovaj
http://whois.domaintools.com/91.235.171.59 ali je samo nastavio skidati na istoj "koneckciji" kao I arin.

ok je.to je neka agencija kojom se sluze nase sluzbe ili t-com ili....da prate ko,gdje,kada,zasto,...
http://translate.google.hr/translate...6newwindow%3D1

koji su jos profi vatrozidi (osim outposta)?

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 10.09.2014. u 14:19.
k1z+ je offline  
Staro 10.09.2014., 14:02   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za tamanjenje gamadi, stari dobri Malwarebytes
Nikky je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2014., 14:52   #11
Talaba
Registered User
Moj komp

Talaba's Avatar

Datum registracije: Jul 2014
Koristi Privatefirewall 7.0. Ali postavi tako opcije da te obaveštava o svemu. Biće dosadan ali efikasan. Ja ga koristim godinama ustanju je da presretne proces koji aktivira win 7 i pita te da li da ga pustiš ili jok....
Talaba je offline  
Staro 10.09.2014., 15:47   #12
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
mislim da njemu nece pomoci firewall dokle god ne zna sto zapravo radi promet...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 10.09.2014., 15:54   #13
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Spy hunter majka.
smuchac je offline  
Staro 10.09.2014., 17:45   #14
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ono...sruši winse i spiči friške gore...nepogrešivo...
Još ak imaš ssd i napravio image od prošle instalacije, gotov si za 10 min :P
Staro 10.09.2014., 18:37   #15
k1z+
Registered User

k1z+'s Avatar

pa Sinac je rjesio stvar sa AdwCleaner 3.3.0.9.-odlican je,nisam brojao,ali je obrisao preko 50 gresaka.
outpost free je recimo ok.cak je zaustavio nekih 5-6 ddos ataka,ali nisam zadovoljan sa njim.recimo nemres zablokirati neku ip,....za cuvanje windowsa je super,ali pro ima hrpu naprednih mreznih opcija.
isprobati cu Privatefirewall 7.0.(hvala Talaba),sutra vjerojatno.za danas sam se umorio.

a ovo je normalno http://whois.domaintools.com/91.235.171.59 brijem da svima svchost.exe radi neki mali promet,provjerite(u XP-u je to bilo jednostavno za rijesiti)

a I simpatizer sam ove stranke:

Dinko BartulovicNE POREZNOJ PLJAČKI

39 mins · Edited ·

Naša duboka isprika
Na stotine ljudi dnevno prigovara da jako teško otvara stranice bloga ZAJEDNOHRVATSKA zadnje vrijeme !
Naš odgovor je da su te stranice u rukama amerikanaca ...
i da tu ne možemo ništa učiniti.
Amerikanci usporavaju rad ovih stranica, Facebook gasi stranice na facebooku,Uskok takđer.
Na youtube u video programu nestaje govor Karina i ostaje muzika, zabavi nema kraja..
ZAJEDNO ima medijsku blokadu i sada izgleda nastupila je i internet blokada.
Svi koji imaju problema s otvaranjem linkova slobodno mogu reći koji su bili njihovi problemi.
Mi idemo dalje, bili bi zahvalni kada bi svi usmeno prenosili istinu ZAJEDNO i kada bi svi dali ruki istini, zbog sebe, naše djece, naših domova koje nama sada planiraju oteti.
Ustani za Hrvatsku !
idemo ZAJEDNO
http://zajednohrvatska.blog.com/

na fejsu mi jusipovic I vecernjak vise ne daju ni lajkati njihove objave,a kamo li komentirati ,......
hvala jos jednom svima na pomoci!
k1z+ je offline  
Staro 10.09.2014., 20:49   #16
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

A ok, ako si zadovoljan s takvim.rjesenjem...osobno, ne bih bio i ne koristim nikakve cleanere niti zidove od vatre niti antiviruse...nego inace meni ako se desi nes takvoga rusim win jer ko zna jel to rijeseno do kraja ili ti je negdje na disku ostao neki neustrasivi fajl koji se drzi...i ne da se!

Naj naj rjesenje su uvijek friski winsi...ja friske stavljam.svakih 6 mj na svoju kantu...

Uzivaaj
Staro 10.09.2014., 21:00   #17
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Friski winsi su za mene krajnje rijesenje. Istim ponasanjem se ponovi opet pa onda opet friski winsi i tako u krug. Bezveze.
smuchac je offline  
Staro 10.09.2014., 21:25   #18
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

Heh pa nisam bas imao takav slucaj...obicno kuzim sto se dogodi pa izbjegavam to...
Staro 11.09.2014., 07:30   #19
k1z+
Registered User

k1z+'s Avatar

prije 5-6 godina igrao sam ogame(na prvom .hr serveru,brijem "Andromeda").u 8 mjeseci spavao sam dva puta duze od 7h.svakih 45 min sat je zvonio.prvi puta sam to igrao,nisam imao ekipicu za grupne napade,ali sam nakon 6 mjeseci dosao na prvo mjesto.htio sam biti najbolji,volim biti najbolji,ali tada je osjecaj bio NIKAKAV.u 7-mom mjesecu sam bio toliko prvi(oko 1000 ljudi je igralo) da me za 15 dana neigranja niko nije mogao prestici.
e tada se dogodilo "čudo".frendicu iz Zg-a su srusili(bila je 10.) na lopvski nacin,admini su sudjelovali u napadu.
I nakon nekih 15-tak dana jedan mi je dao link sa nekog bosanskog bloga.
I tamo je bilo objasnjeno kako se kradu lozinke.otvoris sliku u notepadu(radilo na XP-u) pastas negdje u sredini texta,da bas nije uocljivo,neku "komandu" I mail.posaljes sliku(smajlic,....) zrtvi,ona ju pogleda I na tvoj mail dolazi jedan mali win file sa svim lozinkama,a zrtva nema pojma da je poslala mail(to je valjda XP sam radio).jos je trebalo imati mali free alat koji otvara taj fail.
fredndici nisu htjeli vratiti izgubljeno(upali u acc,vidjeli kada se flota vraca,spijunirali su je u 6-toj sec prije napada,a 6 sec prije napada ne smijes dirati zrtvu,bashing) I zbog-radi toga sam prestao ogejmati.

kaj mislite koliko ste takvih slika pogledali????

Zadnje izmijenjeno od: k1z+. 11.09.2014. u 07:38.
k1z+ je offline  
Staro 11.09.2014., 09:16   #20
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor k1z+ Pregled postova
I tamo je bilo objasnjeno kako se kradu lozinke.otvoris sliku u notepadu(radilo na XP-u) pastas negdje u sredini texta,da bas nije uocljivo,neku "komandu" I mail.posaljes sliku(smajlic,....) zrtvi,ona ju pogleda I na tvoj mail dolazi jedan mali win file sa svim lozinkama,a zrtva nema pojma da je poslala mail(to je valjda XP sam radio).jos je trebalo imati mali free alat koji otvara taj fail.
ha???

znaci, to je slika koja nije slika nego je .bat file??

nego, ne vjerujem da je to iole islo ovako kako si napisao, niti da ide. inace bi svi bili zatrpani sa takvim mailovima, a ovo je prvi put da ista ovako cujem.
podsjeca me na onu temu gdje ne poznanik tu od nekoga sa foruma "uhakirao" router hardverski i sada ima jacu brzinu, ali nece nikome reci kako je to napravio.........

Burko je offline  
Staro 11.09.2014., 09:40   #21
chief_wolfinjo
Guest

ja inače imam instalirano Malwarebytes Anti-Malware (Premium) i COMODO Internet Security Premium, i jako sam zadovoljan

Staro 11.09.2014., 09:51   #22
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

comodo sam ja koristio jos 2008-e (sjecam se jer je to bio posljednji lan party u virovitici, a tamo mi je comodo popio zivce ). ali da, jako dobra zastita, ali toliko histerican program da sam ga maknuo. sjecam se, kod instalacije bilo cega od comoda - da li zelis dopustiti xyz programu da napravi folder abc? - da. da li zelis da program xyz napravi folder cba? - da. i tako za sve .

dok je malwarebytes odlican nenametljiv program, to svako malo zavrtim scan, tek toliko reda radi.

Burko je offline  
Staro 11.09.2014., 10:00   #23
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

Uglavnom, postoji obrazac ponasanja koji moras raditi kak bi se zaštitio od gamadi i ne treba ti ništa od tog anti-virus-cleaner s*anja...

A ova prica od k1z+ mi se čini ko iz filma e...kak je izgledao taj file, jedino ak su to one fore što znam viđati da file ima neki naziv pa dvije ekstenzije "bla-bla.jpeg.bat" al tko bi normalan to dirao ak ne zna otkud je stiglo...
Staro 11.09.2014., 10:04   #24
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Malwarebytes sve u jednom i odličan je, za sada je sve uspio riješiti, jasno da niti jedan nije savršen ali mrsko mi koristiti 10 programa istovremeno, rađe reinstall winsa i vozi.
virus1 je offline  
Staro 11.09.2014., 10:07   #25
bizzzo
Premium
Moj komp

bizzzo's Avatar

Pa da...tak to ide...naročito danas ak imas SSD i na sticku ti je image, reinstall gotov za čas...
Staro 11.09.2014., 10:17   #26
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

ja sam bas sebi zatrpao ovaj manji ssd, na kojem mi je samo xp sa programima za xp. drugi je za w7, ssd za xp je u ladici pa kada palim komp (a ladica je "upaljena"), bios detektira prvo taj manji ssd i imam xp, u suprotnome je drugi po boot poretku veci ssd, imam w7.

nego, nesto sam nakacio tonu svega i svacega na xp. ha, sta cu se zezati, dignuo svjezu instalaciju, drivere imam sa strane vec poskidane, rezime je svjez sistem, updatean i 100% ispravan u nekih 3-4 sata. sa svim programima koje koristim, sve.

tako da inace kada je nekakav problem za koji ja znam da necu biti 100% siguran da ce ga rjestiti neki od AV programa, backup svega, clean instalacija, vratim sve nazad i miran sam jer znam da mi nece zvoniti mobitel za dan-dva - "e, meni opet iskace da ne mogu na neku stranicu, nece mi na gugle, sporo otvara i slicna sranja".

Burko je offline  
Staro 11.09.2014., 10:35   #27
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Do ovakvih problema ne bi došlo da se vrzmanje po internetu obavlja unutar nekakvog virtualnog okruženja...
Valley7 je offline  
Staro 11.09.2014., 11:02   #28
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor Valley7 Pregled postova
Do ovakvih problema ne bi došlo da se vrzmanje po internetu obavlja unutar nekakvog virtualnog okruženja...
o majke ti..........

Burko je offline  
Staro 11.09.2014., 13:49   #29
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
o majke ti..........
ili još bolje, Linux majka za takve stvari
Mihael je offline  
Staro 11.09.2014., 14:52   #30
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
comodo sam ja koristio jos 2008-e (sjecam se jer je to bio posljednji lan party u virovitici, a tamo mi je comodo popio zivce ). ali da, jako dobra zastita, ali toliko histerican program da sam ga maknuo. sjecam se, kod instalacije bilo cega od comoda - da li zelis dopustiti xyz programu da napravi folder abc? - da. da li zelis da program xyz napravi folder cba? - da. i tako za sve .

dok je malwarebytes odlican nenametljiv program, to svako malo zavrtim scan, tek toliko reda radi.
istina, comodo je malo zeznut katkad ali je jako dobar. također sada postoji opcija kada ti postavlja takva pitanja, da odgovor : da, zapamti za sva pitanja

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno