|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Kablovi...
Ima gdje za kupit kvalitetniji kabel za subwoofer u okolici ZG? Dal je velika razlika u zvuku? Što mislite o ovom sustavu? Inače svi pljuju po sony-ju,pa pitam. ![]() Komponente: DVD Sony DVP-NS360 Reciver Sony STR-DE697 Prednji Sony SS-MF450H Stražnji i centar Sony SS-MB250H Sorry zbog kvalitete slike... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
u chipoteci u rijeci inace ima kablova razne kvadrature, tako isto i u zagrebu pretpostavljam. a i sigurno negdje u blizini ima neka radiona u kojoj se u aute ugradjuju audio sistemi, nekakav kenwood, pionir ili slicni shop gdje sigurno mozes nabaviti ono sto ti treba. ![]() sto mislim o sustavu? ne znam kako se cuju ali dobro izgleda, dok god je cist drveno je ok, jer postoje razne kutije kombinacija nekog supljeg drveta i plastike, oblozena sa ultrapasom. ![]() to si novo uzeo ili? koliko novaca?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
masu para. ali sve za dobar zvuk... ![]() ja sam uzimao komponente od technicsa pred sada vec 3 i pol godine, tada 5500kn,a vidim da vani josh uvijek kostaju preko 700eura. cetiri komponente, prednji nisu stupovi, centralni, 2 straznja. nema suba, ali sam ja spojio jednoga kao pasivca. dolby pro logic procesori, equalizer sa 1000 opcija, finih podesavanja pojedinih frekvencija...ma zaljubljen sam, ne bih to za nista mijenjao. :clap:
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() @Panzer - bilo koji RCA kabel je dobar za sub (aktivni naravno). Naravno, ima kao posebnih kablova, ali sve su to prenemaganja u jeftinoj klasi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne znam kakvo je. To ovisi o zahtjevima tvog frenda. Za tu lovu ne može dobiti ništa spektakularno - jeftino plaća, jeftino će i dobiti. Pretpostavljam da nije ništa lošije od ostalih kućnih kina za tu cijenu, s tim da u toj kategoriji opreme uvijek prije preporučam Sony-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Hvala na savjetima. Jango kakav sustav ti imas? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
I? Kak ti se sviđa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam entry-level stereo sustav. Sony CD player, Sony integrirano pojačalo i Dahlquist zvučnici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
Raindrops keep fallin'...
|
Citiraj:
![]() ![]() 2 Panzer Slušao sam ove zvučnike kod frenda i zvuče mi prilično dobro za gledanje filmova. Prostorija je cca 5X5 i zbilja fino popune prostoriju zvukom.Čak mi ih je nudio u zamjenu za moj par DIY-a. Odgovor je bio odlučno ne. ![]() Kada vidim koliko si sve skupa platio, prolaze me blagi trnci. Mora da si veći filmofil nego ljubitelj glazbe... Što se tiče kablova provjeri u Chipoteci (jel' ona još uvijek na staroj lokaciji?) da li još ima u onim košarama kablova sa popustom od 30%. Ako nema imaš i u redovnoj prodaji veliki izbor. Ali nemoj bacati velike pare na kablove. Nećeš osjetiti veliku razliku u zvuku. Uostalom kod ovakvih komponenata equalizer is your frend... ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
ak tebi ekvilajzer poboljšava zvuk, ko smo mi da se toga grozimo??? meni su super ti zagriženi audiofili. rikavo sam nedavno na prepirku đanga i visaža o bose sustavu za pc. visage je izbacio po svom običaju cijelu seriju linkova na raznorazne reviewe. al nemre shvatit da 99 % ljudi sluša glazbu a ne zvuk i da im nije bitno kak se čuje druga violina u trećem redu. neko voli da je bas do jaja i so what?! ajmo ga popljuvat jer je još i loudness uključio. pustite ljude da slušaju što ih volja i na čemu ih volja. ova reakcija je potaknuta jučerašnjom prepirkom s nekim audiofilom na hi-fi showu u sheratonu. super su mi likovi koji misle da su svi kaj vole odfrljit kućno kino i gledat kak neo i trinity u matrixu ulaze u neboder kreteni, a oni koji će tri čuke slušat svaki hz, khz, db u nekoj jazz izvedbi bogomdani.
![]() |
#17 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Inače sam ponosni vlasnik tannoy zvučnika na sony pojačalu sa ''lampom'' . Grmi fino, a još lijepše zvuči. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da nisam cuo da podjebavate visagea ![]() a eto ja patim na ljepe zene i sta cu sada ![]()
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Načelno si u pravu kod komparacije analitičkog slušanja zvukova i slušanja glazbe, no postoji jasno izdefinirani kriteriji koji opravdava postojanje visokog HIFI-ja i konzumenata istog, a zove se vjerna reprodukcija. "Zahvaljujući" prilično zahebanom ustroju ljudskog mozga, dva sustava koja jednako vjerno reproduciraju zvuk mogu zvučati potpuno drukčije. Čovjek čuje mnogo više nego najprecizniji mjerni instrumenti. A to je zato što sluša glazbu. Nijedan mjerni uređaj ne može izmjeriti npr. muzikalnost. To je s te strane. S druge strane imamo multimedijsku i mas-konzumersku opremu koja sa vjernom reprodukcijom nema veze. Da pojasnim malo stvari, ja Visage-u u debati nisam pokušao dokazati da Bose sustav visoke vjernosti, već odličan sustav unutar granica svojih zakonitosti iz kojih je nastao - multimedija, lifestyle, velik zvuk, kvaliteta. To su paramteri koji određuju cijenu, pa stoga i nije preskupo. Visage kao svaki puristički HIFI-jevac ne gleda na sve parametere, nego izolira one koji su mu bitni (vjeran zvuk), te po njima porcjenjuje stvar, što rezultira time da nešto ne valja u jednadžbi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Koje je to pojačalo? |
|
![]() |