PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Kablovi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26787)

Panzer 17.10.2005. 09:47

Kablovi...

Ima gdje za kupit kvalitetniji kabel za subwoofer u okolici ZG? Dal je velika razlika u zvuku?

Što mislite o ovom sustavu?
Inače svi pljuju po sony-ju,pa pitam.

http://img360.imageshack.us/img360/5...ka557cp.th.jpg

Komponente: DVD Sony DVP-NS360
Reciver Sony STR-DE697
Prednji Sony SS-MF450H
Stražnji i centar Sony SS-MB250H

Sorry zbog kvalitete slike...

atha 17.10.2005. 09:51

u chipoteci u rijeci inace ima kablova razne kvadrature, tako isto i u zagrebu pretpostavljam. a i sigurno negdje u blizini ima neka radiona u kojoj se u aute ugradjuju audio sistemi, nekakav kenwood, pionir ili slicni shop gdje sigurno mozes nabaviti ono sto ti treba. ;)

sto mislim o sustavu? ne znam kako se cuju ali dobro izgleda, dok god je cist drveno je ok, jer postoje razne kutije kombinacija nekog supljeg drveta i plastike, oblozena sa ultrapasom. :D josh i dobro izgleda, ali se slabo cuje.

to si novo uzeo ili? koliko novaca?

Panzer 17.10.2005. 10:06

Da,uzeo sam novo. Uzimo sam komponentu po komponentu, trebalo mi je
5-6 mjeseci da ga slozim. Kostalo me oko 4500kn. Cuje se super, pogotovo u filmovima s puno efekata.

atha 17.10.2005. 10:18

masu para. ali sve za dobar zvuk... ;)
ja sam uzimao komponente od technicsa pred sada vec 3 i pol godine, tada 5500kn,a vidim da vani josh uvijek kostaju preko 700eura.
cetiri komponente, prednji nisu stupovi, centralni, 2 straznja. nema suba, ali sam ja spojio jednoga kao pasivca. dolby pro logic procesori, equalizer sa 1000 opcija, finih podesavanja pojedinih frekvencija...ma zaljubljen sam, ne bih to za nista mijenjao. :clap:

Panzer 17.10.2005. 10:24

Moj frend ima technics zvučnike,neznam koje ali isto nisu stupovi i yamaha reciver. Cuje se fenomenalno. Koji sub imas? Moj je aktivni 150W. Trese ko lud, ima fenomenalnu dubinu.

Jango Fett 17.10.2005. 10:41

Citiraj:

Originally posted by atha

cetiri komponente, prednji nisu stupovi, centralni, 2 straznja. nema suba, ali sam ja spojio jednoga kao pasivca. dolby pro logic procesori, equalizer sa 1000 opcija, finih podesavanja pojedinih frekvencija...ma zaljubljen sam, ne bih to za nista mijenjao. :clap:

Čekaj dok čuješ HIFI... :D

@Panzer - bilo koji RCA kabel je dobar za sub (aktivni naravno). Naravno, ima kao posebnih kablova, ali sve su to prenemaganja u jeftinoj klasi...

Panzer 17.10.2005. 10:50

Jango, jel znas mozda kakvo je LG kucno kino iz peveca,mislim da kosta 1000kn. Frend ga hoce kupit, a nezna kakvo je.

Jango Fett 17.10.2005. 10:56

Citiraj:

Originally posted by Panzer
Jango, jel znas mozda kakvo je LG kucno kino iz peveca,mislim da kosta 1000kn. Frend ga hoce kupit, a nezna kakvo je.

Ne znam kakvo je. To ovisi o zahtjevima tvog frenda. Za tu lovu ne može dobiti ništa spektakularno - jeftino plaća, jeftino će i dobiti. Pretpostavljam da nije ništa lošije od ostalih kućnih kina za tu cijenu, s tim da u toj kategoriji opreme uvijek prije preporučam Sony-a.

atha 17.10.2005. 10:58

Citiraj:

Originally posted by Jango Fett
Čekaj dok čuješ HIFI... :D

been there, done that...:gringo:

Panzer 17.10.2005. 11:04

Hvala na savjetima. Jango kakav sustav ti imas?

Jango Fett 17.10.2005. 11:33

Citiraj:

been there, done that...:gringo:

I? Kak ti se sviđa?

Jango Fett 17.10.2005. 11:37

Citiraj:

Originally posted by Panzer
Hvala na savjetima. Jango kakav sustav ti imas?

Imam entry-level stereo sustav. Sony CD player, Sony integrirano pojačalo i Dahlquist zvučnici.

atha 17.10.2005. 11:40

svidja. obicno se sav najezim. :D :smoke:

acer 17.10.2005. 14:56

Citiraj:

masu para. ali sve za dobar zvuk... ;)
ja sam uzimao komponente od technicsa pred sada vec 3 i pol godine, tada 5500kn,a vidim da vani josh uvijek kostaju preko 700eura.

Uh,sad bi se zagriženi audiofili na ovu tvoju izjavu zgrozili.pogotovo na ovaj dio sa ekvilajzerom.Kod pravih audiofila ne postoji pojam ekvilajzer a ni Technics(osim deckova,gramofona i cd playera) pojačala i ostalo

newalss 17.10.2005. 15:39

Citiraj:

Originally posted by acer
Uh,sad bi se zagriženi audiofili na ovu tvoju izjavu zgrozili.pogotovo na ovaj dio sa ekvilajzerom.Kod pravih audiofila ne postoji pojam ekvilajzer a ni Technics(osim deckova,gramofona i cd playera) pojačala i ostalo
Ja nisam zagriženi audiofil pa se svejedno grozim. :grrr: ;)

2 Panzer Slušao sam ove zvučnike kod frenda i zvuče mi prilično dobro za gledanje filmova. Prostorija je cca 5X5 i zbilja fino popune prostoriju zvukom.Čak mi ih je nudio u zamjenu za moj par DIY-a. Odgovor je bio odlučno ne. :cool:
Kada vidim koliko si sve skupa platio, prolaze me blagi trnci. Mora da si veći filmofil nego ljubitelj glazbe...
Što se tiče kablova provjeri u Chipoteci (jel' ona još uvijek na staroj lokaciji?) da li još ima u onim košarama kablova sa popustom od 30%. Ako nema imaš i u redovnoj prodaji veliki izbor.
Ali nemoj bacati velike pare na kablove. Nećeš osjetiti veliku razliku u zvuku. Uostalom kod ovakvih komponenata equalizer is your frend...:p

fanATIk 17.10.2005. 20:06

ak tebi ekvilajzer poboljšava zvuk, ko smo mi da se toga grozimo??? meni su super ti zagriženi audiofili. rikavo sam nedavno na prepirku đanga i visaža o bose sustavu za pc. visage je izbacio po svom običaju cijelu seriju linkova na raznorazne reviewe. al nemre shvatit da 99 % ljudi sluša glazbu a ne zvuk i da im nije bitno kak se čuje druga violina u trećem redu. neko voli da je bas do jaja i so what?! ajmo ga popljuvat jer je još i loudness uključio. pustite ljude da slušaju što ih volja i na čemu ih volja.
ova reakcija je potaknuta jučerašnjom prepirkom s nekim audiofilom na hi-fi showu u sheratonu. super su mi likovi koji misle da su svi kaj vole odfrljit kućno kino i gledat kak neo i trinity u matrixu ulaze u neboder kreteni, a oni koji će tri čuke slušat svaki hz, khz, db u nekoj jazz izvedbi bogomdani.

Fleks 17.10.2005. 20:20

Citiraj:

Originally posted by fanATIk
ak tebi ekvilajzer poboljšava zvuk, ko smo mi da se toga grozimo??? meni su super ti zagriženi audiofili. rikavo sam nedavno na prepirku đanga i visaža o bose sustavu za pc. visage je izbacio po svom običaju cijelu seriju linkova na raznorazne reviewe. al nemre shvatit da 99 % ljudi sluša glazbu a ne zvuk i da im nije bitno kak se čuje druga violina u trećem redu. neko voli da je bas do jaja i so what?! ajmo ga popljuvat jer je još i loudness uključio. pustite ljude da slušaju što ih volja i na čemu ih volja.
ova reakcija je potaknuta jučerašnjom prepirkom s nekim audiofilom na hi-fi showu u sheratonu. super su mi likovi koji misle da su svi kaj vole odfrljit kućno kino i gledat kak neo i trinity u matrixu ulaze u neboder kreteni, a oni koji će tri čuke slušat svaki hz, khz, db u nekoj jazz izvedbi bogomdani.

Slažem se sa tobom i mislim da bismo trebali visageu zbušit gume na romobilu :D

Inače sam ponosni vlasnik tannoy zvučnika na sony pojačalu sa ''lampom'' . Grmi fino, a još lijepše zvuči.

fanATIk 17.10.2005. 20:49

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Slažem se sa tobom i mislim da bismo trebali visageu zbušit gume na romobilu :D

nemoj da visage sazna. odmah će nas obasut hrpom linkova na stranice koje govore kako bušenje guma na romobilu nije lijepo, kako to nije u redu, kako je to pogrešan pristup...

Codiac 17.10.2005. 23:36

da nisam cuo da podjebavate visagea :) covjek je audiofil i to je to isto kao sto fleks pati na tisinu tako on pati na zvuk ...

a eto ja patim na ljepe zene i sta cu sada :D uglavnom poanta je svatko iam svoje zadovoljstvo .

Jango Fett 18.10.2005. 09:54

Citiraj:

Originally posted by fanATIk

Načelno si u pravu kod komparacije analitičkog slušanja zvukova i slušanja glazbe, no postoji jasno izdefinirani kriteriji koji opravdava postojanje visokog HIFI-ja i konzumenata istog, a zove se vjerna reprodukcija. "Zahvaljujući" prilično zahebanom ustroju ljudskog mozga, dva sustava koja jednako vjerno reproduciraju zvuk mogu zvučati potpuno drukčije. Čovjek čuje mnogo više nego najprecizniji mjerni instrumenti. A to je zato što sluša glazbu. Nijedan mjerni uređaj ne može izmjeriti npr. muzikalnost.

To je s te strane. S druge strane imamo multimedijsku i mas-konzumersku opremu koja sa vjernom reprodukcijom nema veze. Da pojasnim malo stvari, ja Visage-u u debati nisam pokušao dokazati da Bose sustav visoke vjernosti, već odličan sustav unutar granica svojih zakonitosti iz kojih je nastao - multimedija, lifestyle, velik zvuk, kvaliteta. To su paramteri koji određuju cijenu, pa stoga i nije preskupo. Visage kao svaki puristički HIFI-jevac ne gleda na sve parametere, nego izolira one koji su mu bitni (vjeran zvuk), te po njima porcjenjuje stvar, što rezultira time da nešto ne valja u jednadžbi ;)

Jango Fett 18.10.2005. 09:57

Citiraj:

Originally posted by Fleks
na sony pojačalu sa ''lampom'' .

Koje je to pojačalo?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:09.