Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2014., 10:28   #1
najjer
Registered User

najjer's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
software za zaradu

Pozdrav,

posto imam dosta volje i vremena u zadnje vrijeme, zelio bih se poceti baviti sa radom na racunalu kao nekakav hobi i izvor prihoda.
Sad me zanima s cime se najvise zaradjuje (u HR), koji program da krenem uciti, tipa Photoshop, FL Studio, AutoCAD, Blender, Dreamweaver, Maya... nebitno kakva je namjena programa, samo da se da zaraditi s tim, mozda neki programski jezik???

Molim samo objektivna misljenja
najjer je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2014., 10:57   #2
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Pristup problemu ti je skroz krivi.
ONeill je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2014., 11:01   #3
Hido
Banned
Moj komp

Hido's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor ONeill Pregled postova
Pristup problemu ti je skroz krivi.
Smatraš da je pristup problematici skroz u krivu, ali se nisi udostojio obrazložiti iz kojeg razloga je to tako.

Čovjek je postavio sasvim konkretno pitanje.
Hido je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2014., 11:07   #4
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor najjer Pregled postova
Molim samo objektivna misljenja
Pa prvo bi te nešto od ovoga što si naveo trebalo zanimati, jer bi u tome što te zanima mogao brže dostići nekakav nivo znanja sa kojim bi mogao postići nekakvu kvalitetu softvera ili uradka kojeg bi mogao prodati. Bilo kao usluge ili kao gotov softver/uradak.

Treba ti biti jasno da ako ti sada krećeš od nula u bilo čemu da si godinama udaljen od cilja kojeg si postavio.

Sa kakvim znanjem iz programiranja npr. sada raspolažeš?
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2014., 11:32   #5
najjer
Registered User

najjer's Avatar

Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Pa prvo bi te nešto od ovoga što si naveo trebalo zanimati, jer bi u tome što te zanima mogao brže dostići nekakav nivo znanja sa kojim bi mogao postići nekakvu kvalitetu softvera ili uradka kojeg bi mogao prodati. Bilo kao usluge ili kao gotov softver/uradak.

Treba ti biti jasno da ako ti sada krećeš od nula u bilo čemu da si godinama udaljen od cilja kojeg si postavio.

Sa kakvim znanjem iz programiranja npr. sada raspolažeš?
pa vise manje me sve zanima, ali po nekoj ljestvici ovako onda; audio obrada>graficka obrada>programiranje>web dizajn>video obrada...

od svega navedenoga znam neke osnove, sve sam koristio neko vrijeme ali cisto iz zantizelje.
konkretno u programiranju sam radio u basicu i nesto sitno C.

iako zelim skroz objektivan odgovor, znaci nebitno je moje predznanje i neke zelje
Staro 16.06.2014., 11:40   #6
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Uzmi u o obzir ako npr naučiš radit u PSu i ostalim alatima za graf. pripremu dizajn...
da bi trebao onda i znati nešt oo samoj tematici tipa teorija boje, oblika itd... da bi te alate mogao upotrebiti.
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2014., 12:37   #7
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Ista stvar je sa programiranjem, osim osnova programskog jezika moraš znat i neke specifične stvari vezane za određeni segment. Primjerice mogu biti u igri bahe podataka, može se raditi o dizajniranju sučelja, može biti u igri dorada nekog postojećeg projekta kod poslodsvca.

Ne postoji bqš nešto što je eto "in" pa sad se to isplati učit.

Pametnije ti je tražiti neki posao i poslodavca koji te može primit sa postojećim znanjem pa onda otuda učit na poslu.

Jer u pravilu za većinj programiranja moraš znati osnove a onda te poslodavac dalje usavršava sukladno svojim potrebama.

Zato su ti rekli: krivi pristup problemu .
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2014., 12:53   #8
chief_wolfinjo
Guest

nauči PHP i MySQL i css odnosno dizajn.

i možeš raditi na izradi aplikacija, wordpress tema, pluginsa itd..
  Reply With Quote
Staro 16.06.2014., 12:57   #9
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Ja se slažem sa Oneillom da je razmišljanje totalno krivo i sigurno te neće odvesti u pravom smjeru ako na taj način budeš razmišljao.
Od svih tih kombinacija odaberi onu koja bi tebe najviše interesirala. Radi ono što voliš i odmah ti je i veća šansa da uspiješ, jer ćeš imati volje. A ako ćeš biti dobar u tome (nebitno što odabereš), bit će i para.

Dakle nije svaki programer, web dizajner ili grafički dizajner isto plaćen.

Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
nauči PHP i MySQL i css odnosno dizajn.

i možeš raditi na izradi aplikacija, wordpress tema, pluginsa itd..
Pomalo Prvo treba krenuti sa osnovama htmla i cssa, zatim javascript/jquery, PHP/MySQL.. ima tu što učiti. Ali uz današnje online servise, pokoju dobru knjigu, sve se može
Staro 16.06.2014., 13:04   #10
chief_wolfinjo
Guest

ili ako mu se neda sam učiti odnosno samostalno. npr.. Algebra ima jako dobra predavanja.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2014., 13:46   #11
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Lynda.com - Svaka lipa uložena u te tečajeve će se isplatiti.

Pristup problemu je tipičan za naš mentalitet i stalno se srećem s takvima

1 "Sad ću ja naučiti u par dana fotošop (acad, mayu...) i onda ću fino zarađivati."
Koliko ćeš naplatiti takav neki posao?
"Pa za logo 500 kn, tako moj rođo, on će me naučit fotošopa."

2. "Šta bi ja kupov'o vindovse, fotošope i autoked, to previše košta. Skineš brate s torenata pa udri po poslu."

3. "Kaj misliš kak izdajem račun? On pare na račun, a ja mu to na Dropbox i to je to"

nastavite niz...

Moja preporuka je da prvo počneš razmišljati o tome koliko te košta da bi se mogao početi legalno baviti takvim poslom.

Ako se ne misliš baviti legalno, onda si na krivom mjestu s takvim pitanjem i možeš se slobodno zapitati koliko je ljudi ostalo uskraćeno za klijenta kojima njihov legalni posao nosi kruh na stol i kako bi se osjećao da ti se netko takav kao ti pojavi i otima potencijalne klijente sa svojim amaterizmom.

Usput, preporučam da počneš s Blenderom. Program je besplatan i slobodan svima, a community odličan.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2014., 16:23   #12
najjer
Registered User

najjer's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Lynda.com - Svaka lipa uložena u te tečajeve će se isplatiti.

Pristup problemu je tipičan za naš mentalitet i stalno se srećem s takvima

1 "Sad ću ja naučiti u par dana fotošop (acad, mayu...) i onda ću fino zarađivati."
Koliko ćeš naplatiti takav neki posao?
"Pa za logo 500 kn, tako moj rođo, on će me naučit fotošopa."

2. "Šta bi ja kupov'o vindovse, fotošope i autoked, to previše košta. Skineš brate s torenata pa udri po poslu."

3. "Kaj misliš kak izdajem račun? On pare na račun, a ja mu to na Dropbox i to je to"

nastavite niz...

Moja preporuka je da prvo počneš razmišljati o tome koliko te košta da bi se mogao početi legalno baviti takvim poslom.

Ako se ne misliš baviti legalno, onda si na krivom mjestu s takvim pitanjem i možeš se slobodno zapitati koliko je ljudi ostalo uskraćeno za klijenta kojima njihov legalni posao nosi kruh na stol i kako bi se osjećao da ti se netko takav kao ti pojavi i otima potencijalne klijente sa svojim amaterizmom.

Usput, preporučam da počneš s Blenderom. Program je besplatan i slobodan svima, a community odličan.
Hvala na odgovoru za blender, vec sam dobio neke preporuke za njega.
Za ovaj gornji tekst, znam ja kako to funkcionira I koliko puno kostaju pojedini progami, ali nisam neki bezmozgov, normalno da se mislim legalno baviti nakon odredjenog znanja sto skupim.

Citiraj:
Autor wnbeeeE Pregled postova
Ja se slažem sa Oneillom da je razmišljanje totalno krivo i sigurno te neće odvesti u pravom smjeru ako na taj način budeš razmišljao.
Od svih tih kombinacija odaberi onu koja bi tebe najviše interesirala. Radi ono što voliš i odmah ti je i veća šansa da uspiješ, jer ćeš imati volje. A ako ćeš biti dobar u tome (nebitno što odabereš), bit će i para.

Dakle nije svaki programer, web dizajner ili grafički dizajner isto plaćen.

Pomalo Prvo treba krenuti sa osnovama htmla i cssa, zatim javascript/jquery, PHP/MySQL.. ima tu što učiti. Ali uz današnje online servise, pokoju dobru knjigu, sve se može
Mozda mi je razmisljanje krivo, ali samo zelim jednostavan objektivan odgovor, a ne mini zivotne pouke.
I da, mislim uciti sam, preko neta ili iz knjiga, iako I neki tecaj ili skola nisu iskljuceni.

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Ista stvar je sa programiranjem, osim osnova programskog jezika moraš znat i neke specifične stvari vezane za određeni segment. Primjerice mogu biti u igri bahe podataka, može se raditi o dizajniranju sučelja, može biti u igri dorada nekog postojećeg projekta kod poslodsvca.

Ne postoji bqš nešto što je eto "in" pa sad se to isplati učit.

Pametnije ti je tražiti neki posao i poslodavca koji te može primit sa postojećim znanjem pa onda otuda učit na poslu.

Jer u pravilu za većinj programiranja moraš znati osnove a onda te poslodavac dalje usavršava sukladno svojim potrebama.

Zato su ti rekli: krivi pristup problemu .
Postojece znanje mi je pre opcenito, amater u puno razlicitih polja, tako da sam nigdje, zato se ocu specijalizirati za jedan program.
Staro 16.06.2014., 19:30   #13
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Meni se čini dobra opcija da se opredjeliš za neki dio, kreneš učiti i onda odabereš neki opensource projekt i probaš nešto pridonjeti njemu.
Samim time ćeš imati neki cilj i raditi uz ljude koji znaju pa će nešto i na tebe prenjeti.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2014., 02:56   #14
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
prevelik opseg toga zelis samo radi "ja zelim novce"
a u biti nitko ne garantira kako ce se trziste mjenjati

nekad su se web dizajneri trazili (sto ukljucuje i graf dizajn), pa je to palo u vodu jer se
lako skinu template-ovi pa su se onda trazili web programeri (cms, php, baze itd)

a opet ako ides na programiranje, sta bi radio ? opet pre opsezno, ces aplikacije, web aplikacije, igre ?

jbg nije ti to rad u bašći :P
a godine ces spiskat na sve sto god ucio
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2014., 10:45   #15
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor HumWeed Pregled postova
nekad su se web dizajneri trazili (sto ukljucuje i graf dizajn), pa je to palo u vodu jer se
lako skinu template-ovi pa su se onda trazili web programeri (cms, php, baze itd)
ova rečenica nema nikakvog smisla. Govoriš o dva različita svijeta, jedan svijet je "napravit ce susjed amater za 300kn", a drugi svijet je profesionalan web dizajn koji itekako živi i tražen je posao, budi bez brige.
A logo/grafički dizajn u web dizajnu je karijera za sebe. Kao što su to frontend i backend u web development svijetu. S time da postoje i fullstack developeri, koji rade oboje.

Što se tiče programiranja, nemora odmah znati što bi radio. Neka prvo nauči jezik tj. sve njegove osnove i principe, pa se lako opredjeli.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno