![]() |
software za zaradu
Pozdrav,
posto imam dosta volje i vremena u zadnje vrijeme, zelio bih se poceti baviti sa radom na racunalu kao nekakav hobi i izvor prihoda. Sad me zanima s cime se najvise zaradjuje (u HR), koji program da krenem uciti, tipa Photoshop, FL Studio, AutoCAD, Blender, Dreamweaver, Maya... nebitno kakva je namjena programa, samo da se da zaraditi s tim, mozda neki programski jezik??? Molim samo objektivna misljenja |
Pristup problemu ti je skroz krivi.
|
Citiraj:
Čovjek je postavio sasvim konkretno pitanje. |
Citiraj:
Treba ti biti jasno da ako ti sada krećeš od nula u bilo čemu da si godinama udaljen od cilja kojeg si postavio. Sa kakvim znanjem iz programiranja npr. sada raspolažeš? |
Citiraj:
od svega navedenoga znam neke osnove, sve sam koristio neko vrijeme ali cisto iz zantizelje. konkretno u programiranju sam radio u basicu i nesto sitno C. iako zelim skroz objektivan odgovor, znaci nebitno je moje predznanje i neke zelje |
Uzmi u o obzir ako npr naučiš radit u PSu i ostalim alatima za graf. pripremu dizajn...
da bi trebao onda i znati nešt oo samoj tematici tipa teorija boje, oblika itd... da bi te alate mogao upotrebiti. |
Ista stvar je sa programiranjem, osim osnova programskog jezika moraš znat i neke specifične stvari vezane za određeni segment. Primjerice mogu biti u igri bahe podataka, može se raditi o dizajniranju sučelja, može biti u igri dorada nekog postojećeg projekta kod poslodsvca.
Ne postoji bqš nešto što je eto "in" pa sad se to isplati učit. Pametnije ti je tražiti neki posao i poslodavca koji te može primit sa postojećim znanjem pa onda otuda učit na poslu. Jer u pravilu za većinj programiranja moraš znati osnove a onda te poslodavac dalje usavršava sukladno svojim potrebama. Zato su ti rekli: krivi pristup problemu ;). |
nauči PHP i MySQL i css odnosno dizajn.
i možeš raditi na izradi aplikacija, wordpress tema, pluginsa itd.. :) |
Ja se slažem sa Oneillom da je razmišljanje totalno krivo i sigurno te neće odvesti u pravom smjeru ako na taj način budeš razmišljao.
Od svih tih kombinacija odaberi onu koja bi tebe najviše interesirala. Radi ono što voliš i odmah ti je i veća šansa da uspiješ, jer ćeš imati volje. A ako ćeš biti dobar u tome (nebitno što odabereš), bit će i para. Dakle nije svaki programer, web dizajner ili grafički dizajner isto plaćen. Citiraj:
|
ili ako mu se neda sam učiti odnosno samostalno. npr.. Algebra ima jako dobra predavanja. :chears:
|
Lynda.com - Svaka lipa uložena u te tečajeve će se isplatiti.
Pristup problemu je tipičan za naš mentalitet i stalno se srećem s takvima 1 "Sad ću ja naučiti u par dana fotošop (acad, mayu...) i onda ću fino zarađivati." Koliko ćeš naplatiti takav neki posao? "Pa za logo 500 kn, tako moj rođo, on će me naučit fotošopa." 2. "Šta bi ja kupov'o vindovse, fotošope i autoked, to previše košta. Skineš brate s torenata pa udri po poslu." 3. "Kaj misliš kak izdajem račun? On pare na račun, a ja mu to na Dropbox i to je to" nastavite niz... Moja preporuka je da prvo počneš razmišljati o tome koliko te košta da bi se mogao početi legalno baviti takvim poslom. Ako se ne misliš baviti legalno, onda si na krivom mjestu s takvim pitanjem i možeš se slobodno zapitati koliko je ljudi ostalo uskraćeno za klijenta kojima njihov legalni posao nosi kruh na stol i kako bi se osjećao da ti se netko takav kao ti pojavi i otima potencijalne klijente sa svojim amaterizmom. Usput, preporučam da počneš s Blenderom. Program je besplatan i slobodan svima, a community odličan. |
Citiraj:
Za ovaj gornji tekst, znam ja kako to funkcionira I koliko puno kostaju pojedini progami, ali nisam neki bezmozgov, normalno da se mislim legalno baviti nakon odredjenog znanja sto skupim. Citiraj:
I da, mislim uciti sam, preko neta ili iz knjiga, iako I neki tecaj ili skola nisu iskljuceni. Citiraj:
|
Meni se čini dobra opcija da se opredjeliš za neki dio, kreneš učiti i onda odabereš neki opensource projekt i probaš nešto pridonjeti njemu.
Samim time ćeš imati neki cilj i raditi uz ljude koji znaju pa će nešto i na tebe prenjeti. |
prevelik opseg toga zelis samo radi "ja zelim novce"
a u biti nitko ne garantira kako ce se trziste mjenjati nekad su se web dizajneri trazili (sto ukljucuje i graf dizajn), pa je to palo u vodu jer se lako skinu template-ovi pa su se onda trazili web programeri (cms, php, baze itd) a opet ako ides na programiranje, sta bi radio ? opet pre opsezno, ces aplikacije, web aplikacije, igre ? jbg nije ti to rad u bašći :P a godine ces spiskat na sve sto god ucio |
Citiraj:
A logo/grafički dizajn u web dizajnu je karijera za sebe. Kao što su to frontend i backend u web development svijetu. S time da postoje i fullstack developeri, koji rade oboje. Što se tiče programiranja, nemora odmah znati što bi radio. Neka prvo nauči jezik tj. sve njegove osnove i principe, pa se lako opredjeli. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24. |