|
![]() |
#1 |
Universal TooL
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() Evo jednog početničkog pitanja. Kupujem novi HDD pošto mi je stari crko.I sad mene zanima šta znači ono UDMA,S-ATA,ATA 100, Ultra ATA itd. Zapravo me zanima samo dali ja mogu neki od HDD-a sa prethodno navedenim obilježjima priključiti na stari IDE kabel na kojem je bio prijašnji HDD?:confused: Molim vas pomozite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the letter
|
prvo izbacimo uljeza iz tvog popisa. uljez je UDMA koji nema veze sa vrstom spajanja (da se tako izrazim). ![]() drugo, da odgovorim na tvoje pitanje. sve diskove osim S-ATA diskove mozes spojiti na stari kabel i raditi ce ti normalno.. usporeno ali normalno. ![]() ![]() eto... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
vjerujem da pod starim kabelom misli na onaj koji mu je vec u kompu, ne nuzno na 40 pinski kabel
![]() |
![]() |
#4 |
Universal TooL
|
Hvala na hardwareskoj poduci ![]() kao što već rekoh crko mi je stari hard(WD 40 GB ATA 100) i sad, stvar je u tome što sam u HG-Spotu vidio dva HDD-a, Barracudu 40GB i Barracudu 80GB, razlika u cijeni je 50-ak kuna (dakle nije velika), ali ova od 80GB je Ultra ATA 100 pa budući da sam neupućen zanima me dali će, ako kupim ovu od 80GB Ultra ATA 100, sve raditi OK(nisu mi bitne nikakve extra bolje performanse i sl. samo da radi) ili da bi kupio taj HDD moram kupovati i novi kabel, a onda i novu matičnu itd.: hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
prva HDD granica sa starim pločama koja je blizu tvog je mislim ona od 40GB je bila ona na 32GB, dakle imao si 40 GB i radilo je ... onda radi 80GB, slijedeća je 137 GB ...
![]() |
#7 | |
the letter
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Universal TooL
|
Otiđoh, kupih, stavih. Sve radi. Ja zadovoljan: goood : No još uvijek sam otvoren za savjete ako ima raspoloženih ![]() MBO GA-7ZXE,OS je bio Win98SE sad je WinXP Pro,AthlonXP 1.4,VGA Nvidia titanium 3,256 SDRAM x2. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|