|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Nanostation loco M2
Kupio sam navedenu antenu i s njom se spajam na točku udaljenu 200-300 m. Uđem u postavke antene nađem mrežu spojim se signal super, ali nemam interneta. Sve sam živo isprobo ali ništa već sam pomislio da je antena neispravna. Ako netko ima iskustva s tim da mi objasni puno bi mi pomogao. hvala Zadnje izmijenjeno od: jaguar1611. 14.01.2013. u 11:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A koje podatke imaš o toj "točki udaljenoj 200-300 m" ? Koji je uređaj sa druge strane ? Koji operater ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
jedna točak je t-com modem Thompson onaj najnoviji ( zadnji koji su djelili) spajam se sa wireles karticom na njega bez problema a sa svojom antenom nemogu druga točka je airlive pristupna točka koja nema zaštitu znači spaja se ko hoće, točnije kod mene na poslu tako da imam pristup svim podatcima i postavkama nisam se nikad susreo s takvim problemom imam 3 airlive antene i sve rade bez problema i sad sam uzeo taj loco M2 i nemogu se nikak spojit ima puno postavki u samoj konfiguraciji antene možda sam nešto fulao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Dakle, tada radi u Client modu, treba ugasit njen DHCP Server, prilagoditi ip da bude u istom segmentu kao ostatak mreže na koju se spaja, vjerojatno nisi ispravno definirao Gateway. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
DHCP Server od antene, ako je slučajno upaljen. Kod ovij "jednostavnih" mreža je pravilo da je samo jedan DHCP Server u igri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ljudi problem riješen, stvar je bila u kanalnoj frekvenciji po deafultu je 40 a mora bit 20 i to je stvaralo sve probleme! hvala svima na pomoći i nadam se da će i ovo nekom skratit muke |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Da ne otvaram novu temu uputstvo za ovaj (i druge) uređaje imaš na ovoj strani. http://www.ezy.hr/upute.aspx Moja iskustva sa Nano Loco 5M, Prije par dana putem nekih programa skinuo system.cfg fajl. Odem resetovati uređaj hard i pokušam ponovo staviti postavke ali nije išlo. Tako sam 2 dana ostao bez interneta ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: begi. 17.01.2013. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Da dopunim sa svojim problemom i rješenjem. Slagao sam Loco M2 kao acess point ali nikako da se mobitel spoji na njega. Kanal na 20 MHz, bez zaštite, network na bridge, static IP, upisani GW i DNS, sve izgleda u redu. Probao više puta, resetirao na tvorničke postavke, čak mijenjao firmware. Vidi AP ali se neće spojiti. Probao fiksni IP u mobitelu, opet neće. A rješenje je nakon podešavanja vratiti se na krajnji lijevi tabulator Ubuntu, koji sada ima NOVI sadržaj, i tamo maknuti kukicu sa airMAX: [?] Enable. I to je to, radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|