![]() |
Nanostation loco M2
Kupio sam navedenu antenu i s njom se spajam na točku udaljenu 200-300 m.
Uđem u postavke antene nađem mrežu spojim se signal super, ali nemam interneta. Sve sam živo isprobo ali ništa već sam pomislio da je antena neispravna. Ako netko ima iskustva s tim da mi objasni puno bi mi pomogao. hvala |
A koje podatke imaš o toj "točki udaljenoj 200-300 m" ?
Koji je uređaj sa druge strane ? Koji operater ? |
Da li ti je komšija uopće pustio net? Jesi ti uopće spojen s komšijom? Jačinu signala dobiješ i kad nisi spojen.
|
jedna točak je t-com modem Thompson onaj najnoviji ( zadnji koji su djelili) spajam se sa wireles karticom na njega bez problema a sa svojom antenom nemogu
druga točka je airlive pristupna točka koja nema zaštitu znači spaja se ko hoće, točnije kod mene na poslu tako da imam pristup svim podatcima i postavkama nisam se nikad susreo s takvim problemom imam 3 airlive antene i sve rade bez problema i sad sam uzeo taj loco M2 i nemogu se nikak spojit ima puno postavki u samoj konfiguraciji antene možda sam nešto fulao. |
Dakle, tada radi u Client modu, treba ugasit njen DHCP Server, prilagoditi ip da bude u istom segmentu kao ostatak mreže na koju se spaja, vjerojatno nisi ispravno definirao Gateway.
|
čiji DHCP Server od antene ili rutera gdje se spajam daj malo pojasni ili daj primjer neki
|
DHCP Server od antene, ako je slučajno upaljen.
Kod ovij "jednostavnih" mreža je pravilo da je samo jedan DHCP Server u igri. |
Probaj staviti pod Network -> Network mode: Bridge
|
Jel za bridge netrebaju 2 uređaja postavljena u bridge mod? Bar je tako kod mene
|
ljudi problem riješen, stvar je bila u kanalnoj frekvenciji po deafultu je 40 a mora bit 20 i to je stvaralo sve probleme!
hvala svima na pomoći i nadam se da će i ovo nekom skratit muke |
Da ne otvaram novu temu uputstvo za ovaj (i druge) uređaje imaš na ovoj strani.
http://www.ezy.hr/upute.aspx Moja iskustva sa Nano Loco 5M, Prije par dana putem nekih programa skinuo system.cfg fajl. Odem resetovati uređaj hard i pokušam ponovo staviti postavke ali nije išlo. Tako sam 2 dana ostao bez interneta:D, ali ne žalim naučio sam dosta stvari o ovoj stanici (AirOS software). . Uređaj je super osjetljiv, na 3 km vidim sva četiri AP-a od provajdera, čak i ostale koji su mi iza leđa. Na wireles stranici odradim sve, ali mi pokazuje da je veza kriptirana, a neznam ključ. Da nedužim jutros došao dečko, smije se kaže pa ovo je 5.5.3 (bio 5.3.5). Sve to brzo proradilo, saznao paswd:D, sve prošlo OK, mogao sam davno tako. |
Da dopunim sa svojim problemom i rješenjem. Slagao sam Loco M2 kao acess point ali nikako da se mobitel spoji na njega. Kanal na 20 MHz, bez zaštite, network na bridge, static IP, upisani GW i DNS, sve izgleda u redu. Probao više puta, resetirao na tvorničke postavke, čak mijenjao firmware. Vidi AP ali se neće spojiti. Probao fiksni IP u mobitelu, opet neće.
A rješenje je nakon podešavanja vratiti se na krajnji lijevi tabulator Ubuntu, koji sada ima NOVI sadržaj, i tamo maknuti kukicu sa airMAX: [?] Enable. I to je to, radi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:19. |