Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.09.2013., 20:02   #1
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Outerra

Ovo je bilo kao cigla u glavu Doslovno sok i iznenadenje.
Kao prvo ja sam danguba tako da provedem puno sati u besmislenim lutanjima po igrama, od GTA pa do nezz, Minecrafta. Mogu godinama lutati i da ne kazem zaje**vati se bezveze.

Da ne pisem ja biografiju evo detalja o ovom simulatoru koji je tek u Alpha fazi ali obecava puno.

"Outerra Engine is a unique world rendering engine capable of seamlessly rendering whole planets from space down to ground level. It can use real world data to render the planets realistically, while also dynamically refining the data using procedural algorithms to provide high ground-level detail.

The engine provides unlimited visibility obstructed only by the planet's curvature, with details ranging from thousands of kilometers down to centimeters. Real time atmospheric rendering, oceans with shore waves.

It can integrate vector data overlays for roads, and land class modifications. Uses the JSBSim Flight Dynamics Model library for high fidelity simulation of aircraft, and Bullet physics engine for simulation of vehicle physics. Terrain and fractal algorithms maximally utilize the GPU, leaving the CPU resources for simulation."

Evo i vise detalja na sluzbenom forumu - LINK
Staro 03.09.2013., 20:23   #2
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jednostavno bolesno, hvala na informaciji.
Moram to podijelit dalje jer ni ja nisam znao za ovo, mislim, već sam prije viđao proceduralnu generaciju, ali ne ovako kvalitetno...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2013., 20:45   #3
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Nema problema, za pocetak Demo nudi samo jedan kamion i cijeli planet koliko sam uspio vidit do sada. Za sve dalje se placa 15$
Staro 03.09.2013., 21:14   #4
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
a znao sam još kao klinac da će jedan dan igre biti iste kao i filmovi
d0magoj_OS je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2013., 21:25   #5
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Igram se s demom, odličan je, nema šta, ali proceduralna generacija ima više problema, za koje će trebat više godina (i desetljeća) da se dovede do savršenstva.
Po meni najveći problem je spoj specifičnog dijela nekog planeta i generirani sadržaj tog planeta. Kad bi sve prepustili proceduralnoj generaciji, svi planeti bi izgledali različito, ali vrlo slično, pa bi brzo dosadili. Možda nije problem mapirati specifičnosti bližih i nama poznatih planeta, ali ajde ti to napravi za cijelu galaksiju, zbog čega i je napravljen ovaj engine
Staro 03.09.2013., 22:55   #6
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Ma ja sam uzivao dok nisam dosao do svojeg Splita i sad me nesto hebe da mi se skine taj file. Support je brz ali nikako da to sredim.... Ima neko slican problem?

ERROR: checksum failed for download file C:/Users/xxx/Outerra/data/earth/-x/0-0-0.0. wad (www.outerraworld.com)
Staro 04.09.2013., 01:29   #7
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Evo, samo za tebe

http://youtu.be/2gN8TXR6h6w
.
.
Staro 04.09.2013., 01:39   #8
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

LoL hvala puno Nije 100% ali tu je negdi

Pokusavam zamislit neku kompaniju koja bi povezala ovo i OVO
Staro 04.09.2013., 01:47   #9
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

To će najvjerovatnije bit Google, samo šta njih ne zanimaju igrice već ozbiljniji pristup geografskom mapiranju, itd.
Staro 04.09.2013., 02:18   #10
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

A tako to ide... barem ovaj projekt ima potencijala. Puno je lakse editirati dio mape kada teren vec postoji.... barem mislim da je

Oglas
Staro 04.09.2013., 06:48   #11
ivan77
Guest

Jel ovo nešto ELITE like?
  Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 07:11   #12
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor d0magoj_OS Pregled postova
a znao sam još kao klinac da će jedan dan igre biti iste kao i filmovi
Do nekakve više/manje foto realističnosti nas dijeli još jako puno sirovih hardware perfomansi. Sve ostalo su shortcuti koji nikad neće pružiti točno to. Neki će doći bliže, neki dalje, ali isto kao sa svjetlom. Sve to je lijepo i krasno, ali bez raytracinga u realnom vremenu to nikad neće biti to. Isto ide i za sve ostalo. Nadam se da će novije u budućnosti integracije GPU-a i CPU-a zajedno pružiti puno više nego sada, tako da dedicirana GPU će biti ovdje da odradi masivne, teške, sirove stvari, ali da je baza dovoljno jako za "čuda" raditi.
  Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 08:44   #13
Necto
♪☺☼☻♫
Moj komp

Necto's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Necto je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 08:58   #14
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Necto Pregled postova
Na žalost Ni približno Pa pogledaj na kojem setupu to ekipa vozi, a onda pogledaj kvalitetu. Ne da još puno, nego jako puno žganaca treba jesti da dođemo na zadovoljavajuću razinu koja će izgledati fotorealistično. A do tada, koristimo trikove, "aproksimacije"... (nemam niš protiv, to je realnost).
  Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 12:15   #15
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Do nekakve više/manje foto realističnosti nas dijeli još jako puno sirovih hardware perfomansi. Sve ostalo su shortcuti koji nikad neće pružiti točno to. Neki će doći bliže, neki dalje, ali isto kao sa svjetlom. Sve to je lijepo i krasno, ali bez raytracinga u realnom vremenu to nikad neće biti to. Isto ide i za sve ostalo. Nadam se da će novije u budućnosti integracije GPU-a i CPU-a zajedno pružiti puno više nego sada, tako da dedicirana GPU će biti ovdje da odradi masivne, teške, sirove stvari, ali da je baza dovoljno jako za "čuda" raditi.
sada,...pogledaj prije 10 20 godina igre ( vidim imaš godina pa predpostavljam da si stariji gamer ),daj igrama još 10 godina i budeš vidio.
d0magoj_OS je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 12:19   #16
Mad_Duke
Guest

10 godina je dosta vremena i to je realna procjena! Ali kažem, napredak je užasno spor do tog skoka. Da, sve napreduje, ali polagano, linearno u neku ruku. Ovo će biti prvi pravi skok nakon pitaj boga koliko. Nadam se da će neš smisliti sa id Tech 6 što prije, barem neki demo za par godina.
  Reply With Quote
Staro 04.09.2013., 22:00   #17
IGoR_2803
Premium
Moj komp

IGoR_2803's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Probao ovo, izgleda odlično ali imam neke čudne artefakte, teksture pucaju, pa se javljaju neki bijeli pravokutnici i kvadrati po tlu itd...

konfiguracija iz moj komp, friški windowsi 8 pro x64, najnoviji amd beta driveri za grafu i sve ostalo...

?
IGoR_2803 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2013., 00:05   #18
Drift_King
Never Forgetti

Drift_King's Avatar

Igra je u Alpha fazi tako da moze biti problema, meni osobno nema... pogledaj na forumima, ima dosta problema koji su prijavljeni

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na