|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
shema za audio pojačalo
ovako. trebal bi shemu za audio pojačalo. od 15-20W će biti dovoljno. treba imati jedan ulaz i dva izlaza za zvučnike. dakle, na svakom izalazu trebam 15-20W. bilo bi dobro da ima i sav popis komponenti koje trebam i izgled tiskane pločice. no nije nužno. shema mi je najbitnija |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
strpi se dok pronadem shemu, imam negdje, samo trebam pronaci audio pojacalo dimenzija 50 x 50mm mislim bas 20W pojacalce. radi naravno na 12V, ali zahtjeva aktivno hladenje, tj hladenje sa 486-ice ![]() inace sam ja radio pojacalo i sljaka, samo pojma nemam gdje je to zavrsilo. ali shema je jednostavna, dijelovi su par desetaka kuna (neko TDA integrirano je u pitanju), najveci problem ce ti biti napraviti plocicu. danas navecer ako pronadem ili sutra ocekuj sken ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
razumijem da treba hlađenje. imam s jedne stare matične jedan hladnjak s northbridgea no ako treba nabavit ću i ventilator ![]() lako ću ja s pločicom. nego samo da mi ima dva izlaza. jer trebam spojiti dva zvučnika. i da su oba izlaza po 15-20W i poželjno bi bilo potenciometar no ako nema to ću sam ugraditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
|
potenciometar ide izmedu ulaza i pojacala, bilo kakav od ~100koma, stereo naravno. tako sam ja radio, tako se i inace radi, tako da pojma nemam sto uopce trazis potenciometar, po mogucnosti............ sto se tice pojacala, ovo je za jedan kanal sto nadem. ako treba drugi ili i treci ili cetiri izlaza, samo stancas kolicinu. logicki........... ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
da, al ak napravim kanal više onda se snaga pojačala dijeli na pola po kanalu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
|
pa i ne, smetnje ja nisam nikakve primjetio jer sam ih napravio cetiri pojacala, stereo izlazi x2. tj, jedan izlaz sa izvora je isao na dva ulaza, sve sljakalo bez problema. evo skenirano u zescoj rezi, valjda ce biti dobro: http://www.pohrani.com/f/28/Uu/JhePq5a/10-20w1.jpg http://www.pohrani.com/f/2o/Lt/4cjBKzUX/10-20w2.jpg nasao sam jos jednu shemu, sa ovim sa isao na natjecanje skolsko prije ~10 godina ![]() ![]() http://www.pohrani.com/f/5/T5/4nMoeIuM/sa-strane.jpg eto, sve imas, primi se posla pa javis ovdje kada napravis barem nesto ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Imaš već gotovih prilično OK pojacala za malu lovu tipa: http://www.ebay.co.uk/itm/2-X-15-wat...item19d4123c1b |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Osobni opis - pitaj me
|
nije to to............ barem ne meni.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|