|
![]() |
#1 |
doktor
Datum registracije: Sep 2004
|
Odakle je Excello?
Trazio sam na google informacije o Excello DVD playeru i nasao sam samo par hrvatskih stranica sa cjenicima i sl. Kako je to moguće? Jeli to ona shema tipa Spartak, K PLUS, itd. gdje neku drugu marku preimenuju u neku za naše tržište? Ako da, kako se zove u originalu? Zanima me radi firmwarea. gogo
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Odakle je Excello?
Citiraj:
Još uvijek nema za njega firmware. Ubuduće kad kupuješ odi lijepo na http://www.videohelp.com/ pa lijevo na lists, uređaj koji hoćeš kupiti, ukucaš ime i model i pogledaš komentare korisnika. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Excello, kao i milijun drugih "brandova", se najvjerojatnije proizvodi u Kini. To su najveći škartovi koji postoje. Oni se proizvode u masivnim tvornicima gdje radnici dobivaju par centi na sat, a neobilježeni primjerci se u ogromnim kamionima trpaju i prevoze diljem svijeta, gdje svatko ima neki svoj "brand", kojeg "naljepljuje" na proizvod. Jedna od firmi koja to radi je i Spartak. Ima ih naravno hrpa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ja sam se na svoje oči uvjerio da je u tri mini-linije koje sam rastavljao bilo isto pojačalo i još hrpa stvari. Sony, Aiwa, ne sjećam se trećeg. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali... Sony je kupio Aiwu, pa je vjerojatno zato. Sony koristi svoje dijelove, koji se pak opet proizvode u Kini (samo oni jeftini), ali ipak u zatvorenim pogonima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Imao sam davno prije jedan Aiwa deck, taj je bio iznimno izdržljiv komad hardwarea, krvnički sam ga rabio par godina, prodao, i tipu radi dan-danas. Prokleta stvar je valjda 20 godina stara i još odbija otegnuti papke. ![]() Ista stvar sa frendom-ima neke Onkyo komponente koje rade (i to dobro) i dan danas a stare su ko biblija... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Sony je kupio Aiwu tek 2000. godine, ako se ne varam. No stare stvari uvijek su se radile kvalitetno. Naravno, proizvođači su se tek sada u najnovije vrijeme "opametili", shvativši da nikad ni nisu trebali raditi kvalitetno. Ljude to zapravo i ne zanima. Najveći dio tržište zanima praktičnost, efikasnost, funkcionalnost i naravno jeftinoća. Kvaliteta, iako poželjna, nije prioritet. Na taj način, proizvođači mogu proizvoditi više toga, smanjiti troškove i više zaraditi. Tak ti je to danas... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|