PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Odakle je Excello? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=25572)

gbabic 20.09.2005. 18:53

Odakle je Excello?

Trazio sam na google informacije o Excello DVD playeru i nasao sam samo par hrvatskih stranica sa cjenicima i sl. Kako je to moguće? Jeli to ona shema tipa Spartak, K PLUS, itd. gdje neku drugu marku preimenuju u neku za naše tržište? Ako da, kako se zove u originalu? Zanima me radi firmwarea.

gogo

Jelc 20.09.2005. 21:48

Re: Odakle je Excello?

Citiraj:

Originally posted by gbabic
Trazio sam na google informacije o Excello DVD playeru i nasao sam samo par hrvatskih stranica sa cjenicima i sl. Kako je to moguće? Jeli to ona shema tipa Spartak, K PLUS, itd. gdje neku drugu marku preimenuju u neku za naše tržište? Ako da, kako se zove u originalu? Zanima me radi firmwarea.

gogo

Na videohelp-imaju komentare samo iz HR i SLO.
Još uvijek nema za njega firmware.

Ubuduće kad kupuješ odi lijepo na http://www.videohelp.com/ pa lijevo na lists, uređaj koji hoćeš kupiti, ukucaš ime i model i pogledaš komentare korisnika.:)

Jango Fett 20.09.2005. 22:04

Excello, kao i milijun drugih "brandova", se najvjerojatnije proizvodi u Kini. To su najveći škartovi koji postoje. Oni se proizvode u masivnim tvornicima gdje radnici dobivaju par centi na sat, a neobilježeni primjerci se u ogromnim kamionima trpaju i prevoze diljem svijeta, gdje svatko ima neki svoj "brand", kojeg "naljepljuje" na proizvod. Jedna od firmi koja to radi je i Spartak. Ima ih naravno hrpa.

Jelc 20.09.2005. 22:26

Citiraj:

Originally posted by Jango Fett
Excello, kao i milijun drugih "brandova", se najvjerojatnije proizvodi u Kini. To su najveći škartovi koji postoje. Oni se proizvode u masivnim tvornicima gdje radnici dobivaju par centi na sat, a neobilježeni primjerci se u ogromnim kamionima trpaju i prevoze diljem svijeta, gdje svatko ima neki svoj "brand", kojeg "naljepljuje" na proizvod. Jedna od firmi koja to radi je i Spartak. Ima ih naravno hrpa.
Pa 90% toga i je od tamo, pogotovo hardware.

Ja sam se na svoje oči uvjerio da je u tri mini-linije koje sam rastavljao bilo isto pojačalo i još hrpa stvari.

Sony, Aiwa, ne sjećam se trećeg.

Jango Fett 20.09.2005. 22:52

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Pa 90% toga i je od tamo, pogotovo hardware.

Ja sam se na svoje oči uvjerio da je u tri mini-linije koje sam rastavljao bilo isto pojačalo i još hrpa stvari.

Sony, Aiwa, ne sjećam se trećeg.

OK to je druga priča. To su dijelovi, koji su još ekstremniji slučaj. Za hrpu tih jefitnih stvari koriste se dijelovi od svega nekoliko proizvođača. Samo jača oprema ima "posvećene" dijelove.

Ali... Sony je kupio Aiwu, pa je vjerojatno zato. Sony koristi svoje dijelove, koji se pak opet proizvode u Kini (samo oni jeftini), ali ipak u zatvorenim pogonima.

Jelc 20.09.2005. 23:42

Citiraj:

Originally posted by Jango Fett
Ali... Sony je kupio Aiwu
Ne pratim baš-nisam znao za to.

Imao sam davno prije jedan Aiwa deck, taj je bio iznimno izdržljiv komad hardwarea, krvnički sam ga rabio par godina, prodao, i tipu radi dan-danas.

Prokleta stvar je valjda 20 godina stara i još odbija otegnuti papke.:)

Ista stvar sa frendom-ima neke Onkyo komponente koje rade (i to dobro) i dan danas a stare su ko biblija...

Jango Fett 21.09.2005. 00:02

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ne pratim baš-nisam znao za to.

Imao sam davno prije jedan Aiwa deck, taj je bio iznimno izdržljiv komad hardwarea, krvnički sam ga rabio par godina, prodao, i tipu radi dan-danas.

Prokleta stvar je valjda 20 godina stara i još odbija otegnuti papke.:)

Ista stvar sa frendom-ima neke Onkyo komponente koje rade (i to dobro) i dan danas a stare su ko biblija...

Sony je kupio Aiwu tek 2000. godine, ako se ne varam.

No stare stvari uvijek su se radile kvalitetno. Naravno, proizvođači su se tek sada u najnovije vrijeme "opametili", shvativši da nikad ni nisu trebali raditi kvalitetno. Ljude to zapravo i ne zanima. Najveći dio tržište zanima praktičnost, efikasnost, funkcionalnost i naravno jeftinoća. Kvaliteta, iako poželjna, nije prioritet. Na taj način, proizvođači mogu proizvoditi više toga, smanjiti troškove i više zaraditi.
Tak ti je to danas...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:15.