|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Fali OC test jer se tek tad vidi ko kaj moze. Ove temp su premale da bi se neki hladnjak mogao iskazat.Ok 130w ali danas 3770k devastiraju i prava vodena a ove jedu za dorucak sa puno visim temperaturama od ovih iz testa. Sve drugo mi je sasvim korektno, ukljucujuci i slicke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Mago, pogledaj OC3D usporedbu AIO hlađenja, H80i drži 3930k na 4,6 GHz, tako da nije za podcijeniti. Evo i linka na post: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=193 Edit: svaka čast na brzini kojom ste izmjenili onu grešku koju sam spomenuo na početku teksta ![]() Zadnje izmijenjeno od: Garro. 12.02.2013. u 19:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
http://www.guru3d.com/articles_pages...review,13.html po ovom testu ja ni noctuu nh-d14 kupio jer je najjeftinija,i ne razumijem svrhu testiranja na 1,3v kad i na 1,2 radi stabilno,krakeni su skupi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Za početak, lijepa recenzija, a prvotno bih se osvrnuo na funcionalnost - napokon je uvedena neka vrsta kontrole vent(ov)a, bez potrebe za otvaranjem kućišta, što je plus u svakom slučaju tj. ogroman minus u prijašnjem H100 modelu. Druga stvar su izmjenjeni ventovi, koji su itekako bolji po performansama i kvaliteti od onih na prijašnjim serijama kojima bih bez ustručavanja pridodao epitet - kriminalno loši. Vjerojatno se praktički samom izmjenom ventova ostvarila dobit u pogledu performansi tj. konačnih temperatura, ali i smanjenja buke (ne računajući famozne pumpe u prijašnjim verzijama). Ostaje samo jedno pitanje - pouzdanost na duže staze, tj onaj poznati "24h" životni vijek na prethodnim Hydro serijama ... Što se same testne metode tiče, možda se i moglo povisiti ljestvicu napona/zagrijavanja na testnom procesoru, no vjerujem da bi u tom slučaju uvijek bilo pitanje do koje granice bi se trebalo ići. Primjerice u zadnje vrijeme malo isprobavam ponašanje H100 tj. njegove krajnje granice na SB-E platformi uz davanje nešto viših napona procu, ali nekako mi se čini da to gubi neki smisao pošto ove nove termoelektrane od proceva zaista nemaju krajnje mjere (idle od 65+°C uz push-pull konfiguraciju). ![]() Pri ovom scenariju svaki "serijski" cooler postaje smiješna igračka i zapravo još uvijek nismo dočekali jedan koliko-toliko učinkovit i normalan hladnjak za gore navedene situacije, a da se pritom ne moraju koristiti turbine od 4, 5, 6 ili koliko već tisuća okretaja. Čak niti u slučaju novog H110 koji bi trebao biti neki novi haj-end. Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 13.02.2013. u 15:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Cooler koji košta +100 €, a dođe sa dva očajna ventilatora i regulacijom brzine rada istih smještenoj na bazi coolera, odnosno UNUTAR kućišta je u najmanju ruku mega fail... Ovo sad već ima smisla, pogotovo ako regulacija i/li pumpa neće otić u par dana... Inače H100 u Linksa 999 kn ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
H110 izgleda da nije baš pravi high-end. Performanse su tu, ali je to Asetekovo rješenje (CoolIT-ovi proizvodi koji su u i-verzijama su ipak klasa iznad), ne postoje SP140 ventovi (koliko vidim, isto su smeće kao i na ostalim Corsairovim non-i proizvodima) kao i nepostojanje Corsair Link-a. Ja čekam H110i, ako ikad izađe, a trenutno ne postoji ništa što bi me natjeralo da zamjenim svog vjernog VXB-a. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
H110 je trenutno bolji hladnjak od h100i zbog vece povrsine, ventovi nimalo nisu bucni ( testovi na netu) ,a neposotojanje corsair linka je po meni samo plus. Sto vise mehanike a sto manje softvera u hladenju to bolje. Potenciometar i to je to.
![]() |
#16 |
Premium
|
Kao što rekoh, performanse su tu i slažem se sa pristupom "ono čega nema ne može se pokvariti". ![]() Gledajući iskustva korisnika, vidim da Asetek pumpe nije oličenje kvalitete, ali iskreno, ako mi daju pet godina garancije, mogu staviti kakvu god hoće pumpu dok je tiha (a Asetekove to nisu, ako sam dobro shvatio) i nakrcati tonu elektronike. Svaki put ako/kada rikne dobijem novi hladnjak s novom garancijom. Prema onom što sam vidio/čuo na netu, ventovi su manje bučni od Krakena X60 koji se vrte na 2000 okretaja, ali su tu negdje kada im se izjednače brzine na 1500 okretaja. Sve u svemu, nisu high end ventovi poput ovih iz SP porodice i šteta što ne postoje SP140. Ali opet, sve je to rekla-kazala. Ako budem imao prilike napisati iskustva iz prve ruke, to ću i napraviti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Da Software se moze pokvarit a poteniometar ne, pogotovo na Corsair vodenim hladnjacima. Jedna od najboljih stavri u tom Corsair Linku je da se moze regulirat brzina pumpe i time potpuno eliminirat zvukove koji dolaze iz nje. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 14.02.2013. u 12:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Nisi me skužio, potenciometar se ipak ima manje šanse pokvariti nego komad elektronike na pumpi, odnosno, daleko je jednostavniji sklop. ![]() Ja sam prvi koji će skočiti od oduševljenja sa reguliranjem rada sustava klikanjem miša i zato čekam H110i. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Skuzio sam i ne slazem se sa time nikako. Nije to prva komponenta koja ima takav "sklop" na sebi i nisam bas nigdje procitao da se to pokvarilo na nekoj ploci, grafi i sl za razliku od potenciometra koji rikne sam tak ak nije kvalitetan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Cijenit hladnjak 100+ eura, a onda za isti kupovat potenciometar je daleko od ikakve praktičnosti. Šta nije jednostavnije imat aplikaciju ala Sapphire TRIXX ili nešto slično, na kojom odrediš skalu vrijednosti kakva ti odgovara i to je to, sistem odrađuje sve ostalo... Svi kupujemo nekakve tiše grafičke kartice, stavljamo aftermarket hladnjake, itd, šta jednostavno ne kupimo najveće smeće i spojimo ga na potenciometer? ![]() Ja osobno iman H100 i sutra bi ga mijenja za H100i, jer mi je trenutna šema sa potenciometrom onako, poprilično nepraktična. Nije sad da mi stvara neke epske probleme u radu, ali svejedno bi htio sa hladnjakom koji košta koliko košta dobit all in rješenje, a ne se zamarat ručnim podešavanjem vrijednosti ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Pa jel se to nije moglo i prije, spojoš pumpu na ploču, zajedno s ventovima, podesiš u biosu i zaboraviš? Il ovi noviji Corsairi dolaze sa molexima?
![]() |
![]() |
#22 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Srećom, ploča posjeduje dovoljan broj konektora za ventove (softverski upravljanih), pa je ispala kombinacija spajanja po dva venta na jedan konektor preko Y adaptera (ukupno 4 venta - push-pull), plus još dva bočna usisna venta koji hlade grafe i naravno usput ubacuju hladni zrak za ostale komponente. Sve je naravno upravljano preko proizvoljno odabrane softverske skale ovisne o temperaturi proca, a slučajno je ispalo da se istodobno opskrbljuju i grafe ovisno o temperaturi proca, koje se ionako prilikom pokretanja 3D sadržaja istovremeno griju kao i proc. Ukratko, milina za konfiguriranje i bezbrižan rad. I definitivno mi kejs više neće vidjeti potenciometara ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
Pa gle ja sam imao nh-d14 i na full okretajima nije uopce tiha a ja inace podnosim buku tako da usporedba noctue kao tihog kulera ne stoji bas. Po testovima na netu, ventovi (sp 120 ) nisu glasni cak ni na max okretajima. Za sad najtise sto sam cuo su Noiseblocker Blacksilent Pro PL-2, na max okretajima pusu buru a toliko su tihi da sam provjeravao jel rade ![]()
![]() |
#26 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() "Očekivano, porastom brzine okretaja oba ventilatora montirana na radijator temperatura se smanjuje a buka raste. Dvije su se brzine ovdje iskristalizirala kao idealne. Prva je na 1000 okretaja kao vrlo tihi a i dalje dovoljno učinkoviti mod rada, a druga je 1600 okretaja kao učinkovita a i dalje ne pre bučna. U cijelu ovu priču ubaciti ćemo postignuti rezultat Noctuinog D14 hladnjaka - s 56°C i 54dB buke vrlo je blizu H80i hladnjaku kada ventilatore postavimo na oko 1600 okretaja u minuti." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Ekipa jel bi ovo išlo na Define mini? Ima li netko osobno iskustvo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Svaka cast. To je sad to. Debeli radijator na h80i treba puno propuha da proradi punom parom al onda rastura... btw. meni nikad nije stao ni jedan vent zbog kvara na maticnoj ili grafi ili sl. gdje se moze softwareski kontrolirat, osim ak nisam odvalio konektor ili ak je vent crko. Po meni jako dobar potez puno bolje od potenciometra koji su koristili do sad i kojem je bar 75% sansa da ce riknut. Sve jasno bar meni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|