Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2013., 20:10   #1
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Outlook 2007 šalje, ali nemože primiti mailove

Dakle imam jedan komp sa 7. i na njemu je bio crka outlook(upali se i odma izadje), nakon nekog vremena otkrio sam da je problem u tome sto file outlook.ost je bio Read only(4GB je file, znaci puno mailova), te sam makao kvačicu, i od onda može ući u outlook, al je nastao problem da kad se pritisne Send-recieve, izbaci error "Nemate dovoljna dopuštenja za tu radnju."(ili tako slicno) I to je to nema broja errora nema nicega, ali ucitat mailove nemoze dok slat može.
Palo mi je jedino napamet da nije neki drugi file isto read-only al sam prosao te fileove iz istog foldera(arhive.ost i ostale) oni su svi normalni.
Citao sam da ima rješenje da se izbriše i napravi novi account, al da se onda gube mailovi, a to se nesmi desit nikako, ima li neko možda neko drugo rješenje?
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2013., 06:47   #2
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kod kojeg providera imaš account?
Ako si kod T-coma, vidi da ti u postavkama nije čekirano leave copy of message on the server. Ako ti je mailbox pun, ne možeš primati mailove.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.01.2013., 10:08   #3
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Nije provider, nego od websitea mail, al nije do toga jer Thunderbird prima bez ikakvog problema, al ovaj izbacuje error, i nece da primi
Staro 20.01.2013., 18:22   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
U kojem file sustavu je particija s tim ost fileom? FAT32 ima limit na 4 GB. Jesi li pogledao sve user permissione?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2013., 21:19   #5
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

a posto je win7 a ost je na Ceu znaci da mora bit NTFS, ali taj ost je bio read only i onda nije htjelo niti uc u outlook, kad sam maka kvačicu, može ući al nemože učitat nove emailove, jer vjerojatno file u koji barem privremeno sprema nove mailove, isto ima read only ograničenje, a posto office fileovi su razbacani i u appdata i u my documents i u program files... neznan di bi ja to trazio

Ako je ikome bitno sr*** se desilo kad se dropbox cache odlucio punit i dosao do pristojnih 90 GB u roku od misec dana te je na C disku ostalo 0 mb slobodno, i neki fileovi su iz nekog razloga postali read-only
Staro 20.01.2013., 23:17   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Čekaj, problem je u PST ili OST fileu? Koristiš MS Exchange ili stari POP/IMAP? Ako je Exchange, slobodno obriši njegov OST, kod ponovnog otvaranja Outlooka će ga ponovno generirati i povući mailove sa servera.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 12:25   #7
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

nie nie stari je POP/IMAP, dakle problem je bio u OST fileu, i ja mislim da je taj problem sad rijesen, ali se stvorio novi, koji bi moga bit u PST, ali taj PST file ja nemogu nac nikako, i neman pojma di se on nalazi, mozda je i nesta
Staro 21.01.2013., 16:02   #8
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

"Nemate odgovarajuću dozvolu za obavljanje ovog postupka"
rjesenje:
odete u folder %USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook (ili ga otvorite iz run-a)
file imena outlook.srs preimenujete u outlook.old il nesto tako cisto da imate backup i pokrenete outlook i vidite jel radi, u mom slucaju radi
2. moguce rjesenje je da nemate dopustenja za pirstup fileovima

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 21.01.2013. u 16:30.
Staro 21.01.2013., 17:43   #9
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Kako je domy već rekao najbolje ga je obrisati i pri sljedećoj konekciji će Outlook kreirati novi sa svim mailovima koji su se nalazili u njemu, naravno ako u međuvremenu nije obrisan mailbox na serveru. Ako baš želiš pst, nakon što si dobio novi ost izarhiviraj mailove s datumom koji ti paše - njega zatim možeš mountati gdje god.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno