|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Outlook 2007 šalje, ali nemože primiti mailove
Dakle imam jedan komp sa 7. i na njemu je bio crka outlook(upali se i odma izadje), nakon nekog vremena otkrio sam da je problem u tome sto file outlook.ost je bio Read only(4GB je file, znaci puno mailova), te sam makao kvačicu, i od onda može ući u outlook, al je nastao problem da kad se pritisne Send-recieve, izbaci error "Nemate dovoljna dopuštenja za tu radnju."(ili tako slicno) I to je to nema broja errora nema nicega, ali ucitat mailove nemoze dok slat može. Palo mi je jedino napamet da nije neki drugi file isto read-only al sam prosao te fileove iz istog foldera(arhive.ost i ostale) oni su svi normalni. Citao sam da ima rješenje da se izbriše i napravi novi account, al da se onda gube mailovi, a to se nesmi desit nikako, ima li neko možda neko drugo rješenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Kod kojeg providera imaš account? Ako si kod T-coma, vidi da ti u postavkama nije čekirano leave copy of message on the server. Ako ti je mailbox pun, ne možeš primati mailove.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U kojem file sustavu je particija s tim ost fileom? FAT32 ima limit na 4 GB. Jesi li pogledao sve user permissione?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
a posto je win7 a ost je na Ceu znaci da mora bit NTFS, ali taj ost je bio read only i onda nije htjelo niti uc u outlook, kad sam maka kvačicu, može ući al nemože učitat nove emailove, jer vjerojatno file u koji barem privremeno sprema nove mailove, isto ima read only ograničenje, a posto office fileovi su razbacani i u appdata i u my documents i u program files... neznan di bi ja to trazio Ako je ikome bitno sr*** se desilo kad se dropbox cache odlucio punit i dosao do pristojnih 90 GB u roku od misec dana te je na C disku ostalo 0 mb slobodno, i neki fileovi su iz nekog razloga postali read-only |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čekaj, problem je u PST ili OST fileu? Koristiš MS Exchange ili stari POP/IMAP? Ako je Exchange, slobodno obriši njegov OST, kod ponovnog otvaranja Outlooka će ga ponovno generirati i povući mailove sa servera.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
nie nie stari je POP/IMAP, dakle problem je bio u OST fileu, i ja mislim da je taj problem sad rijesen, ali se stvorio novi, koji bi moga bit u PST, ali taj PST file ja nemogu nac nikako, i neman pojma di se on nalazi, mozda je i nesta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
"Nemate odgovarajuću dozvolu za obavljanje ovog postupka" rjesenje: odete u folder %USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook (ili ga otvorite iz run-a) file imena outlook.srs preimenujete u outlook.old il nesto tako cisto da imate backup i pokrenete outlook i vidite jel radi, u mom slucaju radi 2. moguce rjesenje je da nemate dopustenja za pirstup fileovima Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 21.01.2013. u 16:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Kako je domy već rekao najbolje ga je obrisati i pri sljedećoj konekciji će Outlook kreirati novi sa svim mailovima koji su se nalazili u njemu, naravno ako u međuvremenu nije obrisan mailbox na serveru. Ako baš želiš pst, nakon što si dobio novi ost izarhiviraj mailove s datumom koji ti paše - njega zatim možeš mountati gdje god.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|