![]() |
Outlook 2007 šalje, ali nemože primiti mailove
Dakle imam jedan komp sa 7. i na njemu je bio crka outlook(upali se i odma izadje), nakon nekog vremena otkrio sam da je problem u tome sto file outlook.ost je bio Read only(4GB je file, znaci puno mailova), te sam makao kvačicu, i od onda može ući u outlook, al je nastao problem da kad se pritisne Send-recieve, izbaci error "Nemate dovoljna dopuštenja za tu radnju."(ili tako slicno) I to je to nema broja errora nema nicega, ali ucitat mailove nemoze dok slat može.
Palo mi je jedino napamet da nije neki drugi file isto read-only al sam prosao te fileove iz istog foldera(arhive.ost i ostale) oni su svi normalni. Citao sam da ima rješenje da se izbriše i napravi novi account, al da se onda gube mailovi, a to se nesmi desit nikako, ima li neko možda neko drugo rješenje? |
Kod kojeg providera imaš account?
Ako si kod T-coma, vidi da ti u postavkama nije čekirano leave copy of message on the server. Ako ti je mailbox pun, ne možeš primati mailove. |
Nije provider, nego od websitea mail, al nije do toga jer Thunderbird prima bez ikakvog problema, al ovaj izbacuje error, i nece da primi
|
U kojem file sustavu je particija s tim ost fileom? FAT32 ima limit na 4 GB. Jesi li pogledao sve user permissione?
|
a posto je win7 a ost je na Ceu znaci da mora bit NTFS, ali taj ost je bio read only i onda nije htjelo niti uc u outlook, kad sam maka kvačicu, može ući al nemože učitat nove emailove, jer vjerojatno file u koji barem privremeno sprema nove mailove, isto ima read only ograničenje, a posto office fileovi su razbacani i u appdata i u my documents i u program files... neznan di bi ja to trazio
Ako je ikome bitno sr*** se desilo kad se dropbox cache odlucio punit i dosao do pristojnih 90 GB u roku od misec dana te je na C disku ostalo 0 mb slobodno, i neki fileovi su iz nekog razloga postali read-only |
Čekaj, problem je u PST ili OST fileu? Koristiš MS Exchange ili stari POP/IMAP? Ako je Exchange, slobodno obriši njegov OST, kod ponovnog otvaranja Outlooka će ga ponovno generirati i povući mailove sa servera.
|
nie nie stari je POP/IMAP, dakle problem je bio u OST fileu, i ja mislim da je taj problem sad rijesen, ali se stvorio novi, koji bi moga bit u PST, ali taj PST file ja nemogu nac nikako, i neman pojma di se on nalazi, mozda je i nesta :D
|
"Nemate odgovarajuću dozvolu za obavljanje ovog postupka"
rjesenje: odete u folder %USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook (ili ga otvorite iz run-a) file imena outlook.srs preimenujete u outlook.old il nesto tako cisto da imate backup i pokrenete outlook i vidite jel radi, u mom slucaju radi 2. moguce rjesenje je da nemate dopustenja za pirstup fileovima |
Kako je domy već rekao najbolje ga je obrisati i pri sljedećoj konekciji će Outlook kreirati novi sa svim mailovima koji su se nalazili u njemu, naravno ako u međuvremenu nije obrisan mailbox na serveru. Ako baš želiš pst, nakon što si dobio novi ost izarhiviraj mailove s datumom koji ti paše - njega zatim možeš mountati gdje god.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02. |