|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Corsair Obsidian 800D
http://www.fudzilla.com/content/view/14016/1/ izgleda jako dobro...a i cijena je tu...valjda bude koji review uskoro |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
300*5,3= 1590kn +200 kn poreza na hrvatsku domovnicu i dolazimo do 1800kn.Nije toliko dobro. Ali fino izgleda.Minimalizam FTW.Smrt Thermaltakeu! ![]() Dobra im je ova fora da s gumom štite kablove u vodilicama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
jos ona rupa iza ploce za naredit backplate FTW ![]() predobar kejs |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Kučište OK, izgleda ne-loše, mada može i bolje. ALi po toj cijeni bi puuuuno prije uzeo CM Cosmos. ![]() Ovaj cage za diskove je predobar Svako veće (i malo bolje) kučište danas ima rupe za kablove skoro pa na jednakim mjestima, tako i ovaj Cors, samo što su oni stavili i ove gume, makar se meni čine nepotrebne kad hrpu kablova povučeš kroz to izgleda vjerovatno ne baš pre-privlačno... Auuuuuuuuuuu kad je to CM HAF imao.... ![]() Inače to mi je predobra stvar Makar meni više nije od koristi otkad sam prešao na i7 ![]() Rupa na kučištu je visoko u odnosu na "spuštenu" matičnu ploču. ![]() Makar kod C2D i C2Q procesora super paše
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
dizajn fenomenalan, iznutra standarno dobro. al ovo je big tower i vrlo vjerojatno visoki high-end od njihove "buduće ponude kučišta", tako da treba pričekati neki mid-tower ako će ga izdat, koji bi, nadam se, trebo bit jeftiniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Oličenje kvalitete, minimalizma, funkcionalnosti... Ma pre predobar case, hoće li to u prodaju i bez napajanja pa da ne bude baš kao Sv. Petra kajgana? ![]() Evo i malog filmića da si napasemo oči a ja već znam što želim pod bor za žićBo ![]() http://www.corsair.com/cinema/movie.aspx?id=992173
![]() |
#10 |
Premium
|
vanjskim dizajnom dosta vuče na lian li, što mi se sviđa, ali i cijenom, što mi se nimalo ne sviđa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
zbilja lijepo izgleda - po mom ukusu ali Corsair always marketed this as a premium product and it should start selling sometimes next month with a US $299 price tag. It looks cool as you can see it below, but definitely not $299 cool. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
po meni je jedina utješna stvar što tvrtke uglavnom prvo izdaju najbolji proizvod neke serije, a tek ona nadopunjuju sa manjim, tak da bi moglo očekivat neki "Obsidian 600D" ili tako nešto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Posebne pohvale za odlično rješenje za skrivanje kablova, a tek dimenzije (609mm X 609mm X 229 mm), vrlo blizu Chieftecovom big toweru, znači prostora k'o u priči - za brdo komponenti i još 2 metra drva za zimu ![]()
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.hexus.net/content/item.php?item=17431 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Extrema Thule
|
case izgleda odlično ali jedini minus hlađenje bočne strane prema diskovima. na tim jadnim rupicama nema nikakvog dobrog protoka... eh da, kupujmo corsair (vodeno hlađenje, napajanje, ram i vent )
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
kad nisu htjeli unakazit prednji kraj sa rupom za ventilator, a odma bi im palo u vodu ova fora sa izvlačenjem hard diskova. u svakom slučaju ak su već htjeli tak, trebali su nekak ogolit taj kavez sa strane da ima sam par štangi gdje se hard može zakačit i amen. al očito ne može nikad sve bit savršeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
![]() ali opet čim zatvoriš veliki bočni poklopac a ventilator intezivno slabije usisava s gornje strane
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
pa to sam i reko ![]() ![]() kažem trebali su napravit da kavez nije toliko zatvoren sa te strane gdje je vent i eliminirati taj besmisleni poklopac. kad si već spomeno to da svejedno nebi imo protok jer je stranica preblizu ventu, trebali su napravit da stranica ima rupice na tom mjestu i da se točno poklopi s ventom kad su već savljali vent sa strane. meni je svejedno više fensi kad vidim da se nešt vrti, nego da je to skriveno ![]() ![]() al opet on samo vrti zrak iz kučišta, a nema direktnog usisa izvana. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Extrema Thule
|
možda sam u krivu. ima ipak usis gornji ali kod diskovlja nedovoljno zbog razmaka venta i poklopca bočne da usiše s gornje strane. nešto mi izgleda loša cirkulacija zraka ( iz gornje usiše i zadnje izlazi. a mjesta za grafičku i hardove ravna nuli ) moglo bi se reći totalni promašaj. edit. sjetih da bi case bio idealan za vodeno i plus ssd diskove. ( nikako mehanički jer griju )
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jedino sta su bolje mogli rijesiti su slotovi za optiku... Debilno je danas vidjeti optiku ovako golu vani jer kvari cijeli izgled kucista. Inace, mijenjam Anteca za to i uzimam vodeno, ako ću imat para. Šta sa WD Veloci Raptorima koji nisu hot swappable? EDIT: Aha, moze se skinut ona pločica. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 25.06.2009. u 23:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Silent member
Datum registracije: Jun 2007
|
Vrhunsko kućište sa odgovarajućom cijenom, po mom sudu cijena je ipak previsoka, no sigurno će naći svoje vlasnike. Što se tiče slotova optike, to se može riješiti uz malo volje i truda uz malu pomoć dremela.
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
Drito to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
bilo bi dobro da se dobije neka maska za pržilicu odma uz kučište koja bi se naravno savršeno slagala s kučištem nešto tipa ovoga što ima lian li: http://www.lian-li.com.tw/v2/en/prod...=6&ss_index=38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Silent member
|
Isuse, izvadit komad aluminija, onaj koji ti smeta kod stavljanja optike, odrezat držače sa strane, priljepit komadić nečeg kod gumba optike i priljepit sa obostrano ljepljivom trakom. Nije baš nuklearna fizika.
![]() |
#28 |
Premium
|
a čuj, nitko ne želi """modat""" po kučištu vrijednom skoro 2000kn. moraš uzet u obzir i da bi to kučište možda nekad mogo i prodavat, a sve to odbija potencijalne kupce. i sve to sam zato jer ti je ružna plastična pržilica na ljepo brušenom aluminju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
I to.Kutija je tu da osigura pristojan protok komponentama unutra,a onda ide pokraj stola u rupu da je ne vidim i ne čujem ![]() Osim toga,vidim je i ovako taman dovoljno da ne znam je li pržilica koju sam kupio u drugom mjesecu uopće ispravna ![]() Majstoriranje po kućištu od 300$ je apsolutno neprihvatljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Silent member
|
Gle, ja sam samo rekel da se taj problem može riješit uz malo volje i truda, nebi ulazil u to da li je netko u stanju napravit ili ne. Šta se tiče potencijalne prodaje, ne kupuješ case od 2k kuna da bi ga išel prodavat za 2 tjedna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|