|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
creative audigy 2 polu-funkcioniranje
čini se da imam peh u zadnje vrijeme sa hardverom. pred neki dan mi je riknula, tj polu-riknula, audigy kartica (audigy 2 zs platinum). reinstalirao sam sustav na kompu u kojemu je bila instalirana, i win 7 se kod instalacije drivera zablokirao, nakon restarta windowsi nisu karticu fizički vidili. stavim ju u svoj komp (još su driveri instalirani iako sam karticu izvadio jer nisam mogao nagovoriti da radi digitalni izlaz pod win7). spojim analogno, pokazuje ju u sustavu, "kao" svira, ali nema zvuka. reinstaliram win xp na drugom kompu, dođem do instalacije drivera za zvučnu, blokira se, i nakon restarta opet neće. vadim karticu, stavljam u stari pentium 4 u kojemu je bila prije (a još je živa instalacija windowsa), i uredno radi. windowsi ju vide, creative aplikacije ju vide, muzika se čuje. vadim ju opet i vraćam u drugi komp, reinstaliram sa drugom verzijom windowsa xp, ovaj put instaliram drivere prije svega ostaloga, pa tek onda creative aplikacije. restartam. errori - cannot initialize audio driver. u control panelu je za divno čudo ima, ali više nije "creative audigy" nego EMU10KX audio. niti jedna creative aplikacija u ne vidi, ali radi. kako je moguće da je tako napola riknula? mijenjao sam i pci slotove, nema razlike. u starom kompu (pentiumu) koji je imao odprije drivere sve uredno radi, i creative aplikacije ju uredno vide. ali taj komp se ne koristi, smao mi je bio pri ruci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Ja sam se isto nagnjavio s Creative Sound Blast Audigy ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |