Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2012., 16:36   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
creative audigy 2 polu-funkcioniranje

čini se da imam peh u zadnje vrijeme sa hardverom.
pred neki dan mi je riknula, tj polu-riknula, audigy kartica (audigy 2 zs platinum).

reinstalirao sam sustav na kompu u kojemu je bila instalirana, i win 7 se kod instalacije drivera zablokirao, nakon restarta windowsi nisu karticu fizički vidili.
stavim ju u svoj komp (još su driveri instalirani iako sam karticu izvadio jer nisam mogao nagovoriti da radi digitalni izlaz pod win7). spojim analogno, pokazuje ju u sustavu, "kao" svira, ali nema zvuka.
reinstaliram win xp na drugom kompu, dođem do instalacije drivera za zvučnu, blokira se, i nakon restarta opet neće.
vadim karticu, stavljam u stari pentium 4 u kojemu je bila prije (a još je živa instalacija windowsa), i uredno radi. windowsi ju vide, creative aplikacije ju vide, muzika se čuje.

vadim ju opet i vraćam u drugi komp, reinstaliram sa drugom verzijom windowsa xp, ovaj put instaliram drivere prije svega ostaloga, pa tek onda creative aplikacije. restartam. errori - cannot initialize audio driver. u control panelu je za divno čudo ima, ali više nije "creative audigy" nego EMU10KX audio. niti jedna creative aplikacija u ne vidi, ali radi.

kako je moguće da je tako napola riknula?
mijenjao sam i pci slotove, nema razlike. u starom kompu (pentiumu) koji je imao odprije drivere sve uredno radi, i creative aplikacije ju uredno vide. ali taj komp se ne koristi, smao mi je bio pri ruci.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2012., 23:42   #2
Trbonja
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
čini se da imam peh u zadnje vrijeme sa hardverom.
pred neki dan mi je riknula, tj polu-riknula, audigy kartica (audigy 2 zs platinum).

reinstalirao sam sustav na kompu u kojemu je bila instalirana, i win 7 se kod instalacije drivera zablokirao, nakon restarta windowsi nisu karticu fizički vidili.
stavim ju u svoj komp (još su driveri instalirani iako sam karticu izvadio jer nisam mogao nagovoriti da radi digitalni izlaz pod win7). spojim analogno, pokazuje ju u sustavu, "kao" svira, ali nema zvuka.
reinstaliram win xp na drugom kompu, dođem do instalacije drivera za zvučnu, blokira se, i nakon restarta opet neće.
vadim karticu, stavljam u stari pentium 4 u kojemu je bila prije (a još je živa instalacija windowsa), i uredno radi. windowsi ju vide, creative aplikacije ju vide, muzika se čuje.

vadim ju opet i vraćam u drugi komp, reinstaliram sa drugom verzijom windowsa xp, ovaj put instaliram drivere prije svega ostaloga, pa tek onda creative aplikacije. restartam. errori - cannot initialize audio driver. u control panelu je za divno čudo ima, ali više nije "creative audigy" nego EMU10KX audio. niti jedna creative aplikacija u ne vidi, ali radi.

kako je moguće da je tako napola riknula?
mijenjao sam i pci slotove, nema razlike. u starom kompu (pentiumu) koji je imao odprije drivere sve uredno radi, i creative aplikacije ju uredno vide. ali taj komp se ne koristi, smao mi je bio pri ruci.
Da pokušam odgovoriti nakon 10 mjeseci.
Ja sam se isto nagnjavio s Creative Sound Blast Audigy http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cr...igy_SB0090.jpg i njeziniim driverima na XP-u SP3 i konačno mi je prošljakalo s gore navedenim driverom. Imao sam instalacijski CD s driverom iz 2001. godine, a pomoću ovog freewarea (Slim Drivers) http://www.driverupdate.net/ sam ga nadogradio i sada radi kao švicarski sat.
Trbonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno