![]() |
creative audigy 2 polu-funkcioniranje
čini se da imam peh u zadnje vrijeme sa hardverom.
pred neki dan mi je riknula, tj polu-riknula, audigy kartica (audigy 2 zs platinum). reinstalirao sam sustav na kompu u kojemu je bila instalirana, i win 7 se kod instalacije drivera zablokirao, nakon restarta windowsi nisu karticu fizički vidili. stavim ju u svoj komp (još su driveri instalirani iako sam karticu izvadio jer nisam mogao nagovoriti da radi digitalni izlaz pod win7). spojim analogno, pokazuje ju u sustavu, "kao" svira, ali nema zvuka. reinstaliram win xp na drugom kompu, dođem do instalacije drivera za zvučnu, blokira se, i nakon restarta opet neće. vadim karticu, stavljam u stari pentium 4 u kojemu je bila prije (a još je živa instalacija windowsa), i uredno radi. windowsi ju vide, creative aplikacije ju vide, muzika se čuje. vadim ju opet i vraćam u drugi komp, reinstaliram sa drugom verzijom windowsa xp, ovaj put instaliram drivere prije svega ostaloga, pa tek onda creative aplikacije. restartam. errori - cannot initialize audio driver. u control panelu je za divno čudo ima, ali više nije "creative audigy" nego EMU10KX audio. niti jedna creative aplikacija u ne vidi, ali radi. kako je moguće da je tako napola riknula? mijenjao sam i pci slotove, nema razlike. u starom kompu (pentiumu) koji je imao odprije drivere sve uredno radi, i creative aplikacije ju uredno vide. ali taj komp se ne koristi, smao mi je bio pri ruci. |
Citiraj:
Ja sam se isto nagnjavio s Creative Sound Blast Audigy :hitthewal: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cr...igy_SB0090.jpg i njeziniim driverima na XP-u SP3 i konačno mi je prošljakalo s gore navedenim driverom. Imao sam instalacijski CD s driverom iz 2001. godine, a pomoću ovog freewarea (Slim Drivers) http://www.driverupdate.net/ sam ga nadogradio i sada radi kao švicarski sat. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:25. |