|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() Prije koju godinu ili dvije sam na velesajmu u Zagrebu vidio HW tipku kojom se može SW upravljati i dodjeliti joj neki interapt ili nešto slično kako bi imala istu funkciju kao neka tipka na tipkovnici. Želim pomoću noge pokretati i pauzirati audio i/ili video koji sam učitao. Zna li netko za takvo rješenje? Kruno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Na poslu imamo ovo: Olympus RS 27. Dobili zbog integracije u program. To cudo radi samo u Olympusovom softwareu ali inace je obican HID device pa se laganini napise neki soft za mapiranje u sta god (bilo to klik miša, tipka/e na tipkovnici, pokretanje programa, ...). Sigurno ima i drugih sličnih kontrola, evo recimo ovako nabrzinu: Infinity IN-USB2. Ovaj Infinity sam našao i na Amazon.co.uk. A kod nas više ništa niti ne tražim ako nije mainstream HW jer je ponuda jad i bijeda ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
SilentException, hvala na brzom odgovoru, ali to mi po cijeni ne odgovara! Meni ta tipka treba jednom ili dva puta godišnje -kada se vratim sa nekih predavanja na kojima sam snimao audio. Osim toga, Amazon mi niti neće slati na moju adresu - probao sam upravo i kaže: We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order. Kao što sam rekao u svom postu - ima netko ovdje tko je to napravio, ali ne mogu se sjetiti nakon nekoliko godina tko je to bio! :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Pa ako je tako onda uzmi staru tipkovnicu, makni sve tipke osim space-a, na pod i gazi po spaceu ![]() Ili ako imas DIY duha i vec imas nesto sto lici na pedalu ili pedale. Ne mora cak biti pedala. Mozes kupiti plasticno kuciste i prekidač (pritisni). Otvori USB tipkovnicu i uzmi kontroler iz nje, zalemi 2 kabela sa prekidača (pedale) na kontroler (koja tipka ce biti poslana sistemu ovisi o tome koje pinove zalemis, strpas to sve u kuciste (pedale) i eto.
![]() |
#5 |
Registered User
|
SilentException, hvala na brzom odgovoru. Kako to misliš staru tipkovnicu? Gdje da je priključim kada već imam jednu? Misliš jednu na "normalan" konvencionalni okrugli ulaz, a drugu na usb ulaz? Neće se onda jedna sa drugom "tući" ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
![]() Street_Racer, u pravu si, u Linksu su to imali, više nemaju i neznaju kada i ako će! Hvala na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Nekad zna biti blema ali obično to radi ok. Primjera radi kod laptopa imaš touchpad + usb miš sa oboje možeš simultano raditi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Nikky, SilentException, hvala na informacijama. Ako će vam se sutra štucati - neka znate da učim pisati nogom i da vas se sjećam za svako pogrešno stisnuto SPACE tipku! :-) Sve najbolje! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|