PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   HW tipka za nogu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=235891)

Kruno Kruno 25.07.2012. 00:07

HW tipka za nogu

Prije koju godinu ili dvije sam na velesajmu u Zagrebu vidio HW tipku kojom se može SW upravljati i dodjeliti joj neki interapt ili nešto slično kako bi imala istu funkciju kao neka tipka na tipkovnici.

Želim pomoću noge pokretati i pauzirati audio i/ili video koji sam učitao.

Zna li netko za takvo rješenje?

Kruno

SilentException 25.07.2012. 00:23

Na poslu imamo ovo: Olympus RS 27. Dobili zbog integracije u program. To cudo radi samo u Olympusovom softwareu ali inace je obican HID device pa se laganini napise neki soft za mapiranje u sta god (bilo to klik miša, tipka/e na tipkovnici, pokretanje programa, ...).

Sigurno ima i drugih sličnih kontrola, evo recimo ovako nabrzinu: Infinity IN-USB2. Ovaj Infinity sam našao i na Amazon.co.uk. A kod nas više ništa niti ne tražim ako nije mainstream HW jer je ponuda jad i bijeda :)

Kruno Kruno 25.07.2012. 11:29

SilentException,
hvala na brzom odgovoru, ali to mi po cijeni ne odgovara!
Meni ta tipka treba jednom ili dva puta godišnje -kada se vratim sa nekih predavanja na kojima sam snimao audio.
Osim toga, Amazon mi niti neće slati na moju adresu - probao sam upravo i kaže:
We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order.

Kao što sam rekao u svom postu - ima netko ovdje tko je to napravio, ali ne mogu se sjetiti nakon nekoliko godina tko je to bio! :-)

SilentException 25.07.2012. 11:48

Pa ako je tako onda uzmi staru tipkovnicu, makni sve tipke osim space-a, na pod i gazi po spaceu :)
Ili ako imas DIY duha i vec imas nesto sto lici na pedalu ili pedale. Ne mora cak biti pedala. Mozes kupiti plasticno kuciste i prekidač (pritisni). Otvori USB tipkovnicu i uzmi kontroler iz nje, zalemi 2 kabela sa prekidača (pedale) na kontroler (koja tipka ce biti poslana sistemu ovisi o tome koje pinove zalemis, strpas to sve u kuciste (pedale) i eto.

Kruno Kruno 25.07.2012. 13:06

SilentException,

hvala na brzom odgovoru.

Kako to misliš staru tipkovnicu?

Gdje da je priključim kada već imam jednu?

Misliš jednu na "normalan" konvencionalni okrugli ulaz, a drugu na usb ulaz?

Neće se onda jedna sa drugom "tući" ???

Street_Racer 25.07.2012. 13:18

od gotovih rješenja OVO sam vidio ranije u linksu, bile su verzije sa 1, 2 ili 3 tipke kao i na linku. mislim da trenutno više nemaju u ponudi, ali vjerojatno ima negdje dalje

Kruno Kruno 25.07.2012. 17:02

Street_Racer,

u pravu si, u Linksu su to imali, više nemaju i neznaju kada i ako će!

Hvala na pomoći!

Nikky 25.07.2012. 19:48

Citiraj:

Autor Kruno Kruno (Post 2205642)
SilentException,
Kako to misliš staru tipkovnicu?
Gdje da je priključim kada već imam jednu?
Misliš jednu na "normalan" konvencionalni okrugli ulaz, a drugu na usb ulaz?
Neće se onda jedna sa drugom "tući" ???

Da, normalna tipkovnica na PS2 a druga na USB - u.
Nekad zna biti blema ali obično to radi ok. Primjera radi kod laptopa imaš touchpad + usb miš sa oboje možeš simultano raditi.

SilentException 25.07.2012. 20:01

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2205895)
Da, normalna tipkovnica na PS2 a druga na USB - u.
Nekad zna biti blema ali obično to radi ok. Primjera radi kod laptopa imaš touchpad + usb miš sa oboje možeš simultano raditi.

Tako ili ako imas USB tipkovnicu trenutno, jednostavno spojiš drugu (podnu, hah) na drugi USB port. Sve radi evo ja upravo ovo tipkam sa jedne, a ovo sa druge :)

Kruno Kruno 25.07.2012. 22:14

Nikky, SilentException,

hvala na informacijama.

Ako će vam se sutra štucati - neka znate da učim pisati nogom i da vas se sjećam za svako pogrešno stisnuto SPACE tipku! :-)

Sve najbolje!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:19.