|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Compaq (HP) NC6220 -PROBLEM
Pozdrav forumaši. Imam problema sa spomenutim laptopom. Problem je u tome što se teško (jako teško) diže. Dođe do početnog ekrana (HP-ov logo) i tu stane. Ne mogu niti "uči"u BIOS. Moram ga barem 30-tak (ako ne 50-tak) puta ugasiti-paliti ne bi li ga pokrenuo. Kad se pokrene, radi ko urica. Zna možda neko šta ne valja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Treba promjeniti SouthBridge, standardan kvar za taj laptop. Malo ga "stisni" kod touch pada pa će ti ić u win kad zapne. Napravi beckup podataka jer najčešće je problem s komunikacijom prema disku pa često i sam disk strada. Naravno ovo je pretpostavka na temelju iskustva, servis ti ne gine. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
E, svaka ti dala. ![]() ![]() ![]() Diže se odmah kad pritisnem kraj tach-a. Nego, koliko dođe promjena SouthBridge-a? Se uopće isplati? Bi pomoglo "pećenje" matične u pećnici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Nema druge pomoći ako biš da se napravi kako treba. S pećnicom će radit ali jako kratko, čak ni reball nije pouzdana metoda za taj laptop Dakle uzevši u obzir cijenu samog čipa, preporuka je nov Kvar se u tom slučaju neće ponovit(ili ti prije će neš drugo krepat nego se vratit isti kvar) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Znaš možda cijenu novog čipa? Di se može naručiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Od 100-150kn ovisno o datumu proizvodnje fw82801fbm je oznaka... pogledaj na ebay ili bolje aliexpress Imam ih ja par komada. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|