![]() |
Compaq (HP) NC6220 -PROBLEM
Pozdrav forumaši.
Imam problema sa spomenutim laptopom. Problem je u tome što se teško (jako teško) diže. Dođe do početnog ekrana (HP-ov logo) i tu stane. Ne mogu niti "uči"u BIOS. Moram ga barem 30-tak (ako ne 50-tak) puta ugasiti-paliti ne bi li ga pokrenuo. Kad se pokrene, radi ko urica. Zna možda neko šta ne valja? |
Treba promjeniti SouthBridge, standardan kvar za taj laptop.
Malo ga "stisni" kod touch pada pa će ti ić u win kad zapne. Napravi beckup podataka jer najčešće je problem s komunikacijom prema disku pa često i sam disk strada. Naravno ovo je pretpostavka na temelju iskustva, servis ti ne gine. |
E, svaka ti dala.
:care::care::care: Diže se odmah kad pritisnem kraj tach-a. Nego, koliko dođe promjena SouthBridge-a? Se uopće isplati? Bi pomoglo "pećenje" matične u pećnici? |
Nema druge pomoći ako biš da se napravi kako treba.
S pećnicom će radit ali jako kratko, čak ni reball nije pouzdana metoda za taj laptop Dakle uzevši u obzir cijenu samog čipa, preporuka je nov Kvar se u tom slučaju neće ponovit(ili ti prije će neš drugo krepat nego se vratit isti kvar) |
Znaš možda cijenu novog čipa?
Di se može naručiti? |
Od 100-150kn ovisno o datumu proizvodnje
fw82801fbm je oznaka... pogledaj na ebay ili bolje aliexpress Imam ih ja par komada. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |