Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.07.2012., 17:16   #1
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Microsoft Security Essentials usporava windowse

Dakle windows 7, 32bit, skinuo vec prije dosta vremena navedeni antivirusni, i radilo je sve super.... zadnjih nekoliko dana, komp ubrzo nakon paljejna postane dosta spor (nakon desnog klika misem cekam 4-5 sec da se pojavi prozorcic :S)... unatoc tome sto koristim ccleaner, wise registry i o&o defrag... onda otvorim procese, vidim da taj anitivirsuni uzima dosta procesora, i do oko 96%, nakon sto ga killam, komp radi sasvim u redu.... Antivirsuni ima zadnji update i ne znam sto bi jos mogao napraviti... inace kad skenira, stavljeno mu je da smije koristit do 50% procesora, ali u ovom slucaju to ne pomaze...
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2012., 17:55   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Poggiali Pregled postova
Dakle windows 7, 32bit, skinuo vec prije dosta vremena navedeni antivirusni, i radilo je sve super.... zadnjih nekoliko dana, komp ubrzo nakon paljejna postane dosta spor (nakon desnog klika misem cekam 4-5 sec da se pojavi prozorcic :S)... unatoc tome sto koristim ccleaner, wise registry i o&o defrag... onda otvorim procese, vidim da taj anitivirsuni uzima dosta procesora, i do oko 96%, nakon sto ga killam, komp radi sasvim u redu.... Antivirsuni ima zadnji update i ne znam sto bi jos mogao napraviti... inace kad skenira, stavljeno mu je da smije koristit do 50% procesora, ali u ovom slucaju to ne pomaze...
Jesi proba uninstall?
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.07.2012., 18:30   #3
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nisam idem probat, nego da jos pitam, ako on ima onu neku karantenu, ne sjecam se jel sta stavljano u nju, ako ja uninstal napravim, sto ce biti sa tim ?
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2012., 18:43   #4
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Poggiali Pregled postova
Nisam idem probat, nego da jos pitam, ako on ima onu neku karantenu, ne sjecam se jel sta stavljano u nju, ako ja uninstal napravim, sto ce biti sa tim ?
Dunno, nikad nisan ima takav problem...
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2012., 19:36   #5
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Ako neki AV ne usporava PC onda je to MSE.
Moguće da se kolje s nekim drugim programom i da ga nešto ometa ili ti jednostavno nešto deseto radi probleme.

Da li je nešto u karanteni možeš i sam pogledati pod tabom 'history', izbriši prvo to, a onda ga uninstall.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2012., 19:47   #6
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Vjerojatno se kolje s nečime kako je netko već spomenuo. A što se tiče karantene, prilikom deinstalacije bi te trebao pitati što s njom (i obrisati sve). Inače sam ga prije imao i sasvim solidno je radio. I u predzadnjem broju Buga je recenzirana verzija 4.0 i nisu imali nekih primjedbi, čak su ga pohvalili.
Staro 16.07.2012., 20:20   #7
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
usporavanje kompa od strane ava je znak da nesto nije u redu i za to nije nužno kriv samo av program, kao što su spomenuli ljudi, negdje je drugdje problem i s nečim ne funkcionira dobro.

Desilo mi se u par navrata, zahvaljujući i nekim optimizerima registrya i sličnim kerefekima.

Inače mse radi odlično - vidi što si instalirao otkad je počeo praviti probleme, pobriši to sve,. kao i ako imaš još koji av i sličan security program , deinstaliraj, restartaj i onda lijepo redom ono što ti treba.
Munjara je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno