PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Microsoft Security Essentials usporava windowse (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=235624)

Poggiali 16.07.2012. 17:16

Microsoft Security Essentials usporava windowse

Dakle windows 7, 32bit, skinuo vec prije dosta vremena navedeni antivirusni, i radilo je sve super.... zadnjih nekoliko dana, komp ubrzo nakon paljejna postane dosta spor (nakon desnog klika misem cekam 4-5 sec da se pojavi prozorcic :S)... unatoc tome sto koristim ccleaner, wise registry i o&o defrag... onda otvorim procese, vidim da taj anitivirsuni uzima dosta procesora, i do oko 96%, nakon sto ga killam, komp radi sasvim u redu.... Antivirsuni ima zadnji update i ne znam sto bi jos mogao napraviti... inace kad skenira, stavljeno mu je da smije koristit do 50% procesora, ali u ovom slucaju to ne pomaze...

Baja 001 16.07.2012. 17:55

Citiraj:

Autor Poggiali (Post 2201694)
Dakle windows 7, 32bit, skinuo vec prije dosta vremena navedeni antivirusni, i radilo je sve super.... zadnjih nekoliko dana, komp ubrzo nakon paljejna postane dosta spor (nakon desnog klika misem cekam 4-5 sec da se pojavi prozorcic :S)... unatoc tome sto koristim ccleaner, wise registry i o&o defrag... onda otvorim procese, vidim da taj anitivirsuni uzima dosta procesora, i do oko 96%, nakon sto ga killam, komp radi sasvim u redu.... Antivirsuni ima zadnji update i ne znam sto bi jos mogao napraviti... inace kad skenira, stavljeno mu je da smije koristit do 50% procesora, ali u ovom slucaju to ne pomaze...

Jesi proba uninstall?

Poggiali 16.07.2012. 18:30

Nisam :D idem probat, nego da jos pitam, ako on ima onu neku karantenu, ne sjecam se jel sta stavljano u nju, ako ja uninstal napravim, sto ce biti sa tim ?

Baja 001 16.07.2012. 18:43

Citiraj:

Autor Poggiali (Post 2201732)
Nisam :D idem probat, nego da jos pitam, ako on ima onu neku karantenu, ne sjecam se jel sta stavljano u nju, ako ja uninstal napravim, sto ce biti sa tim ?

Dunno, nikad nisan ima takav problem...

Rade0n 16.07.2012. 19:36

Ako neki AV ne usporava PC onda je to MSE.
Moguće da se kolje s nekim drugim programom i da ga nešto ometa ili ti jednostavno nešto deseto radi probleme.

Da li je nešto u karanteni možeš i sam pogledati pod tabom 'history', izbriši prvo to, a onda ga uninstall.

vision19 16.07.2012. 19:47

Vjerojatno se kolje s nečime kako je netko već spomenuo. A što se tiče karantene, prilikom deinstalacije bi te trebao pitati što s njom (i obrisati sve). Inače sam ga prije imao i sasvim solidno je radio. I u predzadnjem broju Buga je recenzirana verzija 4.0 i nisu imali nekih primjedbi, čak su ga pohvalili.

Munjara 16.07.2012. 20:20

usporavanje kompa od strane ava je znak da nesto nije u redu i za to nije nužno kriv samo av program, kao što su spomenuli ljudi, negdje je drugdje problem i s nečim ne funkcionira dobro.

Desilo mi se u par navrata, zahvaljujući i nekim optimizerima registrya i sličnim kerefekima.

Inače mse radi odlično - vidi što si instalirao otkad je počeo praviti probleme, pobriši to sve,. kao i ako imaš još koji av i sličan security program , deinstaliraj, restartaj i onda lijepo redom ono što ti treba.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:48.