|
![]() |
#1 |
Lurker
Datum registracije: Oct 2010
|
![]() Što mislite hoće li se cijene povećati nakon povećanja pdv-a na 25% i da li ste primijetili kakve nagle razlike u cijenama komponenti? U procesu sam kupnje novog racunala pa me zanima kakvo je stanje na tržištu. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Porasle su cijene. Links još jučer navečer, a i ostali isto tako danas. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Moja firma junački odbila od marže :P Iako nemamo (zasad) previše računalnih djelova, većinom konzole igre i laptopi ![]() Živio PDV!!!!
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
2-3% vece cijene jebiga da drzava funkcionira vjerovatno privatni sektor nebi dizao cijene al ovak...
![]() |
#10 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Izgledalo je kao da tvrdiš kako je PDV otišao 2% gore, a nije. Cijene bi s druge strane opravdano trebale porasti za oko 1,6%, a naši trgovci su tu da se pobrinu kako to zakamuflirati na 2%. Mediji su stvorili krivo mišljenje svojom ishitrenošću. Ako je PDV skočio za 2 postotna boda (neki krivo govore da je to 2%) to odmah znači da i cijene trebaju skočiti za 2%. Digitron se ne slaže :justsayin:
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo ADM primjer: DELL U2412M 27/02/2012 1.898,49 01/03/2012 1.929,36 sasvim korektno |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Valjda misli reći da PDV nije poraso za 2 posto, nego za 8.7 posto, što je tocno. Ali mislim da je bez veze pametovat na taj nacin jer nam je svima jasno koliki je PDV, a mene iskreno zaboli jaje jel se govori da je PDV poraso 8,7% ili 2 postotna poena. Za moj džep potpuno isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MiningMod
|
A to me zaboli...samo me bez veze zbunjuje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nije ti neprimjetno na godisnjoj bazi... recimo da imas 60 000kn neto placu koju potrosis dakle razlika od tih 2% je cca 1200kn (ugrubo da se nebi neki matematicari primili iznosa ![]() dakle 1200kn kojih ti dajes drzavi uz vec 13800kn...
![]() |
#18 |
Lurker
|
A dobro, ipak nije skocilo previse. vise manje posteno izgleda. vidicemo jos kroz neko vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
MiningMod
|
Ma ok, strasno je i prestrasno kao sto je i svaki dan sve vise...al opet sretan sam sto je 2% a moze biti vise i biti ce pa sada dok je 2 uzivam, kada bude 7 uzivam jer znam da ce biti i 10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Znaci od svake place nam prvo uzimaju 20% za doprinose, pa onda prirez, pa porez na prirez i nakon onoga sto nam ostane sad jos i 25% PDV-a. Blago nama u ovakvoj drzavi. ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Lurker
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2012
|
Prošli mjesec sam na papir bacio komponente za radnu stanicu koju sam namjeravao kupiti ovaj mjesec. Na moje veliko iznenađenje, primjetio sam da su apsolutno sve komponente poskupile za 200-600 kn!!!! Rezultat toga je konfiguracija koja me kosšta 2000 kn više! Ne znam tko je ovdje lud, ali koliko mi je poznato, u poslijednjih mjesec dana nije bilo nikakvih potresa ni poplava na području Azije, pa moram logički zaključitit da su pohlepni Hrvati iskoristili ovu prigodu i brutalno digli marže na sve proizvode. Čak ako uzmemo u obzir poskupljenje nafte, ovakav porast cijena je potpuno neopravdan i neprihvatljiv. Vjerovatno su vlasnici raznih poduzeća u hrvatskoj odlučili kompenzirati najavljeni porez na dobit i činjenicu da više ne mogu kupiti jahtu ili auto od milijon kuna na firmu pa taj trošak lijepo prebiti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Gdje si gledao cijene? |
|
![]() |